مازیار میری از اکران اینروزهای «کتاب قانون» میگوید
نمیتوان برخی اسامی را از سینمای ایران کنار گذاشت
مازیار میری که این روزها پس از دو سال توقف نمایش، «کتاب قانون» آخرین ساخته سینماییاش به نمایش درآمده است، در گفتوگو با «ایسنا» از اینکه فرصتهای بهتری برای نمایش این فیلم وجود داشت، سخن گفت و آرزو کرد بخشی از فیلمهای فرهنگی که در سالهای اخیر به نمایش درنیامدند، شرایط نمایش آنها نیز فراهم شود.
عکس :مازیار میری
مازیار میری که این روزها پس از دو سال توقف نمایش، «کتاب قانون» آخرین ساخته سینماییاش به نمایش درآمده است، در گفتوگو با «ایسنا» از اینکه فرصتهای بهتری برای نمایش این فیلم وجود داشت، سخن گفت و آرزو کرد بخشی از فیلمهای فرهنگی که در سالهای اخیر به نمایش درنیامدند، شرایط نمایش آنها نیز فراهم شود.
حس غریبی است اکران این روزها
مازیار میری درباره توقف نمایش دو ساله «کتاب قانون» و اکران این روزهایش گفت: خیلی حس غریبی دارم که نمیتوانم آن را تعریف کنم. اصولا تا زمانی که فیلم را بر روی پرده با مردم ندیدم، باورم نمیشد که مشکل اکران «کتاب قانون» حل شده باشد. با اتفاقات و برخوردهایی که در زمان معاونت جعفریجلوه با این فیلم شد، فکر نمیکردم حالا حالاها مشکل اکران «کتاب قانون» حل بشود؛ چون ما از یک دورهای به بعد پروانه نمایش هم داشتیم؛ اما به ما اجازه نمایش نمیدادند.
فرصتهای بهتری برای نمایش بود
او ادامه داد: در عین اینکه از اکران این روزهای «کتاب قانون» خوشحال هستم؛ اما از سویی هم ناراحتم که چرا این فیلم آنقدر ماند که شرایط اکرانش اینگونه شد. این فیلم خیلی موقعیتهای بهتری برای اکران عمومی داشت، همچون عید فطر پارسال و نوروز امسال که متاسفانه دوستان اجازه نمایش ندادند.
میری در پاسخ به اینکه مگر مجوز نمایش «کتاب قانون» در دوره جعفریجلوه صادر نشده است نیز پاسخ داد: من حتی شنیدم ایشان پس از معرفی حسینی، وزیر جدید ارشاد گفته بوده که اجازه نمایش ندهند و به همین دلیل خود آقای حسینی فیلم را دیده بودند. فکر میکنم از کسانی که بهشدت کمک کردند فیلم به اکران در بیاید، آقای جعفریجلوه نبودند، کسان دیگری در آن معاونت تلاش کردند، فیلم به نمایش درآید.
او در عین حال متذکر شد: ما در دوره معاونت آقای جعفریجلوه، همهگونه باب گفتوگو را باز گذاشتیم. در دوره ایشان، چندین بار با مسوولان اداره نظارت جلسه گذاشتیم، با نماینده پروانه نمایش به صورت کتبی در مطبوعات نامهنگاری کردیم و در جلساتی بهصورت رودر رو با هم حرف زدیم؛ برای اینکه بتوانیم مشکل را حل بکنیم. آقای جمال شورجه به عنوان نماینده شورا آمد و گفتوگو کردیم و صحنههایی را دوباره فیلمبرداری و صداگذاری کردیم تا شرایط نمایش فراهم شود.
فیلمنامه برای پرستویی نوشته شده بود
این کارگردان درباره انتخاب بازیگران نیز توضیح داد: از ابتدا، فیلمنامه برای پرویز پرستویی نوشته شده بود و برای انتخاب بازیگر زن نیز به لبنان رفتیم و با همراهی آقای پرستویی به عنوان بازیگردان کار، خانم دارین خمسه انتخاب شد.
