بررسی وضعیت بازداشت شدگان جلسه دعای کمیل در کمیته پیگیری

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از بررسی وضعیت بازداشت شدگان جلسه دعای کمیل در کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان حوادث اخیر خبر داد. فرهاد تجری در گفت‌وگو با ایلنا درپاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه پنج جلسه دادگاه متهمان حوادث اخیر به صورت علنی برگزار شد به چه دلیل برخی مقامات از احتمال غیرعلنی برگزار کردن جلسه رسیدگی به اتهامات ۱۲ تن از چهره‌های سرشناس بازداشت شده حوادث اخیر سخن می‌گویند؟ گفت: تشخیص این که جلسات دادگاه علنی یا غیرعلنی برگزار شود، برعهده قاضی پرونده ‌است. نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از نحوه برگزاری پنج جلسه قبلی رسیدگی به اتهامات متهمان حوادث اخیر، اظهار کرد: بنده از جمله اشخاصی بودم که در آن مقطع به این موضوع منتقد بوده و نسبت به علنی و انتشار جریان دادگاه در رسانه‌ ملی موضع داشتم. نماینده قصرشیرین تاکید کرد: طبق قانون تا زمانی که اتهام اشخاص به اثبات نرسیده و برای متهم محکومیت صادر نشده، ذکر اسامی آنها یا پخش تصویر آنان در رسانه‌ها خلاف قانون است.

عضو کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان حوادث اخیر افزود: استنباط آقایان در آن زمان این بود که جلسات با آن روال برگزار شود، اما با تغییر رییس قوه قضائیه و آمدن دادستان جدید، نگاه و استنباط آنها همانند استنباط ما از قانون بود به همین دلیل دستور منع پخش جریان دادگاه از رسانه ملی صادر شد.

تجری درباره آخرین وضعیت و تعداد متهمان مربوط به پرونده بازداشتگاه کهریزک گفت: در هفته گذشته آقای سروری در مصاحبه‌ای تعداد متهمین و مامورین متخلف مربوط به بازداشتگاه کهریزک را با مامورین متخلف اشتباه گرفته بود. همچون گذشته رسیدگی به اتهامات ماموران متخلف بازداشتگاه کهریزک ادامه دارد و قاعدتا و قطعا نص قانون درخصوص آنها اعمال خواهد شد و کسانی که قصور و تخلف دارند قطعا باید با آنها برخورد جدی شود.

وی تصریح کرد: دستگاه قضایی به عنوان عضوی از نظام به دنبال برخورد جدی با این روند غلط و ناصحیح که موجب شده به آبرو و حیثیت نظام خدشه‌وارد شود، است.

عضو کمیته‌ پیگیری وضعیت بازداشت شدگان حوادث اخیر در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود متهمان پرونده بازداشتگاه کهریزک از مقامات ارشد دادسرا و نیروی انتظامی هستند، صحت دارد، گفت: قاعدتا در این باره افراد متعددی نقش دارند. در رسیدگی به یک اتهام نقش مباشرت، نقش معاونت، نقش مشارکت و نقش مسبب لحاظ خواهد شد.

وی با بیان این که در مورد برخی از مقامات ارشد دادسرا و نیروی انتظامی در حال حاضر شبهات و ادعایی مطرح است، ادامه داد: قطعا دستگاه قضایی در این زمینه تعیین تکلیف خواهد کرد، اما باید بپذیریم در فرآیند نگهداری این افراد در آن بازداشتگاه و شرایط نامناسب آن که منتهی به این نتیجه بد شد، نمی‌توانند بگویند ۳۰ نفر مقصر بوده‌اند. مردم باید یقین داشته باشند اگر چنانچه مقام ارشدی تخلف کرده باشد با آن برخورد جدی خواهد شد؛ چرا که نظام با کسی تعارف ندارد. تجری تاکید کرد: در مورد ایجاد ابهام و توهم و فضاسازی که فلان مقام یا مسوول در بین متهمان پرونده بازداشتگاه کهریزک هستند، باید به دستگاه قضایی اعتماد کرد؛ چرا که این دستگاه تاکیدات رهبری مبنی بر برخورد با عاملان و متخلفان در هر رده و مقامی را سرلوحه کار خود قرار داده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان موضوع بازداشت خانواده‌های برخی از متهمان حوادث اخیر که در مراسم کمیل دستگیر شده‌اند را بررسی خواهد کرد، اظهار داشت: بعد از تعطیلات مجلس و در اولین جلسه کمیته این موضوع مطرح و مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. نماینده قصر شیرین درباره شایعه سازماندهی تجمع توسط برخی گروه‌ها و جریانات بسیاری در روز ۱۳ آبان، گفت: از تمامی مردم و با گرایشات مختلف انتظار می‌رود که اجازه ندهند موقعیت‌هایی که باعث عزت این ملت و نظام شده، تبدیل به ضعف و چالش شده و غرور ملی، دینی شکسته شود.