ارزیابی رییس سازمان بازرسی کل کشور از پیشنهاد محسن رضایی:
طرح کمیسیون ملی انتخابات میتواند عملی شود
«تشکیل کمیسیون ملی انتخابات پیشنهادی بوده است که اگر قانون گذار قبول کند میتواند عملی باشد.» این پاسخ مصطفی پورمحمدی بود به پرسشی در باره ارزیابیاش از پیشنهاد تشکیل کمیسیون ملی انتخابات؛ پیشنهادی که چندی پیش از سوی محسن رضایی مطرح شد و در آن بر برگزاری انتخابات توسط نهادی به جز دولت تاکید شد.
عکس: خبرگزاری مهر
«تشکیل کمیسیون ملی انتخابات پیشنهادی بوده است که اگر قانون گذار قبول کند میتواند عملی باشد.» این پاسخ مصطفی پورمحمدی بود به پرسشی در باره ارزیابیاش از پیشنهاد تشکیل کمیسیون ملی انتخابات؛ پیشنهادی که چندی پیش از سوی محسن رضایی مطرح شد و در آن بر برگزاری انتخابات توسط نهادی به جز دولت تاکید شد. رییس سازمان بازرسی که دیروز در کنفرانسی خبری به پرسشهای خبرنگاران پاسخ میداد با ارزیابی در مورد پیشنهاد محسن رضایی گفت: اینها ایدههایی است که مطرح شده است. اگر قانونگذار قبول کند میتواند عملی باشد. آنچه در قانون اساسی است، نظارت انحصارا در اختیار شورای نگهبان است. اگر کمیسیون ملی انتخابات به عنوان کمیسیون نظارتی باشد، این خلاف قانون اساسی خواهد شد و اگر به عنوان کمیسیون اجرایی باشد، قانون اساسی در این رابطه ساکت است.اولین وزیر کشور دولت نهم با اشاره به قانون جامع انتخاباتی کشور که در دوران مسوولیتش تهیه شده بود؛ گفت: خوشبختانه این قانون جامع در مجمع تشخیص مصلحت در حال پیگیری است و چند بند آن به صورت کلیات نظام جامع انتخاباتی به تصویب رسیده است.
اظهارات کروبی غیر قابل دفاع است
رییس سازمان بازرسی کل کشور، اما سپس در بخش دیگر مصاحبهاش با خبرنگاران، با اشاره به اظهارات مهدی کروبی درباره تجاوزهای صورت گرفته در بازداشتگاهها گفت: همواره مشخص بوده که نسبتهای ناروا صحیح نیست و این به معنای آن نیست که تخلفاتی در گذشته و در حال حاضر رخ نداده است، اما اعلان این مسائل به این شکل از سوی کروبی غیرقابل دفاع است. به گزارش ایلنا، مصطفی پورمحمدی در کنفرانس خبری خود در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان بازرسی در مورد شبهاتی که کروبی مطرح کرده بود وارد خواهد شد؟ گفت: کروبی طی نامهای این مسائل را با آیتالله لاریجانی مطرح کرده و رییس قوهقضائیه نیز بررسی این موضوع را به هیات سه نفره قضایی ارجاع دادند. کروبی در کمیته سه نفره حاضر و اطلاعات از وی گرفته شد. رییس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: ظاهرا این قصه روشن است و متاسفانه کروبی از موضوعی که خبر نداشته یا شایعههایی که رسانههای بیگانه به نظام جمهوری اسلامی ایران دادهاند را مطرح کرده است. پورمحمدی افزود: همواره مشخص بوده که نسبتهای ناروا صحیح نیست و این به معنای آن نیست که تخلفاتی در گذشته و در حال حاضر رخ نداده است، اما اعلان این مسائل به این شکل از سوی کروبی غیرقابل دفاع، تضعیفکننده و از مصادیق تضعیفکننده ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران است و حتما قابل پیگیری است.
ضرورت شفافسازی ۸هزار میلیارد تومان سهام مخابرات
در ادامه این نشست، خبرنگاری به اطلاعرسانی درباره ورود سازمان بازرسی به فروش سهام مخابرات اشاره کرد که پورمحمدی در پاسخ به وی گفت: به زحمت چنین موضوعاتی را میتوان پیدا کرد که قبل از اینکه سازمان گزارش خود را ارائه کرده باشد خبررسانی کند، اما اگر خبرنگار و رسانهای سوال بپرسد و ما آن را در فضای منطقی بدانیم آیا باید تکذیب یا جواب منفی به وی دهیم؟ موضوع ۸هزار میلیارد تومان سهام مخابرات باید شفاف سازی شود. افکار عمومی که احتمال شبهه ناک بودن این معامله را میدهد از دستگاه نظارتی توقع دارد که در این باره اطلاعرسانی کند اگر اشکالی داشته باشد آن را اعلام خواهیم کرد و اگر هم اشکالی نداشته باشد میگوییم مشکلی ندارد. وی در پاسخ به اینکه آیا گزارش سازمان در باره این موضوع به جمعبندی نهایی رسیده است؛ گفت: بله، صبح امروز مسوول مربوطه آن یکسری اطلاعاتی داد که اگر گزارش منفی باشد آن را اعلام خواهیم کرد.
