کنگره آمریکا تصویب کرد، روسیه مخالفت کرد
واکنش به تحریم بنزینی ایران
همزمان محمود احمدینژاد، رییسجمهور هم در دیدار با فهمی هویدی سیاستمدار مصری گفت که «فکر نمیکنم دولت آمریکا به دنبال تحریم علیه ایران باشد». ازسوی دیگر برخی نمایندگان مجلس از جمله حمیدرضا کاتوزیان رییس کمیسیون انرژی هم از آمادگی مجلس برای همکاری با دولت برای تامین بنزین مورد نیاز کشور خبر داد. روسیه هم مخالفت خود را با مصوبه مجالس سنا و نمایندگان آمریکا اعلام کرد.
آمریکا تصویب کرد، روسیه مخالفت کرد
تصویب تحریمهای بنزینی علیه ایران
دنیایاقتصاد- مجلسین سنا و نمایندگان آمریکا به طور جداگانه طرحهای تازهای را علیه شرکتهای تامینکننده بنزین ایران تصویب کردند. همزمان مقامات روسیه اعلام کردند که مسکو مخالف اتخاذ تحریمهای تجاری در خارج از شورای امنیت سازمان ملل بر ضد ایران است.
در حالی قوه مقننه (کنگره)آمریکا به طور یکجانبه تحریمهای تازهای را علیه کشورمان به تصویب رسانده است که قرار است دوشنبه مذاکرهکنندگان ایران با نمایندگان گروه 1+5 (آمریکا،انگلیس، فرانسه، چین، روسیه به علاوه آلمان) در چارچوب دومین دور مذاکرات ژنو بار دیگر پشت میز مذاکره بنشینند. روز چهارشنبه هفته گذشته، مجلس نمایندگان طرح جدیدی را علیه شرکتهای خارجی فعال در صنایع نفت و گاز ایران تصویب کرد. به گزارش ایلنا، به نقل از رویترز، بر اساس این طرح، موسسههای مالی وابسته به دولتهای ایالتی و محلی در آمریکا میتوانند سرمایههایشان را از شرکتهایی که 20میلیون دلار در صنایع نفت و گاز ایران سرمایهگذاری کردهاند، خارج کنند.
۴۱۴ عضو این مجلس به طرح مذکور رای مثبت دادند. شش نفر به آن رای منفی دادند. بارنی فرانک، رییس کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا، تهیهکننده اصلی طرح حمایت از تحریمهای ایالتی علیه ایران است. چنین تحریمهایی در سالهای اخیر در چند ایالت آمریکا از جمله کالیفرنیا علیه ایران مطرح شده است. مجلس نمایندگان آمریکا برای نخستین بار از اقداماتی از این دست رسما حمایت کرد. روز پنجشنبه هفته گذشته نیز مجلس سنای آمریکا طرحی را تصویب کرد که صادرکنندگان سوخت به ایران را از معامله با دولت ایالات متحده منع میکند. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، بر اساس این قانون که با ۸۰ رای موافق و ۱۷ ر ای مخالف به تصویب رسید، شرکتهای خارجی که بیش از یکمیلیون دلار سوخت به ایران بفروشند، از انجام معاملات تجاری با دولت آمریکا منع خواهند شد. این طرح که با هدف فشار بر برنامه اتمیایران تصویب شد، بخشی از قانون بودجه وزارت انرژی آمریکا در سال ۲۰۱۰ است. به گزارش بیبیسی، نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه کنگره آمریکا میگویند تصویب تحریمهای بیشتر علیه ایران با سیاست دولت جدید این کشور برای برقراری گفتوگوی رو در رو با این کشور
مغایر نیست و آن را کمکی به اعمال دیپلماسی موفق در برابر تهران میدانند. به گزارش فارس، آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی مدعی هستند برنامه هستهای ایران برای دستیابی به سلاحهای هستهای است. ایران نیز
تاکنون بارها اعلام کرده است که هدف اصلی از برنامه هستهای این کشور، صلحآمیز و برای تولید انرژی است و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز آن را تایید کرده است. مقامهای ایران و کشورهای 1+5 قرار است دوشنبه آینده در وین مذاکرات خود را ادامه دهند. دولت آمریکا نیز اعلام کرده است که گزینه اعمال تحریمهای تجاری بیشتر بر ضد ایران هنوز روی میز است و تهران باید به نگرانیهای جهانی در خصوص برنامه هستهای پاسخ دهد.
