دفاتر فیلمسازی آمریکا برای همکاری با فیلمسازان ایرانی اعلام تمایل کردند
امضای تفاهمنامه همکاری با آکادمی
نگاه سوم- سال گذشته که اعضای آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا (اسکار) به ایران آمدند، میشد پیشبینی کرد که این دید یک بازدیدی هم به دنبال خواهد داشت. حسن این رفتوآمد این بود که در ابتدا هیچ حساسیتی ایجاد نکرد، اما اندک زمانی پس از حضور هیات آمریکایی و همچنین هیات ایرانی در آمریکا سرو صداها در آمد.آن بار منتقدین روی حضور هیات آمریکایی اعتراض کردند و یکی از آقایان پا را بسیار فراتر گذاشت و گفت دولت آمریکا اول باید به خاطر ظلم ۳۰ سالهاش به مردم ایران عذر خواهی کند بعد از این هیات پذیرایی شود. در این مرتبه هم که ظاهرا همه چیز بدون مشکل پیش میرفت ممنوعالخروج شدن چند نفر از سینماگران ایرانی به حاشیهها دامن زد.به هر حال ورای این کش و قوسهای سیاسی که اساسا ربطی به هنرمند و سینماگر ایرانی ندارد ماحصل این سفر و سفرها بیشک به نفع سینمای ایران خواهد بود. محمد مهدی عسگرپور در دوره تصدیاش بر خانه سینما نشان داد که بسیار کارش را بلد است و به سیاست کمتر میاندیشد.عسگرپور در این مدت علاوهبر نزدیک کردن سینماگران و مدیران زمینه ساز کارهای بسیار مثبتی در بالا بردن و رشد ذهنی سینماگر ایرانی با اینگونه برنامهها داشته است و پای تمام حاشیههای سیاسیاش هم ایستاده است.عجالتا تا بازگشت سینماگران ایرانی و گزارش مفصل این سفر بخوانید که در این چند روز این سفر چه نتایج مثبتی برای سینمای ایران داشته است.
تولید مشترک سینمای ایران و آمریکا
شرکتهای تولید فیلم و تهیهکنندگان سینمای آمریکا احترام خاصی برای سینمای ایران قائل هستند و تمایل دارند تا با تهیهکنندگان ایرانی آثار مشترک تولید کنند.
فرهاد توحیدی، معاون خانه سینما که به همراه هیات اعزامی سینمای ایران به آمریکا سفر کرده است با تشریح آخرین فعالیتهای این هیات گفت: در روز پنجم سفر به دیدن تئاتر «مده آ» به کارگردانی آنت بنینگ رفتیم که موسیقی آن برعهده یک گروه نوازنده ایرانی بود و استفاده از این گروه ایرانی بهدنبال سفر خانم بنینگ به ایران و آشنایی وی با موسیقی ایرانی انجام شده بود. همچنین از یک پردیس سینمایی که شامل ۱۴ سالن سینمایی معمولی و یک سالن ویژه فیلمهای ۷۰میلیمتری پانوراما بازدید کردیم.
وی ادامه داد: در این بازدید با صاحبان سالنهای سینما درباره نحوه قرارداد و مدت زمان نمایش فیلمها صحبت کردیم و بعد به یک استودیو دالبی ویژه ساخت فیلمهای سه بعدی رفتیم و در ادامه نیز فیلم تحرکات فراطبیعی محصول شرکت یونیورسال را که با بودجه ۱۱هزار دلاری ساخته شده است و تاکنون ۱۰۰میلیون دلار درآمد داشته است، تماشا کردیم.
توحیدی درباره ادامه برنامههای این هیات گفت: در روز ششم قصد داریم تا از دانشگاه usc بازدید کنیم و با دانشجویان رشته سینما در این دانشگاه دیدار کنیم. دانشگاه usc یکی از معروفترین دانشگاههای سینمایی در جهان است که بخشی از آن با هزینه ۱۰میلیون دلاری جرج لوکاس ساخته شده است.
توحیدی درباره واکنشها به این سفر در آمریکا گفت: بازتاب سفر در مطبوعات و جامعه سینمایی آمریکا بسیار مثبت بوده است و به آن توجه ویژه شده است.وی ادامه داد: سینمای ایران در آمریکا بسیار محترم است و شناخت خوبی از سینمای ایران در بین علاقهمندان سینما، مطبوعات و اهالی سینمای آمریکا وجود دارد به صورتیکه بسیاری از مراکز تولید فیلم و تهیهکنندگان ابراز تمایل کردهاند تا با تهیهکنندگان ایرانی همکاری کنند و آثار مشترک تولید کنند.
قائممقام خانه سینما ادامه داد: با توجه به این ابراز علاقه به احتمال فراوان در پایان سفر تفاهمنامه همکاری مشترک بین هیات سینمای ایران و اعضای آکادمی اسکار منعقد میشود.
وی افزود: در این تفاهمنامه به دنبال آن خواهیم بود تا دورههای آموزشی مشترک برگزار شود و نسبت به تولید آثار مشترک و تبادل و ارتقای دانش فنی اقداماتی صورت گیرد.
