رامین: امیدواریم با اصلاح قانون به جای بستن نشریه با خاطیان برخورد شود

ایرنا نوشت: محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌پیشنهاد کرد: به جای بستن یک نشریه که گردانندگان آن با رفتن به یک نشریه یا رسانه دیگر همان کارها را انجام می‌دهند، باید با خاطیان و مجرمان نشریه برخورد شود نه با نشریه‌ای که در آن خطا اتفاق افتاده است. به گزارش‌ایرنا، محمدعلی رامین که با خبر ۲۰:۳۰ درباره تصمیمات هیات نظارت برمطبوعات گفت‌وگو می‌کرد، گفت: در غرب به جای‌اینکه روزنامه یا مجله را تعطیل کنند، افراد خاطی را برای همیشه از کار رسانه‌ای ممنوع و آنان را از حقوق شهروندی محروم می‌کنند. وی افزود: قانون فعلی مطبوعات دست ما را بسته است و تا حدی در مضیقه هستیم که امیدوارم در قانون جامع رسانه‌ها‌این خلاء پر شود تا به جای بستن یک نشریه با خاطیان آن برخورد شود.

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه ۲۰:۳۰ شبکه ۲ سیما درباره علل توقیف روزنامه اعتماد و لغو مجوز هفته‌نامه ‌ایراندخت و سینا گفت: «امروز در هیات نظارت ۳۰ نشریه را مجوز دادیم چرا آنها را نمی‌گویید؟ اول با خبر‌های خوش شروع کنید.» وی بستن روزنامه‌ها را تلخ و ناگوار دانست و افزود: هیات نظارت بر مطبوعات تصمیم گرفت روزنامه اعتماد را پیرو تذکرات مکرر و اصرار ‌این روزنامه بر تخلف از مواد قانونی، با یک درجه تخفیف به جای لغو مجوز توقیف و پرونده آن را به دادگاه ارسال کند. وی گفت: هفته‌نامه «ایراندخت» که یک نشریه سراسری است و نشریه «ابن‌سینا» که در استان همدان منتشر می‌شود نیز به خاطر تخلفات مکرر و عدم تعهد به قانون و اجرای رسالت مطبوعاتی و پایبند نبودن به مسیر جمهوری اسلامی‌و عهد شکنی لغو مجوز شد.

وی اضافه کرد: با ‌این آشفته بازاری که با تعداد بسیار اندکی قانون‌شکن‌، ساختارشکن و هرج مرج طلب روبه‌رو هستیم چه کار باید کرد؟ وی ادامه داد:‌ این عده، فضای مطبوعات و فضای رسانه‌ها را که گروه کثیری از نخبگان و اندیشمندان و صاحبان فکر و تعهد و فرهنگ قلم می‌زنند و اعتبار و حیثیت ملی هم دارند‌، مخدوش می‌کنند و باید برای آن چاره‌جویی کنیم؟ مجری تلویزیون پاسخ داد: آقای رامین ما در مقام قضاوت نیستیم و در‌ آینده و گذر زمان مشخص خواهد شد‌، زیرا ما در واقع در مقام اطلاع‌رسانی هستیم.

رامین اضافه کرد: اشکال ندارد؛ بنابر‌این در مقام اطلاع‌رسانی شما به مخاطبین بفرمایید و ما هم استقبال می‌کنیم که مخاطبین به ما بگویند چه کار بکنیم. معاون وزیر ارشاد متذکرشد: وقتی که یک نفر، فرض کنیم هشت ماه فتنه‌گری و آشوب‌طلبی کرده و به زندان افتاده و با سپردن وثیقه به طور موقت از زندان آزاد شده است‌، با مجموعه افرادی که با کمال وقاحت همه قوانین را زیر پا می‌گذارند سرپرستی دو نشریه را به عهده می‌گیرد، اگر بخواهیم فضای منطقی و عاقلانه‌، خردمندانه و ارزشمدارانه را که حق هم باشد در عرصه مطبوعات اعمال کنیم‌، با‌ این افراد چه کار باید کرد.