دنیای‌اقتصاد- در حالی که جهان، سال 2009 را با کابوس وحشتناک رکود و بحران آغاز کرد، آخرین روزهای این سال پردردسر در حالی به پایان می‌رسد که نشانه‌های خروج از بحران در عموم کشورهایی که موتور رکود را روشن کردند به چشم می‌خورد.اکثر موسسات آینده‌‌نگر جهان به ویژه اکونومیست پیش‌بینی کرده‌اند که اقتصاد آمریکا به عنوان لکوموتیو جهانی همانند دو فصل اخیر شاهد رونق باشد و در سال آینده میلادی رشدی بالغ بر 4/2درصد را تجربه کند. اکونومیست پیش‌بینی کرده است که در سال 2010 میلادی که از دو هفته دیگر آغاز می‌شود بالاترین رشد اقتصادی در جهان به کشور قطر با نرخی معادل 5/24‌درصد اختصاص یابد که به نوعی رقیب گازی ایران به شمار می‌رود و علت این رشد بسیار بالا نیز اجرای پروژه‌های گازی خواهد بود. اکونومیست برای ایران رشد اقتصادی 9/2درصد و تورم 14درصد را پیش‌بینی کرده است. بالاترین تورم با نرخی معادل 31 درصد درحالی به ونزوئلا تعلق خواهد گرفت که هیچ کشور دیگری تورم بالای 15 درصد نخواهد داشت.

اکونومیست منتشر کرد
جهان در سال 2010
شادی آذری - نشریه اکونومیست طبق یک سنت دیرینه هر ساله در آستانه سال نو میلادی به انتشار پیش­بینی اوضاع کشورهای جهان در سال پیش‌‌رو اقدام می­کند. امسال نیز در پیش­بینی اکونومیست کشورهای دارای بیشترین رشد اقتصادی معرفی شده‌اند.
بر این اساس اقتصاد قطر در سال 2010 تا نزدیک به یک چهارم اندازه فعلی خود رشد خواهد کرد و این کشور بیشترین میزان رشد اقتصادی را به خود اختصاص خواهد داد. علت این رشد قدرتمند نیز مربوط به اجرای پروژه‌های گاز است؛ اما هیچ کشور دیگری به رشد اقتصادی دو رقمی دست نخواهد یافت. در شرایطی که در سال 2010 اقتصاد جهانی از بحران رکود اقتصادی خارج می­شود، نقش‌آفرینان اصلی اقتصاد جهان در سال آینده میلادی بازارهای کوچک نوظهور خواهند بود؛ به‌خصوص کشورهای آفریقایی زیر صحرا که کمک­های مالی دریافت
می­کنند؛ اما همانند گذشته تولید انرژی نقش مهمی در این میان ایفا می­کند؛ به عنوان مثال اقتصاد کنگو به خاطر افزایش تولید نفت رونق خواهد یافت و تولید هیدروکربن­ها کمک می­کند تا ترکمنستان در میان کشورهای صدر‌نشین در جدول رقابت رشد اقتصادی قرار گیرد. عملکرد چین در میان اقتصادهای بزرگ از همه بهتر خواهد بود و این در شرایطی خواهد بود که محرک‌های اقتصادی به پر شدن چاله برجای مانده از رکود اقتصادی جهان توسعه­یافته کمک می­کند. هندوستان که در جایگاه نهم رشد اقتصادی قرار می­گیرد، با احیای بخش خدماتش می­تواند بخشی از قدرت پیش از بحران خود را بازیابد. احیای پس از جنگ در عراق این کشور را هم به جایگاه دهم جدول می­کشاند. در ایران پایان دوران رونق نفت ضعف­های مدل اقتصادی ایران را جلوه­گر می­سازد و امور مالی داخلی را تحت فشار می­گذارد. از سوی دیگر جریان سرمایه­گذاری خارجی هم به‌خاطر تحریم­ها با محدودیت مواجه خواهد شد. به این ترتیب فهرست ۱۲ اقتصاد دارای سریع‌ترین رشد در سال ۲۰۱۰ به این شرح است:
قطر با نرخ رشد اقتصادی 5/24 درصد
چین با نرخ رشد اقتصادی ۶/۸ درصد
کنگو(برازاویل) با نرخ رشد اقتصادی 0/8 درصد
ترکمنستان با نرخ رشد اقتصادی ۰/۸ درصد
اتیوپی با نرخ رشد اقتصادی 0/7 درصد
ازبکستان با نرخ رشد اقتصادی ۰/۷ درصد
جیبوتی با نرخ رشد اقتصادی 5/6 درصد
سریلانکا با نرخ رشد اقتصادی ۳/۶ درصد
هندوستان با نرخ رشد اقتصادی 3/6 درصد
عراق با نرخ رشد اقتصادی ۲/۶ درصد
ماداگاسکار با نرخ رشد اقتصادی 2/6 درصد و ویتنام با نرخ رشد اقتصادی 0/6 درصد.