دنیای اقتصاد- محمدرویانیان به عنوان رییس ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت کشور خبرداده است که در صورت تصویب نهایی لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها، یکی از دو سناریوی احتمالی برای بنزین، این خواهد بود که سهمیه‌ها برداشته شود و بنزین به صورت آزاد به فروش برسد. به گفته وی، چنانچه سناریوی آزادسازی و تک نرخی کردن بنزین به تایید نرسد، سناریوی دوم در دستور کار قرار خواهد گرفت که براساس آن، قیمت بنزین سهمیه‌ای به بالای ۱۰۰ تومان افزایش خواهد یافت و بنزین آزاد نیز با نرخی بالاتر از ۴۰۰ تومان عرضه خواهد شد. وی در خصوص قیمت بنزین در صورت آزادسازی و تک نرخی کردن آن رقمی ارائه نکرد.این مقام مسوول در حوزه تصمیم‌سازی برای بازار سوخت، ابراز اطمینان کرده است که لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها قطعا به تصویب نهایی رسیده و از سال آینده اجرایی خواهد شد؛ ولی درعین حال خاطرنشان کرد که در صورت عدم تصویب لایحه، وضعیت فعلی سهمیه‌بندی ادامه خواهد یافت. رویانیان در کنفرانس مطبوعاتی از ۳ سناریوی احتمالی خبر داد

تصمیمات دولت برای بنزین ۸۹

رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت از سه سناریوی دولت برای تعیین تکلیف سهمیه‌های بنزین در سال ۸۹ خبر داد و گفت: هم‌اکنون حوزه حمل‌ونقل درگیر بازی‌های سیاسی شده است که ادامه این روند مانع اجرای برنامه‌های مصوب می‌شود.

به گزارش مهر، محمد رویانیان دیروز در جمع خبرنگاران درباره برنامه‌های دولت برای تعیین سهمیه‌های بنزین خودروهای شخصی و عمومی در سال آینده توضیح داد: در این باره در دولت دو برنامه جداگانه تعریف شده که اجرای هر یک از این برنامه‌ها منوط به اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه‌ها در کشور خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در صورت عدم‌اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، سهمیه‌های بنزین خودروهای شخصی و عمومی بدون تغییر حفظ خواهد شد، بیان کرد: اما در صورتی که طرح هدفمند کردن یارانه‌ها در مجلس مصوب و توسط دولت ابلاغ شود، دو سناریوی مختلف تعریف شده است.

رویانیان با اشاره به اینکه در سناریوی اول سهمیه‌های بنزین برداشته می‌شود و بنزین با یک نرخ به صورت آزاد در سراسر کشور عرضه خواهد شد، یادآور شد: همچنین در سناریوی دیگری عرضه بنزین با دو نرخ متفاوت دیده شده است.

وی افزود: در این برنامه سهمیه‌های بنزین خودروهای شخصی و عمومی با نرخی بالاتر از ۱۰۰ تومان به ازای هر لیتر عرضه خواهد شد و قیمت بنزین آزاد نیز به بیش از ۴۰۰ تومان افزایش می‌یابد. این مقام مسوول تاکید کرد: اما بدون شک طرح هدفمند کردن یارانه‌ها در مجلس مصوب و از سال آینده اجرایی خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح منطقه‌ای کردن سهمیه‌های بنزین گفت: هم‌اکنون طرح منطقه‌ای کردن سهمیه‌های بنزین در استان سیستان و بلوچستان به طور آزمایشی اجرایی شده و برخی از مشکلات نرم‌افزاری پیش روی اجرای این طرح شناسایی و در حال مرتفع شدن است. وی افزود: هدف از اجرای طرح منطقه‌ای کردن سهمیه‌های بنزین در خودروهای عمومی و به ویژه تاکسی‌ها جلوگیری از عرضه خارج از شبکه تعریف شده بنزین است.

رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه وانت بار در سطح کشور تردد می‌کنند، تصریح کرد: بسیاری از این وانت بارها از سهمیه بنزین خودروهای عمومی استفاده می‌کنند، در حالی که در ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور فعالیتی ندارند.

رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل سوخت کشور در ادامه و در پاسخ به سوالات متعدد خبرنگاران مبنی بر ارائه متمم بودجه واردات بنزین و گازوئیل در سال‌جاری گفت: هم‌اکنون میزان رقم متمم بودجه در حال نهایی شدن است، اما متاسفانه در این باره موضوع بسیار سیاسی شده است. رویانیان با بیان اینکه دولت بر اساس قانون مکلف بود تا سال ۱۳۹۰ برای ساماندهی حمل‌ونقل عمومی و آزاد‌سازی تدریجی قیمت حامل‌های انرژی کار کند، بیان کرد: اما متاسفانه قانون بودجه سال‌جاری محدودیت‌هایی را برای دولت برای اجرای این برنامه قانونی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه امکان کاهش سهمیه‌های بنزین بر اساس قانون بودجه از ابتدای سال‌جاری به دلیل مسائل مختلفی همچون سفرهای تابستانی و نوروزی، فصل بازگشایی مدارس و انتخابات ریاست‌جمهوری وجود نداشت، اظهار کرد: اما دولت تلاش کرده است که بدهکار مجلس باشد، اما مردم دچار مشکل نشوند.

استیضاح وزیر نفت با عدم‌اجرای قانون بودجه

این مقام مسوول همچنین با اشاره به اینکه برخی از کمیسیون‌های مجلس خواستار استیضاح وزیر نفت شده‌اند، بیان کرد: موضع این نمایندگان مجلس آن است که اگر وزیر نفت متمم بودجه سال‌جاری و قانون بودجه را اجرایی نکند، وی را در مجلس استیضاح خواهند کرد. رویانیان همچنین در مورد رقم نهایی متمم بودجه واردات بنزین و گازوئیل اعلام کرد: در این رابطه با توجه به اینکه عرضه، توزیع و واردات سوخت توسط وزارت نفت انجام می‌شود، وزیر نفت باید پاسخگو باشد.

رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت با تاکید بر اینکه هم‌اکنون توسعه حمل‌ونقل به ویژه ناوگان عمومی کشور شامل اتوبوس، تاکسی، مینی بوس و مترو در اولویت برنامه‌های دولت قرار گرفته است، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های دولت در این بخش اصلاح میزان مصرف سوخت در خودروهای تولید داخل است.

این عضو کابینه دولت با اشاره به برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای کاهش متوسط مصرف بنزین خودروهای ساخت داخل به ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر پیمایش ادامه داد: اما متاسفانه فضای کنونی کشور به ویژه در بخش توسعه حمل‌ونقل و سوخت فضایی کاملا سیاسی شده و اگر فضای موجود سیاسی از بین برود، دولت متعهد می‌شود که تا دو سال آینده یک تحول اساسی در حوزه حمل‌ونقل کشور ایجاد کند.

رویانیان در پایان با اشاره به اینکه تاکنون ۲۰ هزار مسافربر شخصی ساماندهی شده به تاکسی تبدیل شده‌اند، در مورد تاخیرهای ایجاد شده در توزیع کارت‌های هوشمند جدید این دسته از خودروها گفت: در حال حاضر توزیع کارت هوشمند جدید این خودروها در حال انجام است که در وزارت نفت و ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور پیگیری‌های لازم برای تسریع در کوتاه شدن پروسه تحویل کارت هوشمند انجام بگیرد.

سهمیه نوروزی می‌دهیم

رویانیان درباره سهمیه بنزین نوروز نیز گفت: موافقت ضمنی مسوولان برای تخصیص سهمیه بنزین ویژه نوروز صورت گرفته است که در صورت نهایی شدن، میزان و زمان تخصیص سهمیه اعلام می‌شود. وی در ادامه به موضوع علت کاهش سهمیه بنزین در فصل زمستان اشاره کرد و گفت: در قانون بودجه سال ۸۸ دولت موظف بود بنزین تولید داخل را تنها به صورت سهمیه‌ای واگذار کند و هر آنچه را از خارج وارد می‌کند، آزاد بفروشد.

