برای جوان‌ها هزینه نمی‌کنند

خبر آنلاین- بیست‌وپنجمین جشنواره موسیقی فجر در حالی روز جمعه آغاز ‌شد که بسیاری از گروه‌های جوان همین طور گروه‌های پیشکسوت به دلیل مشکلات مالی و حمایت نکردن برگزارکنندگان جشنواره در آن حضور ندارند. یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که گریبانگیر بسیاری از گروه‌های موسیقی جوان است، مسائل مالی و تامین هزینه‌ها است. این گروه‌ها چون هنوز شناخته نشده‌اند، معمولا کمتر مورد حمایت دولتی و غیردولتی قرار می‌گیرند و مجبورند برای تامین هزینه‌ها خودشان سرمایه‌گذاری کنند. پیمان خازنی، سرپرست و آهنگساز گروه باشا است. این گروه در جشنواره بیست‌وچهارم حضور داشت، اما امسال در جشنواره شرکت نکرد. خازنی درباره مشکلات مالی شرکت در جشنواره موسیقی فجر گفت: «امسال هیچ وجهی به گروه‌های شرکت‌کننده پرداخت نمی‌شود و این یعنی تمام هزینه‌ها را باید از جیب خودمان تامین کنیم. در وضعیتی که حتی برای نفس کشیدن هم باید پول پرداخت کرد، من به عنوان سرپرست گروه چطور می‌توانم از ۱۰، ۱۵ نوازنده بخواهم به طور رایگان برنامه اجرا کنند؟

هنوز بدهکاریم

گروه موسیقی مشکاتیان هم که سال گذشته در جشنواره فجر شرکت داشت، از گروه‌هایی است که امسال عطای شرکت در جشنواره موسیقی فجر را به لقایش بخشیده است. مهدی میرترابی سرپرست و یکی از نوازندگان این گروه جوان در بیان دلایل حضور نداشتن در جشنواره امسال گفت: «عمده‌ترین مشکل گروه‌های جوانی مثل ما، مشکلات مالی است. متاسفانه از طرف وزارت ارشاد هیچ حمایتی از ما صورت نمی‌گیرد. یک گروه موسیقی حداقل از هشت هنرمند تشکیل می‌شود و برای اجرای برنامه هزینه‌هایی مثل دستمزد نوازنده‌ها، طراحی و تهیه لباس گروه، طراحی و چاپ پوستر و بروشور، تنظیم کار و... دارد. تامین این هزینه‌ها برای بسیاری از گروه‌های جوان که از حمایت‌‌های دولتی و غیردولتی بی‌بهره‌اند، سخت است».

دیگر در جشنواره شرکت نمی‌کنم

یکی از گروه‌های جوانی که امسال در جشنواره شرکت کرده، گروه چکاوک به سرپرستی رضا شایسته است. شایسته اعلام کرد اگر اوضاع مدیریت جشنواره و نحوه برخورد مالی با گروه‌های موسیقی به همین ترتیب باشد، از سال آینده دیگر در جشنواره شرکت نمی‌کند. شایسته درباره محور قرار دادن جوانان در جشنواره امسال گفت: «به نظر من گروه‌های جوان باید در کنار گروه‌های پیشکسوت و شناخته شده قرار گیرند تا برای ادامه کار انگیزه پیدا کنند و اعتبار جشنواره هم بالا برود. اینکه فقط گروه‌های جوان حاضر باشند یا فقط گروه‌های بزرگ و قدیمی، از اعتبار و ابهت جشنواره بزرگی مثل جشنواره موسیقی فجر می‌کاهد؛ من فکر می‌کنم این دو گروه باید در کنار هم حاضر شوند.» البته در این میان گروه‌های هم هستند که از شرکت در جشنواره امسال راضی‌اند. بیست‌وپنجمین جشنواره موسیقی فجر تا پنج‌شنبه ۱۳ اسفند‌ ادامه دارد.

