موج تازه اخراج ایرانیان از امارات

اخراج ایرانیان مقیم امارات متحده عربی درچند ماه گذشته شدت یافته و هرماه حداقل بیش از۴۰ ایرانی از این کشور اخراج می‌شوند. به گزارش ایسنا، مسوولان اماراتی پس از اخراج بی‌سابقه شیعیان لبنانی و پاکستانی و اتباع فلسطینی این بار اقدام به اخراج ایرانیان کرده‌اند و این درحالی است که هیچ دلیلی مبنی بر اخراج آنان بیان نمی‌شود. در چند ماه گذشته ده‌ها ایرانی مقیم که بیش از ۲۵ سال سابقه اقامت داشته‌اند بدون هیچ دلیل اقامت‌شان کنسل شد و از این کشور اخراج شدند. وزارت امنیت امارات در تماس تلفنی با تعدادی از ایرانیان از آنان می‌خواهد که با در دست داشتن گذرنامه به اداره امنیت این کشور مراجعه کنند و بعد از مراجعه این افراد گذرنامه آنان توقیف و اقامت آنان را نیز کنسل می‌کنند و بعد یک فرصت دو هفته‌ای یا یک ماهه به آنان داده تا از امارات خارج شوند. این درحالی است که نزدیک به دو ماه است که جمهوری اسلامی ایران در امارات سفیر ندارد و این امر نیز ایرانیان مقیم امارات را با مشکل روبه‌رو کرده است. طبق خبرهای منتشر شده در بین ایرانیان مقیم امارات تاکنون بیش از ۵۰۰ ایرانی که بیش از ۲۵ سال سابقه اقامت دارند از این کشور اخراج شده‌اند.

وزارت خارجه با امارات برخورد کند

در همین رابطه حسین سبحانی‌نیا، نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: برخوردهای امارات در رابطه با ایرانیان مقیم این کشور غیرقابل قبول و توهین‌آمیز است و وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی ما باید با این مسائل به شدت برخورد کند. سبحانی نیا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امارات به خوبی می‌داند که از قبل فعالیت‌های ایرانیان مقیم امارات در آنجا بسیار سود می‌برد و اگر روابط تجاری و اقتصادی ما با آنها قطع شود قطعا آسیب می‌بیند؛ مساله ارتباط تجاری و اقتصادی امارات با ایران برای این کشور بسیار سودآور است و چند هزار شرکت ایرانی در آنجا وجود دارد که ایرانیان در آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند. برخوردهای این چنینی با ایرانیان مقیم امارات در روابط دو کشور تاثیرات منفی دارد.

وی افزود: دستگاه دیپلماسی ما باید به شدت با کشور امارات در مورد این موضوع برخورد کند و مساله را به طور جدی پیگیری کند، اینکه بدون دلیل و منطق این‌گونه اقدامات صورت گیرد در روابط سیاسی دو کشور تاثیر منفی خواهد داشت و قابل توجیه نیست؛ لذا از وزارت خارجه انتظار داریم که در مرحله اول سفیر کشور را فرا بخواند و تذکر لازم را به او بدهد. در مرحله بعد نیز در صورت بی‌تاثیر بودن اقدامات اولیه باید ایران نسبت به روابط تجاری خود و مسائل دیگر با این کشور تجدیدنظر کند. ما جایگزین‌های دیگری برای روابط تجاریمان با امارات داریم و امارات باید نسبت به این موضوع توجه داشته باشد.

برخورد انفعالی با مسائل از ایرادات دستگاه دیپلماسی است

احمد آوایی، یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز تصریح کرد: یکی از ایرادات دستگاه دیپلماسی ما برخورد انفعالی با مسائل است. دستگاه دیپلماسی باید در مواردی مانند برخی برخوردهای اهانت‌آمیز و رفتارها علیه مسلمانان شیعه از سوی عربستان قوی‌تر عمل کند.

آوایی افزود: متاسفانه برخوردهای زشتی که سالیان سال است عربستان نسبت به شیعیان و به خصوص ایرانی‌ها انجام می‌دهد، ادامه دارد و در این زمینه دستگاه دیپلماسی باید به محض اینکه مساله‌ای خلاف شان ایرانیان می‌بیند عکس‌العمل نشان دهد.

وی با بیان این که هیچ کشوری به اندازه ایران زائر عمره ندارد، گفت: این مساله از نظر اقتصادی به نفع عربستان سعودی است و متاسفانه مردم ما هزینه‌های بسیار زیادی در این زمینه پرداخت می‌کنند و پول کلانی در بازار عربستان هزینه می‌شود. عربستان در این زمینه مدیون ایرانی‌ها است.

آوایی ادامه داد: وقتی برخوردهای نامناسبی با شیعیان و به‌خصوص ایرانی‌ها صورت می‌گیرد، ما حق برخورد متقابل داریم. وزارت خارجه می‌تواند سفیر آنها را احضار کند یا تعداد زوار ایران به خصوص در عمره کم شود . می‌توانیم اعتراض کتبی خود را اعلام کنیم یا در این موارد مذاکراتی داشته باشیم.

وی با بیان این که در ایام حج بدترین اهانت‌ها به مردم ما در ضمن انجام فرضیه حج می‌شود، به مساله ممنوعیت ورود خانم‌ها به بقیع و برخورد نامناسب با آقایان در آنجا اشاره کرد و گفت: این بدعتی است که از سوی وهابی‌ها که یک گروه انگلیسی ساخته است، ایجاد شده و حتی مردم خودشان هم آنها را قبول ندارند.

آوایی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران فرهنگی و اجرایی حج امسال ادامه داد: برخوردی که در عربستان سعودی با شیعیان صورت می‌گیرد به شدت ضد وحدت اسلامی است و ایران باید با بعضی از سران کشورهای دیگر و همچنین سران کشورهای اهل سنت در این زمینه رایزنی‌هایی انجام دهد و به وحدتی در عمل برسند تا نسبت به این موضوع انتقاداتی جدی صورت دهند.

نماینده مردم دزفول در مجلس گفت: دولت عربستان سعودی هم در بعضی از موارد راضی به نحوه برخورد وهابیون نیست. وهابیون متحجر در مواردی حتی خود سران عربستان سعودی را تحت فشار قرار می‌دهند یا حتی در مواردی مامورینی را مسوول برخی برخوردها می‌کنند که اهل آن کشور نیستند و از شهروندان کشورهای دیگر استفاده می‌شود و آنها برای کسب اجازه اقامت در عربستان هر کاری را انجام می‌دهند.