واکنش تند مجلس و دولت به قطعنامه آژانس
لاریجانی:تهران ممکن است راه دیگری در پیش بگیرد
تصمیم دولت برای تاسیس ۱۰ سایت هستهای جدید
عکس: دنیای اقتصاد، حمید جانیپور
تصمیم دولت برای تاسیس ۱۰ سایت هستهای جدید واکنش تند دولت و مجلس به قطعنامه آژانس
علی لاریجانی: ۱+۵ به دنبال کلاهبرداری سیاسی است
تصمیم دولت برای تاسیس ۱۰ سایت هستهای جدید
هادی چاوشی- حمله تند علی لاریجانی به آژانس بینالمللی انرژی هستهای و گروه ۱+۵، تخصیص ۲۰میلیون دلار اعتبار برای تبلیغ علیه آمریکا و انگلیس و بیانیه اجماعی ۲۲۶ نماینده در محکومیت قطعنامه شورای حکام آژانس، سه واکنش مجلس شورای اسلامی به تازهترین اقدام غرب در قبال برنامه هستهای جمهوری اسلامی بود.
این سه اقدام روز گذشته مجلس، همچنین با مصاحبههای شدیداللحن حاشیهای اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز همراه شد تا پارلمان ایران، روزی سراسر دیپلماتیک را پشت سر گذاشته باشد.
نمایندگان مجلس جلسه علنی روز گذشته را در حالی آغاز کردند که روز شنبه یکی دو نماینده از واکنش احتمالی مجلس به قطعنامه شورای حکام خبر داده بودند؛ از جمله محمد کرمی راد گفته بود که قوه مقننه حتی می تواند موضوع خروج ایران از «ان.پی.تی» را هم بررسی کند، اما این پیشنهاد در جلسه دیروز مطرح نشد و نمایندگان تنها از دولت خواستند «طرح کاهش سطح همکاریهای خود با آژانس را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارائه کند»، اما انتقادات فراوانی را نثار آژانس و ۱+۵ کردند.
لاریجانی: کاری نکنید راه دیگری پیش بگیریم
آغازگر انتقادات مجلسنشینان ایرانی از قطعنامه اخیر شورای حکام، رییس مجلس بود که روز گذشته در نطق پیش از دستور خود، آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ۱+۵ را به «کلاهبرداری سیاسی» متهم کرد و با «مسخره» خواندن سیاست چماق و هویج ۱+۵، تهدید کرد که تهران ممکن است «راه دیگری را در پیش بگیرد.»
علی لاریجانی در نطق خود گفت: در روزهای اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی با صدور قطعنامهای نشان داد که آمریکا و برخی کشورهای غربی در پس پیشنهاد اخیر خود در بحث سوخت اتمی رآکتور تهران چه هوسها را دنبال میکردند. وی افزود: این قطعنامه نشان داد که آنان نه تنها قصد مذاکره برای وصول به راه حل نداشتند، بلکه پیگیر نوعی کلاهبرداری سیاسی بودند.دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی خطاب به غرب گفت: شما باید حتی از اعلام زودهنگام مرکز فردو استقبال میکردید، نه اینکه آن را عامل برای صدور قطعنامه قرار دهید و باز هم حرفهای بی مبنای گذشته را تکرار کنید.لاریجانی تاکید کرد: البته این اقدام آژانس نشان میدهد که در مقابل پیشنهادات فرصتطلبانه آنان باید با هوشیاری بیشتر گام برداشت. وی بار دیگر خطاب به طرفهای مذاکرهکننده با ایران گفت: مجلس شورای اسلامی به کشورهای آمریکا و دیگر اعضای ۱+۵ هشدار میدهد: تصور نکنید اینگونه بازیهای فرسوده و کهنه مجال جدیدی برای چانهزنی برای شما فراهم میکند. کاری نکنید که مجلس و ملت ایران، راه دیگری را در پیش بگیرند و همکاری با آژانس را به طور جد تقلیل دهند.رییس مجلس تصریح کرد: ما با دقت اقدامات بعدی شما را رصد میکنیم و اگر دست از سیاست مسخره چماق و هویج برندارید، طرحی نو در رفتار با شما میافکنیم.
تصویب بودجه ۲۰میلیون دلاری علیه آمریکا
دومین واکنش دیروز قوه مقننه جمهوری اسلامی در قبال رفتارهای اخیر غرب، تصویب ۲۰میلیون دلار اعتبار برای «افشای نقض حقوق بشر توسط آمریکا و انگلیس در جهان امروز» بود. این طرح که بودجه آن قرار است از حساب ذخیره ارزی تامین شود، برای مقابله به مثل با بودجه ۵۵میلیون دلاری مصوب مجلس نمایندگان آمریکا تهیه شده که قانونی تحت عنوان «قربانیان سانسور در ایران» را از تصویب گذرانده بود. طرح نمایندگان مجلس ایران البته اول شهریورماه امسال برای نخستین بار در قوه مقننه مطرح شد، اما تصویب آن تا روز گذشته به طول انجامیده بود. سرانجام روز گذشته نمایندگان با ۱۶۸ رای موافق از مجموع ۱۹۹ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس این طرح را از تصویب نهایی گذراندند. حسین سبحانینیا، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی که برای دفاع از کلیات این طرح در مجلس نطق می کرد، درباره آن گفت: این طرح به خاطر سیاستهای خصمانه آمریکا در قبال ایران پیشنهاد شده است. کاظم جلالی، سخنگوی این کمیسیون نیز، طرح یادشده را «حامل پیامی دیپلماتیک» خواند و از نمایندگان خواست رای بالایی به آن بدهند.
بیانیه برای کاهش همکاری با آژانس
آخرین اقدام رسمی روز گذشته مجلس در برابر قطعنامه شورای حکام، انتشار نامهای با امضای تمام نمایندگان حاضر در جلسه علنی بود که در آن از دولت خواسته شد «با توجه به رفتارهای خصمانه کشورهای ۱+۵، سریعا برنامه و طرح کاهش سطح همکاریهای خود با آژانس را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارائه و آن کمیسیون نیز طرح مزبور را به مجلس شورای اسلامی عرضه نماید.»
تصمیمات هیات دولت
همچنین خبرگزاری فارس اعلام کرد: هیات وزیران با رای قاطع خود، سازمان انرژی اتمی را مکلف کرد تا دو ماه آینده نسبت به طراحی و پیشبینی تاسیس ده سایت غنیسازی در مقیاس سایت نطنز اقدام کند. به گزارش فارس و به نقل از دفتر امور رسانههای ریاست جمهوری، در جلسه بعدازظهر دیروز (یکشنبه) هیات وزیران که به ریاست محمود احمدینژاد برگزار شد، مقرر شد سازمان انرژی اتمی تا دو ماه آینده کار احداث پنج سایت جدید را که مکان آنها در سراسر کشور پیشبینی شده است، آغاز کند و برای پنج سایت جدید نیز مکان مناسب پیشنهاد کند. احمدی نژاد در این جلسه با بیان اینکه برای تامین ۲۰هزار مگاوات برق نیازمند ۵۰۰هزار سانتریفیوژ در مقیاس فعلی هستیم، گفت: باید به جایگاهی برسیم که بتوانیم ۲۵۰ تا ۳۰۰تن سوخت در سال تولید کنیم و برای این کار باید از سانتریفیوژهای جدید و با سرعت بالاتراستفاده کنیم.
ارسال نظر