کنسرت پر حاشیه نوازنده سرشناس اسپانیایی در تالار وزارت کشور

خوان مارتین مترجم نداشت

خوان مارتین، نوازنده مشهور سبک فلامنکو اسپانیا در حالی جمعه شب در جریان اولین شب بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در تالار وزارت کشور به روی صحنه رفت که برخی کاستی‌های این برنامه سوال‌برانگیز بود.

به گزارش مهر، کنسرت خوان مارتین جمعه شب طبق برنامه‌ای که پس از نشست خبری بیست‌وپنجمین جشنواره موسیقی فجر اعلام شده بود از ساعت ۲۱ آغاز شد تا بسیاری، از علاقه‌مندان موسیقی فلامنکو از نزدیک شاهد نوازندگی این هنرمند باشند. البته قیمت بالای بلیت‌های این کنسرت که در طبقه همکف به ۳۰ هزار تومان نیز می‌رسید، آن هم در جشنواره‌ای که تداعی‌کننده پیروزی انقلاب ۵۷ مردم ایران است و قرار بوده یکی از دستاوردهایش امکان دسترسی تمام اقشار جامعه (به خصوص قشر مستضعف) باشد، جالب توجه بود. بسیاری از دانشجویان و علاقه‌مندان و خانواده‌هایی که تمایل به استفاده از این برنامه را داشتند، به دلیل قیمت بالای بلیت‌ها از دیدن آن منصرف شدند، این در حالی بود که اکثر صندلی‌های طبقه دوم تالار وزارت کشور نیز خالی مانده بود.

خوان مارتین؛ بدون مترجم

خوان مارتین در بخش‌های مختلف این کنسرت پیش از اجرای هر قطعه چند جمله ای را با حاضران در سالن سخن می‌گفت. اما نکته جالب اینکه هیچ گونه مترجمی برای این برنامه در نظر گرفته نشده بود تا سخنان این نوازنده اسپانیایی را برای حاضران ترجمه کند. روال صحبت‌های خوان مارتین به زبان انگلیسی با مخاطبان تا پایان برنامه ادامه پیدا کرد. این نوازنده اسپانیایی در بخشی از این کنسرت گفت: من وقتی ۵ سال قبل برای اجرای کنسرت به ایران آمدم، حس بسیار خوبی از مردم تهران گرفتم و این موضوع برایم آنقدر جذاب بود که تصمیم گرفتم قطعه ای را برای مردم تهران بسازم و امشب خوشحالم که این قطعه را برای شما اجرا می‌کنم. خوان مارتین همچنین در قسمتی دیگر از کنسرت قول داد که این بار وقفه او برای اجرای دوباره در ایران به ۵ سال نرسد.

بد اخلاقی‌های برگزارکنندگان

همان‌طور که گنجایش ۴ هزار نفری تالار بزرگ وزارت کشور جزو ویژگی‌های منحصر به فرد این تالار محسوب می‌شود، گویا بد اخلاقی و بد رفتاری با مخاطبان، خبرنگاران، عکاسان و هنرمندان نیز جزو ویژگی‌های این تالار به حساب می‌آید تا در حین هر اجرا منتظر چنین رفتارهایی باشند. به طور قطع هنرمندانی که از محبوبیتی در بین مخاطبانشان برخوردارند، حضورشان در کنسرت‌ها انتظارهایی را نیز به وجود می‌آورد. پس از پایان کنسرت شب گذشته خوان مارتین نیز حدود ۲۰ نفر از علاقه‌مندان این هنرمند اسپانیایی در مقابل سن برای گرفتن عکس یادگاری با وی دقایقی را در داخل سالن منتظر او بودند که با برخورد نامناسب برگزارکنندگان برنامه روبه‌رو شدند. این برخورد نامناسب با خبرنگارانی که قصد انجام گفت‌وگوی کوتاهی با محمد حسین ایمانی خوشخو معاونت هنری وزارت ارشاد را داشتند نیز صورت گرفت تا نارضایتی اهالی رسانه از نحوه برخورد و پاسخگویی مسوولان جشنواره که پیش از آغاز جشنواره دیده می‌شد، ادامه پیدا کند.