این همه در حالی است که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه تاکید کرده است که از نظر مسکو، هنوز هم روشهای سیاسی و دیپلماسی در اوضاع پیرامون بررسی هستهای ایران به اتمام نرسیدهاند و مسکو مخالف اتخاذ تحریمهای تجاری در خارج از شورای امنیت سازمان ملل بر ضد ایران است. به گزارش ریانووستی، لاوروف تصریح کرده است که تحریمهای تجاری به طور کلی اثر کمی دارند و روسیه مخالف اعمال تحریمهای تجاری جدید بر ضد ایران است.
بدون تردید روسیه هیچ گونه تحریمهای یکجانبه یا ایجاد تشکیلات دیگری که در آن مساله اتخاذ تحریم علیه ایران در خارج از چارچوب شورای امنیت بررسی شود را در نظر ندارد. وی تاکید کرده است: امروز ما فرصت مناسبی برای پیشرفت در مذاکرات سیاسی و دیپلماتیک در اختیار داریم. دیدار گروه «1+5» با نماینده ایران در ژنو با دستیابی به توافقات مهم به پایان رسید. بحث ازسرگیری مذاکرات با محتوا و سازنده در خصوص برنامه هستهای ایران، انجام بازرسی از مرکز جدید غنیسازی در قم و همچنین عرضه اورانیوم برای راکتور تحقیقاتی تهران در میان است. ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه نیز تاکید کرده که هنوز زود است درباره وضع تحریمهایی علیه ایران بحث شود. به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، پوتین روز چهارشنبه در پکن به خبرنگاران گفت: نیازی نیست که ایرانیها با چنین گفتوگویی ترسانده شوند، بلکه به جای آن به مصالحه و رسیدن به توافق نیاز است. پوتین هشدار داد که در صورتی که مذاکرات اتفاق نیفتد یا به شکست منجر شود، ما میتوانیم درباره اقدامات بعدی صحبت کنیم.
وی گفت: جامعه بینالمللی باید پیش از آنکه گزینههای دیگر را در نظر بگیرد، از همه مسیرهای مذاکراتی در قبال ایران استفاده کند. نخستوزیر روسیه گفت: اگر این کار انجام نشود و ما بدون اتخاذ گامهای ملموس تحریمهایی را اعمال کنیم، شرایط مناسبی را برای مذاکرات بیشتر و حل این مساله به وجود نخواهیم آورد. نمایندگان آمریکا، انگلیس، روسیه، چین، فرانسه و آلمان که حدود دو هفته پیش در ژنو با «سعید جلیلی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده هستهای ارشد ایران دیدار و مذاکره کردند، قرار است هفته آخر ماه اکتبر(دوشنبه هفته جاری) برای دور دوم مذاکرات گرد هم آیند.
احمدینژاد: دولت آمریکا دنبال تحریم ایران نیست
محمود احمدینژاد، رییسجمهور در دیدار فهمی هویدی، اندیشمند برجسته مصر با اشاره به دیدگاههای جمهوری اسلامیایران در عرصههای داخلی و خارجی درباره تهدیدهای استکبار گفت: تحریم متعلق به نسلهای گذشته است، البته فکر نمیکنم دولت آمریکا امروز به دنبال تحریم علیه کشور ما باشد. به گزارش ایلنا وی افزود: در شرایطی که همه کشورها به دنبال تجارت آزاد هستند صحبت از تحریم سخنی بیمعنا است، ضمن اینکه تحریمهای مختلفی علیه کشورمان اعمال کردهاند و تاثیری نداشته است؛ دنیا بزرگ است و همه کشورها تحت حکومت برخی کشورهای زورگو قرار ندارد. وی درباره مشارکت در مدیریت جهانی خاطرنشان کرد: اظهارات ما در این زمینه کاملا روشن است. سخن ما این است که همه کشورها باید در اداره جهان و رفع مشکلات مشارکت داشته باشند؛ چراکه شرایط دنیا به جایی رسیده است که رفع مشکلات، نیازمند مشارکت همگانی است. دیگر دوران اینکه چند کشور برای کل دنیا تصمیم بگیرند به پایان رسیده است. وی افزود: در بسته پیشنهادی به این موضوع با نگاه ویژهای پرداخته شده است. ما معتقدیم نظامهای دنیا قادر به مدیریت جهان نیستند و باید ساختار مجامع گوناگون بینالمللی از جمله شورای
امنیت و سازمان ملل تغییر کند و ایران آمادگی دارد که در این زمینه مشارکت کامل داشته باشد. نکته دومی که در بسته پیشنهادی به آن اشاره شده است این است که اگر نمیخواهند این ساختارها تغییر کنند باید بپذیرند که ما نیز در شورای امنیت و دیگر مجامع بینالمللی مشارکت داشته باشیم.
ارسال نظر