لاریجانی در مصر اعلام کرد
اسرائیل، مهمترین مانع گسترش روابط ایران و مصر
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان سفر خود به مصر، دوشنبه شب با حضور در یک نشست خبری به سوالات خبرنگاران رسانههای مصری پاسخ داد. به گزارش مهر، علی لاریجانی در پاسخ به این سوال که مهمترین موانع توسعه روابط بین ایران و مصر چیست و آیا جریانهایی وجود دارند که مایل به این امر نیستند، اظهار داشت: در این تردیدی نیست که ایران و مصر دو کشور مهم و تاثیرگذار در منطقه هستند، دو کشوری که از نظر تاریخی عقبه قابل توجهی دارند، لذا عقل حکم میکند این دو کشور مهم به هم نزدیک باشند و همه باید در این جهت تلاش کنند.
وی افزود: در این نیز تردیدی نیست که اسرائیل هرگز علاقه ندارد ایران و مصر به هم نزدیک باشند، اما ما امیدواریم از مجموع گفتوگوها و رفت و آمدها این مسیر ارتباط هموارتر شود.
خبرنگاری از لاریجانی پرسید که آیا در ملاقات با حسنی مبارک موضوعاتی مطرح شد که در پیشبرد روابط تاثیرگذار باشد، که لاریجانی در پاسخ اظهار داشت: نگاه من مثبت است و در مجموع دو طرف علاقهمندی زیادی به توسعه روابط و همکاریهای مشترک دارند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید چه تحولی پیش آمده که در این شرایط دو کشور احساس میکنند باید با هم همکاری نمایند، گفت: استراتژی جمهوری اسلامی ایران مثل برخی کشورها همانند درب چرخان نیست که هر روز به سمتی بچرخد. استراتژی ما این است که در شرایط امروز باید کشورهای اسلامی هرچه بیشتر به هم نزدیک شوند، با فرض اینکه کشورها میتوانند در بعضی امور اختلاف نظر هم داشته باشند.
رییس قوه مقننه در پاسخ به سوال خبرنگاری که به اختلاف نظر ایران و مصر در مورد اسرائیل اشاره داشت، خاطرنشان کرد: قطعا تاکتیکی را که ما انتخاب کردهایم، مقاومت است و فکر میکنیم رژیم صهیونیستی از هیچ طریقی جز مقاومت کوتاه نخواهد آمد. لاریجانی با بیان اینکه تاکتیکها هیچگاه استراتژیها را از بین نمیبرند، افزود: ما استراتژی روشنی داریم و تاکتیکمان هم مقاومت است.
آمریکا دستپاچه شده
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که در خصوص میزان آمادگی ایران در برابر حمله احتمالی اسرائیل پرسید، گفت: بعید میدانیم که رژیم صهیونیستی چنین ظرفیتی داشته باشد که به یک اقدام احمقانه دست بزند. آنها خودشان را در مقابل حزبالله و حماس آزموده اند. ما برای این جیغهایی که رژیم صهیونیستی میکشد اهمیتی قایل نیستیم، چون بیشتر از روی ترس است.
خبرنگاری از لاریجانی پرسید آیا ایران آمادگی فائق آمدن بر تحریمهای آمریکا و اروپا را دارد در شرایطی که ایران با مشکلات داخلی مواجه است؟
وی با بیان اینکه اینگونه فشارهای ایالات متحده برای ایران تازگی ندارد، گفت: بعد از اینکه ما یک دیکتاتور را از ایران اخراج کردیم با این اقدامات آمریکا مواجه بودیم و اگر امروز را با ۳۰ سال پیش مقایسه کنید، خواهید دید که ما جهش داشتهایم.
لاریجانی ادامه داد: به عنوان نمونه ما دانش هستهای را به دست آوردیم و در سایر فناوریهای نوین هم گامهای بلندی برداشتیم و همچنین دموکراسی را در ایران حاکم نمودیم. رییس مجلس با تاکید بر اینکه دموکراسی لوازمی دارد، اظهارداشت: یکی از این لوازم این است که اجازه داده شود همه حرفهایشان را بزنند. این نشاندهنده زنده بودن یک جامعه است. کشورهایی که با سر نیزه حالت سکون ایجاد میکنند، حالت مردگی دارند.
