تشریح رئوس نقشه اقتصادی آینده
برنامه پنجم به مجلس رسید
دنیای اقتصاد- بالاخره پس از کش و قوسهای فراوان برنامه پنجم توسعه به مجلس رسید و محمود احمدینژاد -رییس جمهور- که دیروز در مجلس حاضر شده بود و برنامه توسعه را به علی لاریجانی رییس مجلس تقدیم کرد، طی سخنانی به تشریح رئوس برنامه پرداخت و در عین حال از نمایندگان خواست تا از بازنویسی کامل برنامه پنجم خودداری کنند. تشریح رئوس نقشه اقتصادی آینده
برنامه پنجم به مجلس رسید
احمدینژاد: مجلس لایحه برنامه را بازنویسی نکند
لاریجانی: تصویب بودجه و برنامه تا پایان سال ممکن نیست
دنیای اقتصاد - ۷۰ روز مانده به پایان دوره اجرایی برنامه چهارم توسعه، رییسجمهور در مجلس حاضر شد و لایحه کمحجم برنامه پنجم را تقدیم مجلس کرد.
محمود احمدینژاد در عین حال به نمایندگان مجلس گفت که دولت لایحه برنامه را با «انسجام درونی» ویژهای تنظیم کرده است و از آنان خواست این لایحه را تنها «بررسی» کنند و به «دوباره نویسی» آن نپردازند؛ چراکه این کار به «هدر رفتن تمام زحمات کارشناسی دولت» میانجامد. او همچنین وعده کرد که لایحه بودجه سال ۸۹ را در «هر روزی از هفته آینده که مجلس بخواهد» تقدیم قوه مقننه کند. رییسجمهور پس از تقدیم لایحه برنامه به مجلس نیز در گفتوگویی با خبرنگاران صداوسیما از مجلس خواست که هر دو لایحه برنامه پنجم و بودجه ۸۹ را تا پایان سال ۸۸ تصویب و نهایی کند؛ با این حال، پس از سخنان او، علی لاریجانی، رییس مجلس اعلام کرد که بررسی کامل لایحه بودجه ۸۹ و برنامه پنجم تا پایان امسال ممکن نیست.
حفظ خط امام (ره)، اولین رویکرد برنامه پنجم
به گزارش ایسنا، محمود احمدینژاد، در جلسه تقدیم لایحه در سخنانی با اشاره به اینکه «این برنامه پنجمین برنامه بعد از استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران و دومین برنامه از سند چشمانداز است» اظهار کرد: تا امروز چهار برنامه در نظام جمهوری اسلامی ایران، طراحی و تدوین شده و در حال حاضر نیز سال آخر برنامه چهارم رو به اتمام است و انشاءا... در آینده نزدیک، گزارش برنامه چهارم و نقد و تحلیل نظام برنامهریزی و چارچوب برنامه چهارم در اختیار نمایندگان عزیز قرار میگیرد. وی با بیان اینکه «برنامه پنجم در چارچوب سند چشمانداز و بر اساس سیاستهای ابلاغی برنامه چهارم و پنجم و تجربیات حاصل از چهار برنامه قبلی تهیه و تدوین شده است» گفت: اما این برنامه یعنی برنامه پنجم دارای مبانی است. رییسجمهور تصریح کرد: در برنامه پنجم یک دسته رویکردها را مد نظر قرار دادهایم که اولین آن حفظ خط امام (ره) و استمرار خط نورانی ولایت به عنوان ستون فقرات فرهنگ و نظام اجتماعی سیاسی ملت ایران است؛ چرا که راه و یاد و مکتب امام (ره) با ولایت و مکتب ملت ما در جهت ساختن فردایی روشن است.
وی رویکرد دوم برنامه پنجم را استفاده هر چه بیشتر از ظرفیتهای قانون اساسی برشمرد و افزود: حرکت به سمت افق ۱۴۰۴ از دیگر رویکردهای برنامه پنجم است و حرکت به نحوی خواهد بود که نیمی از این چشمانداز در برنامه پنجم محقق شود.
