رییس مجلس در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه مشهد مطرح کرد
درخواست از همگان برای آرامش
نامه محسن رضایی به مقام معظم رهبری.
عکس: ایسنا، امین خسروشاهی
نامه محسن رضایی به مقام معظم رهبری. علی لاریجانی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه مشهد مطرح کرد:
درخواست از همگان برای آرامش
سیاسیون به گرداب ناشی از مجادلات توجه کنند
رییس مجلس با بیان اینکه سیاسیونی که مجادلات سیاسی را ایجاد کردند، متوجه باشند که چه گردابی فراهم شده که از درونش توهین به امام حسین (ع) خارج شد، خطاب به آنها گفت: نمیگوییم شما سوابق انقلابی و دینی ندارید، اما باید مرزتان را با فتنهگران مشخص کنید وگرنه عامل تحریک میشوید.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی ظهر جمعه در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه مشهد طی سخنانی با اشاره به شرایط فعلی کشور اظهار داشت: همه شما شنیدید کشور ما در شرایط فعلی دچار فتنه شده است. فتنه یک امتحان و آزمون است و ملت ما همیشه با هوشیاری با آن برخورد کرده است.
رییس مجلس با طرح این سوال که در چه شرایطی فتنه صورت میگیرد، به چند خصوصیت در شکلگیری فتنه اشاره کرد و یادآور شد: یکی از ویژگیهای ایجاد فتنه آن است که بین حق و باطل مشتبهسازی میشود، در حالی که در زندگی متعارف اینچنین نیست، اما در گردباد فتنه حق و باطل آمیخته میشود. در فتنه حرف باطل خود را در ظاهر حق نما نشان میدهند و ممکن است کسانی که این شرایط را بهوجود آوردند، درون این توفان فتنه به جای دیگری پرتاب شوند.
فتنه به خود این افراد هم رحم نمیکند. گردابی که بهوجود آید، شرایط را از دست کسانی که فتنه را بهوجود آوردند بیرون میکند، آتش فتنه فروخورنده فتنهگران است.
نماینده مردم قم در خانه ملت افزود: فتنهگران در زمان فتنه احساسات و عواطف را جریحه دار کرده و با شبههافکنی به دنبال تفرقه افکنی هستند. از همه ابزارها استفاده میکنند تا بین صفوف و طبقات مختلف اختلاف ایجاد کنند. افتخارات قبلی جامعه را نفی میکنند، از شعارهای ظاهرا جذاب استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه در شرایط غفلت فتنه تبعات منفی خواهد داشت، گفت: اگر صراط را درست تشخیص دهیم عواقب فتنه متفاوت خواهد بود، ما در شرایط غفلت با پیدایش تشکیلات فتنه مواجه خواهیم بود.
اگر با فتنه درست برخورد نشود ارزشها فراموش میشود و حاکمیت حاکمان سودجو، گروهگرا، قدرتطلب، دشمن حقیقت، هتاک و گستاخ بر جامعه مهیا میشود.
لاریجانی در ادامه به شیوههایی از مبارزه با فتنه اشاره کرد و گفت: تمسک به اهل بیت علیهم السلام یکی از روشها است. همچنین مقاومت در برابر خواستههای نامشروع فتنهگران از دیگر راههای مبارزه با فتنه است، زیرا فتنهگران گام به گام جلو میآیند. لاریجانی بردباری و مدارا را روش دیگر مبارزه با فتنه دانست و گفت: در صورت بردباری و مدارا شرایط فتنه خود را بهتر نشان میدهد. تلاش برای آرام کردن اوضاع از روشهای دیگر مبارزه است.
پای اشد مجازات برای توهینکنندگان ایستادهایم
وی در ادامه سخنانش به دخالت مقامات کشورهای غربی و آمریکا در امور داخلی ایران و ادعای حمایت از حقوق بشر از سوی آنان اشاره کرد و همه این اظهارات را یک لفاظی بیش ندانست. لاریجانی گفت: ملت ایران فریب این الفاظ و رنگها را نمیخورد و پاسخ محکمی به آمریکا میدهد.
رییس قوه مقننه خطاب به نمازگزاران و ملت ایران یادآور شد: شما مطئمن باشید ما پای اشد مجازات برای توهینکنندگان به امام حسین (ع) و مقدسات ایستادهایم. همچنین ضروری است بخشهای امنیتی اعم از وزارت کشور، وزارت اطلاعات و قوه قضائیه پاسخ درستی به این درخواست ملی بدهند. وی افزود: ضرورت دارد افرادی که در روز عاشورا توهین کردند و کسانی که مبدع این تحرکات هستند، به مجازات سخت برسند.