توحیدی با اشاره به نمایش فیلمها و برگزاری نشستهای نقد و بررسی و مباحثی که در این نشستها مطرح شده است، افزود: شرکتکنندگان در این نشستها به دور از مسائل سیاسی فقط به بحث درباره سینما و نحوه تولید فیلم در ایران و رابطه عوامل تولید فیلم با مخاطبان آن پرداختند .
این فیلمنامهنویس درباره فواید اینگونه سفرها برای سینمای ایران گفت: این سفر یک سفر شخصی نیست، بلکه یک فرصت و موقعیت صنفی است و هیات اعزامی به دنبال ارتقای کل سینمای ایران است و امیدوارم با انجام اینگونه سفرها بتوانیم با شکستن پوستهای که دور سینمای ایران را گرفته است، سینمای ایران را به جهان معرفی کنیم.
وی افزود: یک هیات ایرانی از صنوف مختلف سینمای ایران اواخر هفته آینده به فرانسه میروند و به زودی گروهی دیگر از سینماگران ایرانی به هند میروند.
پنجمین روز پر بار برای هیات ایرانی
سینماگران ایرانی در پنجمین روز سفر به آمریکا به تماشای فیلم سینمایی «پارانرمال» و نمایش «مدهآ» با بازی آنت بنینگ در لسآنجلس نشستند.
هفت سینماگر ایرانی در ادامه حضور در لسآنجلس از مجموعه سینمایی آرکلایت شرکت صوتی تصویری دالبی دیدن کردند. این مجموعه ۱۵ سالن دارد که هفت سالن برای نمایش آثار دیجیتالی و هفت سالن دیگر ویژه نمایش فیلمهای ۳۵ و ۷۰میلیمتری است. گنجایش سالنها از ۲۵۰ تا ۴۰۰ صندلی است و یک سالن بزرگ ۸۵۰ نفری نیز دارد.
به گفته مدیر این مجموعه، فقط در سال گذشته میلادی سالن ۸۵۰ نفره میزبان ۴/۵میلیون تماشاگر بوده است. قراردادهای فروش فیلمها در این مجموعه به طور میانگین بین دو تا حداکثر چهار هفته است و مدیر مجموعه میتواند نسبت به تغییر سالن سینماهای نمایشدهنده فیلمهای طرف قرارداد بر اساس میزان استقبال مردم اقدام کند.
این مجموعه سینمایی دارای چند کافیشاپ، محل عرضه محصولات سمعی بصری، کتاب و رستوران است. با استفاده از سامانه اعطای امتیاز به خریداران بلیتهای سینما این امکان در اختیار آنها قرار میگیرد تا با حضور مستمر در طول سال در مجموعه آرکلایت امکان برخورداری از تخفیفهای ویژه در ارائه سایر محصولات در سینما را داشته باشند.
دومین بخش از برنامه هیات ایرانی بازدید از آرشیو فیلم آکادمی علوم و هنرهای سینمایی بود. این آرشیو در یکی از ساختمانهای سهگانه آکادمی واقع شده که به زودی نیز عملیات ساخت و ساز موزه آکادمی آغاز میشود. آکادمی اسکار از سال ۱۹۳۰ اقدام به جمعآوری فیلم برای آرشیو خود کرده، اما آرشیو کنونی به عنوان سازمانیافته از سال ۱۹۹۰ شکل گرفته است.در آرشیو فیلم آکادمی بیش از یکصد هزار فیلم با فرمتهای متفاوت نگهداری میشود. مدیر لهستانیتبار آرشیو پس از معرفی سالن سینما که بر اساس جدول ماهانه اقدام به نمایش فیلمهای سینمایی با موضوعهای تاریخ سینما، مرور آثار فیلمسازان مشهور و نمایشهای موضوعی میکند، به معرفی دیگر بخشهای آرشیو پرداخت.سومین بخش دیدار سینماگران ایرانی بازدید از شرکت فناوریهای صوتی تصویری دالبی بود. آقای دوگ از مدیران سابق آکادمی که اینک مسوولیت بخش فنی تصویری این شرکت را بر عهده دارد، درباره فعالیت آن گفت: سال ۲۰۰۲ شرکت دالبی برای بهروز داشتن خود در جهان اقدام به خرید شرکت دموگرافی کرد و از آن زمان در زمینه فناوری تصاویر دیجیتال و سهبعدی فعال است.
وی پیشبینی کرد تا ۱۰ سال آینده استودیوهای فیلمسازی آمریکا، کره و ژاپن تولیداتشان را دیجیتال کنند. پایانبخش برنامهها هم تماشای فیلم ارزانقیمت «پارانرمال» بود که با استقبال عالی تماشاگران همراه شده است. تماشای تئاتر «مدهآ» با بازی آنت بنینگ از اعضای هیاتمدیره آکادمی اسکار که زمستان گذشته به ایران سفر کرده بود هم دیگر گزینه پیش روی ایرانیها بود.
گفتنی است که هیات سینمای ایران پس از بازدید از امکانات سینمای لسآنجلس به نیویورک سفر خواهند کرد و پنجشنبه هفته آینده به کشور باز میگردند.
گروهی از اعضای این هیات قبل از سفر به نیویورک به کشور باز میگردند.
ارسال نظر