نشست مشترک تامین سوخت رآکتور تهران بعد ‌از ظهر امروز (دوشنبه) با حضور ایران، آمریکا، روسیه و فرانسه در مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار می‌شود. به گزارش ایسنا، گفت‌وگوها برای بررسی جزئیات انتقال سوخت رآکتور تهران به ایران پس از آن صورت می‌گیرد که ایران در اردیبهشت‌ماه سال جاری در نامه‌ای به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از رو به اتمام بودن سوخت رآکتور پنج مگاواتی تهران خبر داده بود.

رآکتور تهران ‌١٦ سال است که با سوخت با غنای ‌٢٠‌درصد که ایران آن را از آرژانتین خریداری کرد، برای مصارف پزشکی و غیره مشغول به کار است.

علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان و محمد البرادعی ‌١٢ مهر‌ماه در تهران توافق کردند، ‌‌١٩ اکتبر (‌‌٢٧ مهر) در وین بر سر جزئیات انتقال سوخت رآکتور تهران گفت‌و‌گو کنند. کارشناسان آژانس نیز در این نشست شرکت می‌کنند.

همچنین قرار بود این نشست در سطح مقام ارشد سازمان انرژی اتمی برگزار شود که سپس به سطح کارشناسان فنی و حقوقی تقلیل یافت.

یک مقام مسوول روز جمعه به «ایسنا» گفت: مذاکرات ‌٢٧ مهر‌ماه (‌١٩ اکتبر) درباره تامین سوخت رآکتور تهران در سطح کارشناسی بر گزار می‌شود. مهدی خانیکی مدیرکل حوزه ریاست و مدیرکل پیشین پادمان‌های هسته‌ای، حمیدرضا عسگری مشاور حقوقی وزارت خارجه و مشاور رییس سازمان انرژی اتمی و علی‌اصغر سلطانیه نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سوی ایران در این نشست شرکت می‌کنند. این نشست از بعد‌ از ظهر روز دوشنبه آغاز و احتمالا تا چهارشنبه به طول می‌انجامد. در این دور از مذاکرات مربوط به انتقال سوخت با غنای ‌٢٠‌درصد به ایران هیچ تصمیم‌گیری از سوی طرفین صورت نمی‌گیرد. وزارت خارجه‌ فرانسه پیش از این اعلام کرده بود که پاریس، واشنگتن و مسکو می‌خواهند ایران به سرعت با صدور اورانیوم با غنای پایین به روسیه برای غنی‌سازی بیشتر موافقت کند. خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: گفت‌وگوها درباره این توافق در مرکز مذاکراتی قرار دارد که روز دوشنبه در وین میان آمریکا، روسیه، فرانسه، ایران و کارشناسان دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل برگزار می‌شود. کریستین فژ، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، در نشستی خبری گفت که این سه کشور می‌خواهد در طول این نشست توافقی حاصل شود. وی افزود که براساس این توافق، ایران ‌٢/١‌تن اورانیوم با غنای پایین را تا پیش از پایان سال جاری از تاسیسات نطنز به روسیه ارسال خواهد کرد. سپس فرانسه به عنوان بخشی از این‌ترتیبات چهار سلول سوختی را برای رآکتور تحقیقاتی تهران تولید خواهد کرد. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که گفته می‌شود تنها کلیات پیشنهاد انتقال سوخت به ایران داده شده است و درباره مسائل فنی و حقوقی این اقدام هنوز طرفین به بحث و بررسی نپرداخته‌اند.