برگزاری مرحله دوم  رزمایش ارتش و سپاه

عکس:‌ایسنا

مجله وال‌استریت‌ژورنال مانور ایران را سپر دفاعی برای تاسیسات هسته‌ای نام گذاشت

مرحله دوم رزمایش بزرگ مدافعان آسمان ولایت (۲) با عملیات مشترک نیروهای پدافندی ارتش و سپاه دیروز آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری فارس سردار غلامحسین ملایی، نماینده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه در قرارگاه خاتم‌الانبیا در

این‌باره گفت: در بخشی از این مرحله نیروهای حاکم دشمن با اقدامات جمینگ و جنگ الکترونیک علیه نیروهای پدافندی کشورمان وارد عمل شدند. نیروهای پدافندی سپاه پاسداران دوشادوش برادران پدافند هوایی ارتش با اقدام به موقع تهاجمات آنها را خنثی و اهداف را کشف و با اقدامات تاکتیکی بر روی اهداف مهاجم دشمن آنها را منهدم کردند.

بنابر این گزارش ابلاغ آماده‌باش به کلیه یگان‌ها، آمادگی مقابله با جنگ الکترونیک دشمن، اقدامات تاکتیکی کشف، شناسایی،‌ تعقیب و ارزیابی اقدامات پدافند نیروهای خودی و انجام عملیات رهگیری توسط هواپیماهای اسکرامبل از جمله اقدامات مرحله دوم رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۲ خواهد بود که طی روزهای دوشنبه و

سه شنبه صورت خواهد گرفت. براساس این گزارش، مرحله اول رزمایش بزرگ مدافعان آسمان ولایت۲ با دستیابی کامل به اهداف از پیش تعیین شده دیروز پایان یافت.

امیرعلی مقایسه، سخنگوی این رزمایش در پایان مرحله اول گفت: در دومین روز این رزمایش نیروهای واکنش سریع یگان‌های پدافند هوایی نیروهای مسلح تحت فرماندهی،‌ کنترل و هدایت عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا به سرعت در منطقه عملیاتی از پیش تعیین شده جابه‌جا و گسترش یافتند. وی افزود: در این مرحله همچنین به منظور تقویت شبکه راداری علاوه بر شبکه سیار، ثابت بهینه‌سازی شده و توسط متخصصان داخلی از رادارهای تاکتیکی کاستا، نبو و رادارهای تولید ملی به منظور کشف، شناسایی و اعلام خبر به یگان‌های عمل‌کننده استفاده شد.

سپر دفاعی برای محافظت از تاسیسات هسته‌ای

در همین حال، مجله آمریکایی وال‌استریت ژورنال با انتشار مقاله‌ای به تحلیل پرونده هسته‌ای ایران پرداخت و نوشت: ایران ضمن تهدید مقابله‌جویانه علیه هرگونه حمله نظامی اسرائیل و نیز به منظور تقویت توان نظامی خود در بحبوحه فشار غرب بر سر برنامه هسته‌ای آن کشور، از روز یکشنبه تمرین دفاعی پنج روزه‌ای را آغاز کرده است.

امیر سرتیپ احمد میقانی، فرمانده نیروی هوایی ارتش ایران روز یکشنبه گفت رزمایش یاد شده با مشارکت نیروهای متعارف نظامی و نیز نیروهای سپاه پاسداران در گستره نوار شمالی، جنوبی و غربی ایران صورت می‌گیرد. سرتیپ میقانی با اشاره به این رزمایش گفت، تمرینات خصوصا علیه حملات به زیرساخت‌های هسته‌ای کشور تنظیم شده است. صدا و سیمای ایران این تمرین دفاعی را بزرگترین رزمایش برگزار شده از سوی کشور اعلام کرد.

