۲۴ آبان ماه یک سال از آتشسوزی سینما «جمهوری» گذشت
بلاتکلیف!
ایسنا -۲۴ آبان ماه یک سال از آتشسوزی سینما «جمهوری» میگذرد، اما همچنان آپارات این سینما خاموش است. علی مصفا در آستانه سالروز آتشسوزی سینما «جمهوری» گفت: بعد از گذشت یک سال از آتشسوزی هنوز در بلاتکلیفی هستیم. او بهعنوان یکی از مالکان سینما «جمهوری» اظهار داشت: پرونده این آتشسوزی به دادگاه رفته و با توجه به این که آتشنشانی عمدی بودن آنرا اعلام کرده است، بیمه هنوز نمیتواند خسارتی را پرداخت کند.
وی ادامه داد: طی این مدت با انواع و اقسام بدهیها دست به گریبان هستیم و از وزارت ارشاد تقاضای کمک کردهایم که در دست بررسی است. تا چندی پیش حقوق پرسنل سینما را هم پرداخت میکردیم که تعدادی از آنها کار پیدا کردند و تعدادی همچنان بیکار هستند و به دنبال بیمه بیکاریشان هستیم.
مصفا گفت: طی این مدت نه از جایی کمک گرفتهایم و نه کسی اقدامی کرده است، تنها یکبار آقای مسچی اعلام کردند که به بازسازی این سینما کمک میشود، اما تاکنون کاری نشده است. وی با بیان اینکه خواست اولیه ما بازسازی سینما «جمهوری» است، گفت: این ساختمان بسیار محکم است و میتوان بدون آنکه تخریب شود، بازسازی صورت بگیرد، اما این از عهده ما خارج است و باید کمک شود. سینما «جمهوری» ۶۰ ساله در بهمن ماه ۸۵ با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف بازسازی و تبدیل شدن به دو سالن نمایش مجزا، مورد بهرهبرداری مجدد قرار گرفته بود و در آتشسوزی که اتفاق افتاد، طبقه اول سینما (شامل سالن نمایشیک و سالن انتظار) بهطور کامل تخریب شد و بخشهای زیادی از طبقه دوم نیز بر اثر آتشسوزی از بین رفت.
آخرین اظهارنظر در خصوص بازسازی این سینما از سوی مسچی، مدیرعامل موسسه سینما شهر صورت گرفت که گفته بود: اگر برنامه بازسازی سینما جمهوری قطعی شود، ما آمادگی کامل داریم تا به بازسازی آن بپردازیم و طی جلسهای که با علی مصفا یکی از مالکان این سینما داشتم، او درباره برخی مشکلات مربوط به بیمه صحبت کرد، مشکلاتی که به گفته او در حال حل شدن است. به هرحال تا زمانی که این مشکلات حل نشود، ما نمیتوانیم اقدام کنیم. از سویی هم سینما «جمهوری» و مالکین آنها که خانواده زندهیاد علی حاتمی هستند، در دست دو شریک قرار دارد و علاوه براین خانواده فرد دیگری نیز در تصمیمگیریهای مربوط به آن دخیل است، لذا باید ابتدا خود این شرکا بر روی نحوه تغییرات توافق کنند که این مهم هنوز صورت نگرفته است. وی همچنین عنوان کرد: از آنجا که این سینما به نوعی متعلق به زندهیاد حاتمی محسوب میشود، ما خودمان نیز علاقهمندیم این سینما هر چه زودتر بازسازی شود، اما با توجه به مسائل مطرح شده بعید میدانم که بازسازی این سینما در سال جاری انجام شود.
با گذشت یکسال از حادثه آتشسوزی سینما جمهوری مروری بر خبرهای آن اهمیت ویژه دارد. یک ماه پس از این حادثه ۲۴ آذر رییس سازمان آتشنشانی تهران از عمدی بودن علت آتشسوزی سینما جمهوری خبر داد.
حاجی بیگی در پاسخ به این سوال که این حریق چگونه اتفاق افتاده است، اعلام کرده بود: «چگونگی وقوع این حریق مشخص نیست و تنها کارشناسان ما تشخیص دادهاند که دلیل وقوع این آتشسوزی عمدی بوده است.»
