مهر- همایون اسعدیان، نویسنده و کارگردان «طلا و مس» معتقد است شیوه داوری‌های بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر به شکلی بوده که همه را راضی نگه دارند.

همایون اسعدیان که در بخش تجلی اراده بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر به خاطر «طلا و مس» جوایز زیادی را به دست آورد، در رابطه با نحوه داوری در بخش اصلی مسابقه سینمای ایران جشنواره گفت: همواره داوران هر جشنواره‌ای سلیقه خاص خود را دارند. ممکن است این موضوع باعث شود هر فیلمی در این بخش مورد توجه قرار نگیرد.

من در این زمینه هیچ گله ای ندارم. چند سال پیش هم فیلم «آخر بازی» نیز در ۱۱ بخش نامزد دریافت جایزه بود، اما تنها یک دیپلم افتخار دریافت کرد. وی افزود: اما فکر می‌کنم در این دوره از جشنواره به طور کل اصلا داوری صورت نگرفته است و به نوعی تقسیم غنایم انجام شده تا همه راضی باشند. وقتی در بخشی شش کارگردان نامزد دریافت جایزه می‌شوند و چهار نفر از آنها تقدیر می‌شوند، مشخص است که داوری صورت نگرفته است. اسعدیان ادامه داد: مشخص است شیوه داوری این دوره از جشنواره به این شکل بوده که همه را راضی نگه دارند و ای کاش به جای اینکه نگران ناراحتی و گله‌مندی ما بودند، داوری‌ها به شکل مناسب و حرفه‌ای انجام می‌شد.

این کارگردان سینما درباره جوایز فیلم «طلا و مس» در بخش تجلی اراده ملی که روز ۲۷ بهمن برگزیدگان آن اعلام شد، گفت: در این مراسم هر سازمان و تشکیلات دولتی بر اساس اهداف و دیدگاه‌های خود جوایزی را به فیلم‌های مختلف اهدا می‌کند. فکر نمی‌کنم در این بخش داوری خاصی صورت گرفته باشد. به طور نمونه مرکز فرش ایران از فیلم «طلا و مس» تقدیر کرد. وی در ارتباط با بازتاب‌های نمایش «طلا و مس» در جشنواره فیلم فجر، عنوان داشت: این دوره جشنواره فیلم فجر در سراسر ایران برگزار شد. در صورتی که این روش درست نیست. تمام جشنواره‌های الف دنیا نیز فقط در یک مرکز و با تمرکز بر مکان اصلی آن و در یک شهر برگزار می‌شوند.اسعدیان در ادامه بیان کرد: البته برپایی سراسری جشنواره فیلم فجر برای ما یک حسن داشت و از طریق آن متوجه واکنش مخاطبین شدیم. به طوری‌که در چندین شهر این فیلم بهترین انتخاب مردمی بود. «طلا و مس» با اینکه سوپراستار ندارد و فیلم تجاری نیست، اما در ارتباط با مخاطب مورد توجه قرار گرفت.