رزمایش یاد شده درحالی صورت می‌گیرد که غرب مشخصا در حال افزایش فشارها بر تهران، متعاقب خودداری آن کشور از قبول توافق انرژی هسته‌ای مطرح شده میان مذاکره‌کنندگان ایران و همتایان آنها از ایالات متحده، فرانسه، روسیه و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در ماه گذشته است. طبق این توافق، ایران باید حجم زیادی از اورانیوم با درجه خلوص پایین خود را برای غنی‌سازی بیشتر به روسیه بفرستد و در عوض، اورانیوم قابل مصرف در رآکتور تحقیقات پزشکی دریافت کند.

منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران هفته پیش گفته بود ایران قصد ارسال اورانیوم خود به خارج از کشور را ندارد، اما هنوز آماده گفت‌وگو درباره شیوه‌های مبادله اورانیوم است. قدرت‌های غربی با بدبینی به این اظهارات واکنش نشان دادند و آن را به عنوان نشانه آشکاری از عدم پذیرش توافق یادشده تعبییر کردند. آنها معتقدند ایران در پی ایجاد تغییراتی در توافق است؛ تغییراتی که به احتمال زیاد مورد پذیرش آمریکا و سایر متحدان قرار نخواهد گرفت.

موضع ایران در آخر هفته گذشته از سوی نماینده آن کشور در آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نیز تکرار شد. وی به تکرار ایده مبادله همزمان اورانیوم با درجه خلوص پایین با سوخت با درجه خلوص بالاتر در داخل خاک ایران پرداخت. به گفته وی، این نوع از مبادله است که می‌تواند به مقامات ایران در خصوص عملی شدن توافق، «تضمین» بدهد.

خبرگزاری ایسنا روز یکشنبه به نقل از علی‌اصغر سلطانیه نوشت: «ما با رویکردی مثبت آماده گفت‌وگو هستیم، اما مساله موجود، ضمانتی است که باید برای تامین به موقع سوخت مورد نیاز برای نیازهای پزشکی ایران داده شود.»

مقامات غربی خودداری ایران در ارسال اورانیوم به خارج از کشور را، علامت آشکار نپذیرفتن توافق ژنو ارزیابی می‌کنند. مقامات آمریکا و سایر متحدان آن کشور می‌گویند آنها به هرحال درها را برای گفت‌وگو با ایران باز می‌گذارند.

باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا، پایان سال جاری را به عنوان یک ضرب‌الاجل برای ایران برای نشان دادن نیت خوب آن کشور در مذاکرات هسته‌ای تعیین کرده است. ایالات متحده و متحدان آن کشور سوءظن دارند که ایران سرگرم تولید تسلیحات هسته‌ای است، در حالی که تهران همچنان اصرار دارد برنامه هسته‌ای آن کشور در خدمت مقاصد صلح‌جویانه و تحقیقاتی است.

اوباما پس از اظهارات متکی هشدار داد که واشنگتن درصورت راضی نبودن از گفت‌وگو با ایران، برای وضع تحریم‌های اقتصادی سنگین فشار وارد خواهد کرد. در همین حال، اسرائیل هشدار داد جهت بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای، به حمله نظامی علیه آن کشور متوسل خواهد شد. رزمایش نظامی ایران نیز پس از تمرین بسیار گسترده دفاع هوایی اسرائیل در همکاری با نیروهای آمریکا در ماه گذشته اجرا می‌شود. یک مقام ارشد سپاه پاسداران ایران روز یکشنبه نسبت به اقدامات تلافی‌جویانه ایران درصورت حمله اسرائیل به آن کشور خبر داد. شبکه تلویزیونی پرس تی‌وی روز یکشنبه به نقل از مجتبی زمان‌پور، فرمانده ارشد سپاه پاسداران گزارش کرد: «اگر دشمن بخواهد شانس خود را برای شلیک موشک به ایران آزمایش کند، موشک‌های دور برد ما قبل از پاک شدن گرد و غبار آن حمله، در تل‌آویو فرود خواهند آمد.»