رییس سازمان آتشنشانی تهران میزان خسارت مالی وارده به سینما جمهوری را ۲۵۰ تا ۳۰۰میلیون تومان عنوان کرد و افزود: دلیل وقوع این حادثه به مراجع قضایی و بیمه اعلام خواهد شد. اما با رخ دادن این حادثه ناگوار جمعی از سینماگران به اظهار نظر پرداختند. مسعود کیمیایی گفت: هر سالن سینمایی که از بین میرود، تکهای از فرهنگ است که از بین میرود. من هیچوقت نمایش «اسپارتاکوس» را در سینما «جمهوری» از خاطر نمیبرم و این سینمایی است که فیلمهای زیادی را در آن دیدم و در واقع اینها معلمان ما بودند که یکیک دارند یا آتش میگیرند یا از بین میروند. عزتالله انتظامی اظهار امیدواری کرد: سینما «جمهوری» به سرنوشت سینما «آزادی» که چند سال مخروبه ماند تا ساخته شد، دچار نشود. باعث تاسف وتعجب است که چنین آتشسوزی در مرکز شهر اتفاق میافتد و این مقدار خرابی بههمراه میآورد، اما با توجه به اینکه صاحب سینما مشخص و حاضر است، امیدوارم سریعتر بازسازی شود.
احمدرضا درویش هم در یادداشتی به آن پرداخت و پیشنهاد داد: «در حد توان تا یکسال بلیت صندلیهای سینما «جمهوری» را پیشخرید کنیم.»
جعفریجلوه، معاون سینمایی وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز سال گذشته در اظهارنظری گفت: همکاران ما در اداره کل نظارت ارزشیابی و موسسه سینماشهر موظف هستند که مساله سینما «جمهوری» را پیگیری کنند و همانطور که ۲ سال پیش این سینما با همکاری موسسه سینمایی شهر بازسازی شد و به ارائه خدمات بهتر به مراجعهکنندگان پرداخت، قطعا امروز نیز با همین دیدگاه برای بازسازی مجدد این سینما نیز اقدام خواهد شد.
وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر مسوولی بود که در این خصوص به اظهار نظر پرداخت و با اشاره به اتفاقی بودن آتشسوزی سینما جمهوری، گفت: همیشه میتوانیم فرض کنیم که حوادثی از قبیل آتشسوزی اتفاق میافتد و در مورد خیلی از سینماها نیز این اتفاق افتاده است. اکنون عدهای حدس زده و ماجرا را به این موضوع نسبت میدهند که یک طراحی بوده، البته همیشه این احتمال را نیز باید در نظر گرفت. محمدحسین صفارهرندی با تکذیب شایعاتی که در این خصوص مطرح شده، تصریح کرد: عده خاصی معتقدند که حادثه فوق به دلیل ایجاد بهانه برای تغییر کاربردی محل مذکور بوده است و افراد دیگری نیز اعتقاد دارند که آتشسوزی سینما جمهوری بهواسطه دست داشتن صاحبان این سینما در جریانات سیاسی یا جانبداری از یک جریان رخ داده است. لذا در خصوص این حادثه، مراکزی که صاحب صلاحیت هستند باید تصمیمات لازم را اتخاذ کنند و به هر نتیجهای که رسیدند، همان حرف آخر خواهد بود. وزیر ارشاد افزود: در چند سال اخیر برای بازسازی این سینما از سوی وزارت ارشاد کمکهایی به موسسه سینمای شهر که وابسته به ارشاد نیز میباشد، صورت گرفت. اکنون هم که دچار چنین حادثهای شده اگر صاحب سینما انگیزه ادامه کار داشته باشد ، دوباره به آنها کمک خواهیم کرد. اکبر تشکرینیا، مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران که پیش از این پس از سالها سینما آزادی را که در حادثه مشابهی ویران شده بود ساخت، با بیان اینکه اگر مدیریت شهری تصمیم بگیرد آمادگی ساخت این سینما را نیز داریم، تصریح کرد: رعایت استانداردهای جهانی در ساخت سینما بسیار مهم است و این حوادث را کاهش میدهد و تا زمانی که در ساخت سالنها استانداردهای لازم رعایت نشود، شاهد چنین حوادثی خواهیم بود.
ارسال نظر