دوستانمان در مجلس ما را بدهکار می‌دانند

رییس ستاد حمل‌ونقل و مدیریت مصرف سوخت کشور با اشاره به وجود ۵/۷ میلیون دستگاه خودروی شخصی، ۶/۶ میلیون دستگاه موتورسیکلت، ۷/۱ میلیون دستگاه انواع وانت، ۶۰۰ هزار تاکسی، آژانس و مسافربر شخصی و تعدادی خودروهای عمومی، نظامی، دولتی، اورژانس و غیره در کشور گفت:‌ تولید بنزین داخل روزانه حدود ۴۵ میلیون لیتر است، این در حالی است که با کاهش کنونی سهمیه بنزین نیز هم‌اکنون پنج میلیون لیتر بیش از سهمیه تولید داخل در حال تخصیص هستیم و این در حالی است که همین میزان کاهش نیز موجب انتقاد خیلی‌ها شده است.

وی با اشاره به اختلاف بین دولت و مجلس درباره تخصیص سهمیه بنزین و کاهش آن، گفت: تازه همین میزان هم که کم کردیم، دوستانمان در مجلس ما را بدهکار می‌دانند و معتقدند باید زودتر از اینها و بیشتر از این، سهمیه‌ها کم می‌شد. رویانیان با اشاره به اینکه مجلس درباره میزان بنزین توزیعی تصمیم‌گیر بوده و ستاد حمل‌ونقل و مدیریت مصرف سوخت کشور تنها مجری است، گفت: دولت قصد نداشت در این چند ماه باقیمانده از سال‌جاری، کاهش سهمیه‌ای اعمال کند و منتظر بودیم لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها تصویب شود تا همزمان با آن، سهمیه‌ها تغییر کند، ولی فشار بیش از حد بود و اعلام کردند که کسری‌ها را نمی‌پذیرند و لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها نیز به تعویق افتاده است.

کاهش سهمیه بنزین ما را در مقابل تحریم مصون کرد

وی درباره نتایج کاهش سهمیه بنزین خودروها در فصل زمستان، گفت: این کاهش سهمیه ما را در مقابل هر نوع تحریم مصون کرده است، از سوی دیگر جریان مصرف نیز باید مدیریت شود و مردم روی بنزین خود به عنوان سبد زندگی حساب کنند. همچنین اعمال سهمیه‌بندی‌های جدید، ضعف مدیریت در سیستم حمل‌ونقل عمومی در کشور را برای ما مشخص کرد.

رییس ستاد حمل‌ونقل و مدیریت مصرف سوخت کشور با اشاره به کاهش ماهانه ۲۰ لیتر از سهمیه سوخت خودروهای شخصی گفت:‌ این رقم هر ماه تنها شش هزار تومان به دارندگان این خودروها فشار وارد می‌کند، این در حالی است که سر جمع حدود یک هزار میلیارد تومان این کاهش به نفع کشور است.

وی با تاکید بر اینکه ستاد حمل‌ونقل و سوخت طبق قانون حمل‌ونقل کشور تا پایان سال ۹۰ فرصت داشت تا سهمیه‌بندی بنزین را حذف کند، گفت: این در حالی است که قانون بودجه سال ۸۸ دست ما را بست و هم‌اکنون نیز مجبور شده‌ایم سهمیه بنزین خودروها را کاهش دهیم. رویانیان با اشاره به اینکه دولت کسری بنزین را مشخص کرده و در حال پیگیری آن از مجلس است، گفت:‌ متمم بودجه سال ۸۸ به مجلس ارائه شده و دولت منتظر تصمیم‌گیری مجلس در این خصوص است.

اگر این روند ادامه یابد، کنار می‌روم

به گزارش ایسنا، رویانیان همچنین در این نشست چندبار تاکید کرد که اگر فضا سیاسی نشود، در بخش حمل‌ونقل عمومی تا دو سال آینده شاهد تحول عظیمی خواهیم بود. وی با تاکید بر اینکه هم‌اکنون هر حرفی می‌زنیم متاسفانه از آن برداشت سیاسی صورت می‌گیرد، گفت: اگر این روند ادامه یابد قطعا بنده کنار خواهم رفت؛ چرا که یک سرباز نمی‌تواند در راه خدمت‌رسانی درگیر مسائل سیاسی شود.