او یادآور شد: از افراد مختلفی آقای پرویز پرستویی تست گرفتند، از معروفترین خواننده لبنان تا بازیگران عادی و با برخی از آنها حتی وارد مذاکره هم شدیم؛ اما این خانم با توجه به معصومیت چهرهاش و هوش بالایی که داشت، انتخاب شد. «دارین خمسه» هنوز که هنوز فارسی بلد نیست؛ اما به این خوبی دارد بازی میکند. زحمت زیاد این کار به پرویز پرستویی برمیگردد که چندینبار سناریو را برای او خواند، او گوش کرد و گفت.
میری گفت: خانم خمسه یک ماه قبل از فیلمبرداری در ایران به تهران آمد و تمرین کرد و کلاس رفت تا بتواند ادای کلمه را در بیاورد و زحمت خیلی زیادی کشید تا بتواند این نقش را بازی بکند. به نظرم کار سختی است که یک بازیگر بخواهد این نقش را بازی کند و در عین حال قابل فهم و باور باشد.
میتوانست فیلم دیگری شکل بگیرد
مازیار میری اذعان داشت: آنقدر دلشوره تولد و شکلگرفتن و اکران فیلم را داشتم، به هر حال دو سال زمان کمی نیست و یک عمر فیلمسازی است. میتوانست در این مدت یک فیلم دیگری شکل بگیرد.
من در تمام این مدت هیچ کاری را نتوانستم شروع بکنم، بهجز این سه ماهه اخیر که سریال شروع کردم، به هیچ چیز دیگهای هم نمیتوانستم فکر بکنم، چون شاید به جرات بتوانم بگویم که ۶۰ نمایش کوچک و بزرگ برای اهالی سیاست و فرهنگ این مملکت گذاشتیم تا شرایط نمایش این فیلم فراهم بشود. عمر خیلی طولانی بود و خیلیخیلی سخت گذشت و هیچوقت جواب قانعکنندهای از دوستانمان در معاونت سابق نشنیدم که چه اتفاقی افتاده، چه شرایطی هست و چه میشود. این اتفاق سخت بود با این شرایط من بیشتر ذوق زده نمایش بودم. اما با این حال حس خوبی از نمایش این روزها گرفتم.
اهالی سینما، مردم همین مملکت هستند
او گفت: من به عنوان یک فیلمساز، همیشه کلی ایده، طرح و فیلمنامه در ذهنم میگذرد، اما اجرا شدن این ایدهها بستر و شرایط آرامتری را میخواهد و این شرایط به غیر از یک نگاه مثبت و اطمیناندهنده از طرف مسوولان فرهنگی چیز دیگری را نمیطلبد. اونها باید متوجه باشند که این ۴هزار نفر اهل سینما قرار نیست دشمنی کنند و باعث اتفاقی شوند. آنان هم مردم همین مملکت هستند و شرایط آرام و اطمینانبخشی برای کار میخواهند.
امیدوارم بعضی فیلمها به نمایش در بیایند
مازیار میری در پایان مطرح کرد: آرزومندم فیلمهایی که از اندیشه، گفتوگو و فرهنگ برمیآیند و در این ۴_۳ سال، کاملا به دلایل شخصی نمایش داده نشدند، به نمایش درآیند. به هر حال بهراحتی نمیتوان از کنار اسامی هنرمندانی چون داریوش مهرجویی، جعفر پناهی، سامانمقدم، محسن امیریوسفی و سامان سالور گذشت و این اسمها را به راحتی نمیتوان از سینمای ایران کنار گذاشت. اینها همه بخشی از اعتبار و خانواده سینمای ایران هستند که آثارشان در چند سال اخیر به نمایش درنیامده است. امیدوارم نمایش «خاک آشنا» و اکران این روزهای «کتاب قانون» راهگشایی برای این فیلمها باشد.
عکس :نمایی از فیلم
ارسال نظر