نماینده مردم قم در خانه ملت خاطرنشان کرد: این گروه ضد دین و انقلاب در بستری که فراهم شده بود جرات کردند چنین اقداماتی انجام دهند. سیاسیونی که این مجادلات سیاسی را ایجاد کردند متوجه باشند که چه گردابی فراهم کردهاند که از درونش توهین به امام حسین (ع) خارج شد. این عده دچار سرگردانی شدند. نمیگوییم شما سوابق انقلابی و دینی ندارید، اما باید مرزتان را با فتنهگران مشخص کنید وگرنه عامل تحریک میشوید.
رییس مجلس خطاب به این عده گفت: چه میزان ناصحان و رهبر انقلاب در این خصوص صحبت کردهاند. انتظار ملت ایران است که این مشاجرات را تمام و وضعیت خود را روشن کنید. ما قصد توهین به شما نداریم، ندای ملت را بشنوید و دست از این امور بردارید که نجات کشور در این است.
آرامبخشی به طور جد در کشور دنبال شود
رییس مجلس شورای اسلامی روز جمعه در شورای اداری استان خراسان رضوی حاضر شد و به مسوولان توصیه کرد با توجه به سایشهای سیاسی کشور آرام بخشی به طور جد در کشور دنبال شود. لاریجانی با اشاره به حوادث اخیر کشور گفت: حرکتهای سیاسی اخیر در کشور سایشهایی برای کشور در صحنه بینالمللی ایجاد کرد، بنابراین افراد باید رفتار خود را مورد ارزیابی قرار دهند. رییس مجلس تصریح کرد: توصیه من این است که آرامبخشی در کشور به طور جد دنبال شود.وی همچنین با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: برآوردهای استراتژیک در کشور نشانگر آن است که برخی شاخصها را براساس سند چشمانداز درست طی نکردهایم. رییس قوه مقننه با بیان مثالی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در پایان برنامه پنجم توسعه میبایست اتکا به نفت به صفر میرسید، اما در حالت خوشبینانه امسال ۶۰ هزار میلیارد هزینه جاری داریم. لاریجانی با تاکید بر لزوم تغییر روش تصریح کرد: با ادامه این وضع همواره بودجه جاری ما افزایش پیدا خواهد کرد.
فرسایشی کردن مسائل پس از انتخابات به مصلحت نیست
رییس مجلس همچنین در جمع مردم گناباد، دموکراسی را آرمان انقلاب و امام دانست و گفت: در هر انتخاباتی افرادی انتخاب میشوند و عدهای هم انتخاب نمیشوند، بنابراین کش دادن و فرسایشی کردن این موضوع به مصلحت کشور نیست.
لاریجانی با طرح این پرسش که چرا در مقابل چنین آزمونی واقع شدیم، گفت: من این آزمون را برای توانمندسازی روحیه انقلابی مفید میدانم. ما وقتی به سنتهای الهی رجوع کنیم، میبینیم کمتر جرمی به اندازه قتل مظلوم مجازات دارد، به گونهای که قتل مظلوم قتل همه انسانها دانسته شده است. لاریجانی با تاکید بر اینکه فتنه بسیار بدتر از قتل است، گفت: فتنه اشد قتل است و آسیبی که به جامعه میرساند متفاوت است، زیرا یک قتل حداکثر ایجاد ناامنی میکند، اما فتنه دین مردم را میرباید و از بین میبرد. لاریجانی با تاکید بر اینکه در حادثه روز عاشورا خود دین مورد هدف قرار گرفت، اظهار داشت: شعارهای آن روز توهین به سیدالشهدا بود و این مساله کوچکی نیست، بنابراین باید با نگاه عمیق انتخاب درستی داشته باشیم.
لاریجانی تصریح کرد: اگر کسی نمیتواند خودش مسائل را تشخیص دهد، راه سعادت بر تبعیت از ولایت فقیه است و اوست که در شرایط فتنه راهها را نشان میدهد. رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید هر روز خدا را ستایش کنیم که رهبر فرزانهای مثل آیتا... خامنهای داریم، زیرا دغدغه این مرد الهی چیزی جز دین نیست.
ارسال نظر