وی افزود: حرفهایی که آمریکا میزند بیشتر از سر دستپاچگی است تا از سر قدرت. آمریکا از یک طرف نامههای مکرر برای مذاکره با ایران میفرستد و از سویی دیگر اینگونه رفتارهای رسانهای و دیپلماتیک منزجر کننده برای دنیا از خود نشان میدهد.
لاریجانی در جواب سوال خبرنگار دیگری را که پرسید پاسخ شما به اتهامات دولت یمن مبنی بر اینکه ایران از حوثیها حمایت میکند، چیست؟ اظهار داشت: ما با دولت یمن روابط بسیار دوستانهای داریم و بعضی مواضع دولت یمن خصوصا در جنگ ۳۳ روزه و ۲۲ روزه را ستایش میکنیم.
رییس مجلس با تاکید بر اینکه ما به هیجوجه در مساله حوثیها دخالتی نداریم، افزود: البته ما به رفتار دولت برادرمان سعودی ایراد داریم؛ یعنی اینگونه دخالت در یمن و موشک باران کردن مردم یمن را به مصلحت دولت سعودی نمیدانیم. کشور سعودی هم یکی از کشورهای مهم اسلامی است و همه انتظار دارند جهت موشکهای سعودی به سمت اسرائیل باشد.
وضع ان.پی.تی فضاحت بار است
وی در پاسخ به خبرنگاری که پرسید آیا در موضوع بازنگری در پروتکل ممنوعیت سلاحهای هسته ای موضع مشترکی بین ایران و کشورهای عربی متصور است؟ تصریح کرد: باید قبول کرد تحولات اخیر، حیاتی برای ان.پی.تی باقی نگذاشته است و عامل اصلی آن کشورهایی مثل آمریکا و اسرائیل و کشورهایی هستند که سلاح هسته ای دارند. لاریجانی تاکید کرد: وضعیتی که ان.پی.تی به دست کشورهای قدرتمند پیدا کرده یک فضاحت است و با این رفتارهایی که آژانس در چند سال اخیر در مورد
پرونده هسته ای ایران از خود نشان داد، آخرین میخها را به تابوت ان.پی.تی زد. رییس قوه مقننه گفت: آژانس با صدای بلند اعلام کرد اگر کشوری مثل ایران شرایط ان.پی.تی را قبول کند، مزاحمش میشود. لاریجانی همچنین در باره روابط ایران و عراق با توجه به مساله فکه تصریح کرد: روابط ما بسیار صمیمانه و دوستانه است و ما رهبران عراق را رهبران ملی عراق میدانیم که با رای مردم انتخاب شدهاند. وی افزود: مسائل مرزی هیچگاه مشکلی در رابطه ایران و عراق نخواهد بود.
ایران، امیرنشین نیست
رییس مجلس در پاسخ به این سوال که آیا مخالفتهای پس از انتخابات ریاستجمهوری ایران به این معنی است که مردم تمایل دارند در نظام تغییری صورت یابد، اظهار داشت: ما سالهای دیکتاتوری سختی را در ایران داشتیم و مبارزات زیادی صورت گرفت تا این دیکتاتور را بیرون کنیم و یک نظام دموکراتیک در ایران بهوجود آوریم.
وی با تاکید بر اینکه دموکراسی در ایران جدی است، گفت: ما مثل بعضی کشورها که مجالس دستوری برای خود میسازند نیستیم، در ایران رییسجمهور و رییس مجلس ماندگار نیستند و چرخش نیرو در ایران مرتب رخ میدهد.
لاریجانی اظهار داشت: در ایران نظرات مختلف وجود دارد و ما این را برای دموکراسی مثبت میدانیم. این دموکراسی را توانمند میکند ولی سر و صدا دارد، اما دموکراسی مثل نهالی است که این سر و صداها آن را توانمند میکند. لاریجانی افزود: البته در این انتخابات به خاطر شورآفرینیها، بعضی کشورها مثل آمریکا و انگلیس تلاش کردند که در آن دخالت کنند که از دید ما پنهان نبود.
وی تاکید کرد: آنچه من در ایران میبینم، از نوع گفتوگوهای سیاسی، با آنچه برخی رسانهها منتشر میکنند خیلی متفاوت است و برخی مجادلات سیاسی را ده برابر میکنند، در حالی که این گفتوگوها داخلی است و حل خواهد شد. رییس مجلس خاطرنشان کرد: این نکته را مجددا تاکید میکنم که ایران امیرنشین نیست؛ بلکه یک کشور دموکراتیک است.
ارسال نظر