رییس بانک «تات» را نمیشناسم
همچنین رییس سازمان بازرسی در ادامه نشست خبری اش با خبرنگاران، در پاسخ به اینکه شما در جلسه اخیرتان با مدیران بانک توسعه و صادرات از ذکر نام اشخاصی که به بانک بدهی دارند خودداری کردید. آیا رییس بانک «تات» که اخیرا به دستور رییسجمهور فعالیت این بانک شروع نشده متوقف شد جزو بدهکاران به سیستم بانکی است، گفت: از این موضوع هیچ اطلاعی ندارم و رییس بانک تات را نیز نمیشناسم. پورمحمدی سپس ادامه داد: بحث معوقات بانکی یک بحث مفصلی است و نمیتوان به راحتی به دادگاه معرفی کرد برخی تسهیلاتی از بانک خریداری کرده، اما بعد از مدتی که بانک به دنبال پول خود میرود میگوید: «بانک طلب خود را از کارخانه برداشته و سهم مرا پس بدهد» با این کار خود بانک به اشخاص بدهکار میشود.
در سال جاری نیز یکی از برنامههای سراسری سازمان بازرسی کل کشور رسیدگی به معوقات بانکها است. وی درباره پیگیری بحث دو شغلهها نیز اظهار کرد: یک قانون قدیمی بوده که کم به آن توجه شده و قابل چکشکاری نیست. بیشترین مدیران دوشغله در امر ورزش حضور داشتهاند. بسیاری از مدیران استعفای خود را ارائه کرده و برخی دیگر در حال استعلام هستند که آیا مشاغل آنها جزو شغل محسوب میشود یا خیر؟ اگر به اینکه شخصی دوشغله است رسیدیم قطعا برخورد خواهیم کرد.
معرفی رسانههای متخلف در انتخابات به دادگاه
رییس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: با توجه به اتمام حجت با مدیران دوشغله نیازی به تذکر مجدد نیست و باید به دادگاه معرفی شوند. خبرنگاران نیز میتوانند مدیران دوشغله را به ما معرفی کرده و ما با آنان طبق قانون برخورد کنیم. وی درباره نتیجه تحقیقات سازمان بازرسی در مورد تخلفات برخی رسانهها در انتخابات اخیر ریاست جمهوری گفت: مواردی را که مشاهده کردیم به خود رسانهها و وزارت ارشاد تذکر دادیم و منتظر پاسخ آنها هستیم و برخی دیگر از رسانهها چون تخلف آنها مشهود بود به دادگاه معرفی کردیم، ما هنوز منتظر پاسخ نهادها هستیم تا اگر پاسخ قانع کنندهای نداشته باشند به دادگاه معرفی کنیم. رییس سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: در سال گذشته ۳۲هزار و ۵۴۸ معامله دولتی که ۱۲درصد آن مزایده و ۸۸درصد آن مناقصه بوده برگزار شده و قریب به اتفاق گزارشهای آن به سازمان بازرسی کل کشور ارسال شده است.
ما ۹هزار و ۶۶۵ مزایده و مناقصه را به تشخیص کارشناسان سازمان وارد شدیم و در این زمینه دو هزار و ۵۰۰ تذکر شفاهی در حین مزایده و مناقصه دادیم. رییس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه از لغو این مزایدهها و مناقصهها چه میزان به بیتالمال بازگشته؛ گفت: ۱۳۵میلیارد تومان در مناقصهها و مزایدههایی که قانون رعایت نشده بود آن را برگشت داده و اجازه فعالیت به آن را ندادیم و در سال گذشته ۶۴۳ میلیارد تومان مطالبات دولتی را وصول و به خزانه واریز کردیم.
تفاوت آمار برخی از مسوولان با آمار واقعی
رییس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر لزوم اطلاعرسانی صحیح و دقیق، گفت: بین آمار برخی از مسوولان و آمار واقعی تفاوت وجود دارد. وی با تاکید بر لزوم اطلاعرسانی صحیح و دقیق تاکید کرد و گفت: بین آمار برخی از مسوولان و آمار واقعی تفاوت وجود دارد و به طور مثال میزان واقعی تولید فولاد خام در کشور ۱۰میلیون و ۹۰۳هزار تن است، در حالی که ۱۵میلیون تن اعلام شده است، سیمان میزان تولید واقعیاش ۴۵میلیون تن، اما رقم اعلامی ۶۹میلیون تن است یا آلومینیوم ۲۵۰هزار تن است در حالی که ۴۵۷ هزار تن اعلام میشود؛ یعنی بیش از ۸۰درصد تولید واقعی. خواسته ما این است که مسوولان اطلاعات دقیق به مردم بدهند.
ارسال نظر