بودجه 5 میلیاردی «ملک سلیمان» زیاد نیست

ایسنا- تهیه‌کننده فیلم «ملک سلیمان» با اشاره به اینکه ۵ میلیارد تومان هزینه ساخت این فیلم شده است، بودجه «ملک سلیمان» را با توجه به گستردگی کار بودجه زیادی ندانست.

مجتبی فرآورده در نشست نقد و بررسی فیلم «ملک سلیمان» که در سینما هویزه مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در مجموع ۹ماه فیلمبرداری فیلم «ملک سلیمان» به طول انجامید که علت این طولانی شدن، انجام فعالیت‌هایی بود که برای نخستین‌بار انجام می‌شد.

تهیه‌کننده فیلم «ملک سلیمان» با بیان اینکه پیش تولید ساختار دکور ۱۸ هزار مترمربعی یک سال به طول انجامید، گفت: علاوه بر این به علت سفرهایی که به هنگ کنگ و چین انجام می‌شد زمان ساخت بیشتر شد و همین امر نیز باعث همزمانی با سال نو میلادی و سال نو چینی و نرسیدن فیلم به جشنواره سال گذشته شد.

وی جلوه‌های ویژه میدانی فیلم را کم دانست و افزود: تنها در چند پلان از جلوه‌های ویژه میدانی استفاده شده است و بیشتر از جلوه‌های ویژه رایانه‌ای استفاده شد. از حدود ۱۷۰۰ پلان که در نوع خود بی‌نظیر است، حدود ۷۰۰ پلان جلوه‌های ویژه رایانه‌ای است که یک رکود محسوب می‌شود.

فرآورده با اشاره به اینکه ۵ میلیارد تومان هزینه ساخت این فیلم شده است، اظهار کرد: این موضوع که گفته شود این بودجه می‌توانست صرف ساخت چند فیلم شود، اشتباه است، بلکه باید گفته شود که دولت موظف است چنین بودجه‌ای را در اختیار فیلم‌های بیشتری قرار دهد.

وی تاکید کرد: بودجه «ملک سلیمان» با توجه به گستردگی کار بودجه زیادی نبود؛ وقتی کاری در سطح بین‌المللی انجام می‌شود و از قالب سنتی و بومی فراتر می‌رود و به مکان ساخت آن نگاه نمی‌شود، هزینه ساخت خود را می‌طلبد.

تهیه‌کننده فیلم «ملک سلیمان» در ادامه گفت: حدود ۱۳۰۰ نفر پرسنل در این فیلم کار می‌کردند. موسیقی فیلم توسط ارکستر فیلار مونیک پکن و با حدود ۱۵۰ نفر نواخته شده است. حدود ۱۰۰ نفر اکیپ ثابت در فیلم کار می‌کردند و حدود ۲۷ هزار نفر روز سیاهی لشگر هنرمند سر صحنه داشتیم. علاوه براین به نقاط گوناگونی سفر داشتیم و تمام نقاط زیبای ایران را فیلمبرداری کرده‌ایم.

وی این مسائل را هزینه بردار توصیف کرد و افزود: چون ما و سینمای ما به فیلم‌های آپارتمانی عادت کرده است، هزینه بالایی را نمی‌طلبد، اما وقتی به صورت جدی بخواهیم وارد فیلمسازی و صنعت سینما شویم، طبیعی است که باید هزینه بالایی نیز بدهیم.

تهیه‌کننده فیلم «ملک سلیمان» با بیان این که برای یافتن نقاط ضعف فیلم آن را با سینمای ایران مقایسه نکنید، گفت: این فیلم مانند هر اثر هنری نقاط ضعف و قوتی دارد، اما نباید آن را با سینمای ایران مقایسه کرد. نه از جهت این که فیلم خوب یا بدی است، بلکه از این جنبه که فیلم‌های سینمایی ایران صامت است و گوش‌های ما به صداهای عادی بدون توجه به عامل آن عادت کرده است.

وی گفت: در فیلم‌های تلویزیونی نیز این‌گونه است. بنابراین تمام جزئیات فیلم حتی اسب‌ها ایجاد صدا می‌کنند و به نظر من صدا و موسیقی فیلم «ملک سلیمان» یکی از بهترین‌ها است و برای فهمیدن جایگاه آن باید فیلم‌های خارجی را با صدای دالبی دیجیتال مشاهده کرد.

فرآورده در خصوص ساخت ادامه فیلم نیز بیان داشت: قصد ما ساخت ۳ قسمت پیرامون حضرت سلیمان(ع) است، اما با ساخت قسمت اول تمام توجه و انرژی خود را برای پخش جهانی فیلم صرف خواهیم کرد، زیرا اکنون بخش جهانی آن مهم‌تر است تا به سینمای مورد نظرمان برسیم.

وی با اشاره به ناآشنایی با سینمای مدرن برای شروع ساخت «ملک سلیمان» بیان داشت: به این ترتیب پروسه‌ای تحقیقاتی را تعریف کردیم و حدود یک سال برای آن زمان گذاشتیم به کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی سفر کردیم و با گروه‌ها و شرکت‌های مختلف و نظام فیلمسازی بین‌المللی آشنا شدیم و بعد اقدام به ساخت فیلم کردیم؛ حتی ۵ دقیقه از فیلم را با تمام ویژگی‌‌های آن ساختیم و در سالن‌های سینمای تهران با حضور حدود ۷۰ نفر نمایش دادیم و با گذر از این مرحله ساخت آن را آغاز کردیم.

تهیه کننده فیلم «ملک سلیمان» فضای فیلم‌های ساخته شده در ایران را محدود دانست و تصریح کرد: برای ورود به یک عرصه، باید از فضای شخصی خارج شویم؛ معمولا در فیلم‌های ما لحن، بیان، قصه و... خیلی محدود است. چون حرف جهانی نمی‌زنیم، فیلم‌های ما نمی‌تواند پخش جهانی داشته باشد، بنابراین با ساخت «ملک سلیمان» کارهای تازه‌ای را آغاز کردیم؛ از جمله در زمینه جلوه‌های ویژه بسیاری از صاحب نظران این عرصه کار خود را با «ملک سلیمان» آغاز کردند.

این نشست دارای حاشیه‌هایی نیز بود:

*** برق سالن اندکی پس از آغاز نشست قطع شد که این امر موجب خاموش شدن چراغ‌های اصلی و قطع بلند گوها شد. این مساله تا مدتی ادامه داشت و نشست نقد و بررسی با صدای کم و در تاریکی ادامه یافت.

***برق در هنگام صحبت امین زندگانی قطع شد که وی برای به هم نخوردن نشست حرف خود را ادامه داد، اما زنگ تلفن همراه یکی از حاضرین که صدای «اذان» بود مجددا وقفه‌ای در سخنان او ایجاد کرد و این وقفه موجب خنده حاضرین شد.

*** امین زندگانی در هنگام صحبت از اعتقاد به روح و جن، قطع برق سالن را نشانه حضور آنان خواند!

*** هنگامی که شهریار بحرانی از حضور بکائیان (بازیگر مشهدی) تشکر کرد، برق سالن مجددا وصل شد که این امر سبب شد بکائیان بگوید «باید از ابتدا برای وصل شدن برق اسم من را می‌آوردید».