دبیر ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از شناسایی ۱۸۰۰ پرونده قاچاق دانه درشت به ارزش بیش از ۱۰۰۰میلیارد تومان و قاچاق روزانه حدود ۱۰ تا ۱۲میلیون لیتر سوخت خبر داد و گفت: هم‌اکنون کشورهایی با اهداف سیاسی مشروبات الکلی را به صورت «بیمه شده» به کشور قاچاق می‌کنند. به گزارش مهر، حمیدرضا تقی‌زاده در جمع خبرنگاران مبارزه با باندهای بزرگ و دانه درشت قاچاق را از دستورات مهم کار ستاد اعلام و تاکید کرد: در سال‌های گذشته همزمان با افزایش ارزش پرونده‌ها از متوسط ۱۳‌میلیون تومان به ۳۶‌میلیون تومان در آخر ۸۷، پرونده‌های خرد حدود ۱۰هزار مورد در هر سال کاهش یافته و از این طریق، سالانه ۹هزار متهم قاچاق نیز کمتر به زندان‌ها رفته‌اند.

وی در خصوص حجم فعلی قاچاق کشور به ۵ عدد مختلف اشاره و بیان داشت: ۶ روش تعیین میزان قاچاق را در نظر گرفتیم، ولی هنوز به جمع‌بندی کامل نرسیدیم تا بتوانیم آمارها را اعلام کنیم. تقی‌زاده در عین حال از قاچاق روزانه حدود ۱۰ تا ۱۲‌میلیون لیتر سوخت از کشور خبر داد و بیان داشت: در این رابطه آمار غیر رسمی ۲۰ تا ۴۰‌میلیون لیتری صحیح نیست، ولی باید گفت بیشترین میزان قاچاق خروجی ایران، محصولات سوختی است.

تقی‌زاده از رشد ۳۰۰ درصدی ارزش پرونده‌های مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد و اظهار داشت: در طول سال‌میلیاردها دلار کالای قاچاق به دلیل عدم رعایت استاندارد و همچنین جلوگیری از ضربه زدن به بازار تولید داخل معدوم می‌شود.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از افزایش بیش از ۲ برابری واردات کالا به کشور نسبت به ۵ سال قبل سخن گفت و افزود: در ۵ سال گذشته حدود ۳۰‌میلیارد دلار حجم واردات کشور بود که هم اکنون به ۶۰ تا ۷۰‌میلیارد دلار بالغ شده و این مساله خود بیانگر رشد کالاهای قاچاق نیز است.

تقی‌زاده از فعالیت کارگروهی متمرکز بر قاچاق توسط دانه درشت‌ها در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد و افزود: با به کارگیری سیستم مکانیزه و برقراری ارتباط با استان‌ها این ستاد طی سال‌های گذشته ۱۸۰۰ پرونده دانه درشت را که بیش از هزار‌میلیارد تومان ارزش پرونده‌های قاچاق آنان است، را در دست بررسی دارد.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از افزایش توانمندی گمرکات، وزارت بازرگانی، قوه قضائیه، پلیس و سایر دستگاه‌های مرتبط با این حوزه خبر داد و گفت: در سال ۸۳-۸۲ محاسباتی مبنی بر وجود ۶ تا ۱۲‌میلیارد دلار قاچاق صورت گرفته بود، ولی ما با در نظر گرفتن ۶‌میلیارد دلار قاچاق در سال ۸۳ برنامه‌های جدید را آغاز کردیم.