الگوی برنامهریزی ایرانی و اسلامی
رییسجمهور در ادامه به راهبردهای اساسی که در برنامه پنجم تعبیه شده، اشاره کرد و گفت: گسترش عدالت اجتماعی، ایجاد فرصت برابر برای آحاد مردم سرزمین ایران، کاهش فاصله طبقاتی، کاهش ضریب جینی از ۳۸ صدم به ۳۵ صدم و توسعه مناطق روستایی و محروم از جمله راهبردهایی است که در برنامه پنجم تعبیه شده است.
احمدینژاد به ویژگیهای برنامه پنجم اشاره کرد و گفت: از جمله ویژگیهای برنامه پنجم توجه به خطوط راهنمای الگوی برنامهریزی ایرانی و اسلامی است.
وی همچنین از دیگر ویژگیهای برنامه پنجم را توجه به تداوم رشد و عدالت به همراه رشد شتابان مستمر و همراه عدالت اجتماعی دانست و گفت: توجه به محتویات و پیشنیازها و فرآیندها از دیگر ویژگیهای برنامه پنجم است و باید بگویم هیچ وظیفهای تعیین نشده مگر اینکه به مقدمات، پیشنیازها و ظرفیتهای کشور توجه شده باشد؛ پس اهداف غیرقابل تحقق در برنامه وجود ندارد و برنامه واقعبینانه طراحی شده است.
اگر بازنویسی کنید، زحماتمان هدر میرود
رییسجمهور خطاب به نمایندگان مجلس خاطرنشان کرد: دولت زحمت تهیه برنامه را کشیده و این مجموعه عظیم کارشناسی در کشور متعلق به کشور و متعلق به شما است. مجلس و دولت مکمل هم هستند و موازی و رقیب یکدیگر نیستند. برنامه آنقدر شفاف است و سعی شده است مختصر باشد تا همه بتوانند مشارکت و نظارت کنند. آنچه در قوانین کشور هست در برنامه تکرار نشده است و بیجهت حجم برنامه بالا نرفته و قفلها و زنجیرههای غیرضروری بر برنامه زده نشده است.
وی خطاب به نمایندگان ادامه داد: خواهش من از عزیزان این است که به برنامه رسیدگی کنید، اگر جایی نقصی دارد کامل و اگر اشکالی دارد اصلاح کنید و اگر بنا باشد وقت مجلس محترم صرف این شود که اگر از اول برنامه بنویسد، یعنی مجلس هم از صفر برنامه نوشتن را شروع کند آن وقت تمام این زحماتی که بدنه کارشناسی کشور متحمل شده است و وقت و انرژی کشور هدر خواهد رفت. وی افزود: خواهش من این است که انسجام، محتوا، جهتگیریها و انعطاف برنامه حفظ شود.
احمدینژاد در ادامه گفت: به آقای لاریجانی عرض کردم شاید بشود در مدت کوتاهتری به برنامه رسیدگی کرد؛ چرا که بخش عمده کارشناسی آن انجام شده است و کارشناسان دولت کارشناسان شما و کارشناسان کشور هستند و ما دو بخش غریبه از هم نیستیم. وی همچنین با اشاره به بودجه سال ۸۹ اعلام کرد: بودجه سال ۸۹ بر اساس برنامه پنجم تهیه شده است و ما آماده هستیم هر روزی در هفته آینده که مجلس محترم اعلام کند آن را در مجلس ارائه کنیم.
پس از آنکه رییسجمهور در پایان سخنرانی خود از مجلس خارج شد، داریوش قنبری، نماینده مردم ایلام نسبت به تاخیر پیش آمده در تقدیم لوایح برنامه و بودجه به رییس مجلس تذکر داد که لاریجانی نیز در پاسخ، با تاکید بر اینکه تاخیر در ارائه برنامه پنجم و همچنین ارائه نشدن بودجه ۸۹ مشکلات زیادی برای مجلس خواهد داشت، گفت: با تشکیل جلسهای با نمایندگان باید اولویتبندی کنیم که کدام یک را برگزیده و به نهایت برسانیم. رییس مجلس یادآور شد: این موضوع باید در جلسهای با حضور نمایندگان بررسی و راهحلی برای آن پیدا شود.بدین ترتیب لاریجانی عملا تصویب نهایی هر دو لایحه بودجه ۸۹ و برنامه پنجم در سال ۸۸ را منتفی اعلام کرد.
ارسال نظر