در آستانه انتخابات فراکسیون اکثریت اتفاق افتاد
مخالفت لاریجانی با پیشنهاد جدید نمایندگان حامی دولت
محمدرضا باهنر رایزنیهای خود را برای ابقای علی لاریجانی در سمت ریاست اصولگرایان مجلس شدت بخشید دنیای اقتصاد- مرجان توحیدی: علی اردشیر لاریجانی درخواست ملاقات نماینده حامیان دولت را برای شنیدن پیششرطهای آنان جهت کسب رضایت اعضای فراکسیون انقلاب برای ابقایش در ریاست فراکسیون اصولگرایان، نپذیرفت. محمد اسماعیل کوثری از حامیان دولت در مجلس ضمن اعلام این خبر اظهار کرد که علی اصغر زارعی درخواست داده بود تا با لاریجانی جلسهای را برگزار کند و در آن به بیان شرط و شروطهای حامیان دولت برای ابقای وی در سمتش به عنوان رییس فراکسیون اصولگرایان بپردازد که لاریجانی این دیدار را رد کرده است.
تلاش برای تغییر در اساسنامه
انتخابات شورای مرکزی و ریاست فراکسیون اکثریت مجلس فردا در شرایطی برگزار خواهد شد که بیش از چند ماه است همه مباحث حول ابقا یا برکناری لاریجانی از ریاست بر فراکسیون اصولگرایان میچرخد و البته این حامیان احمدینژاد در مجلس هستند که بیش از سایر نمایندگان به این موضوع پر و بال دادهاند و ضمن تضعیف مدیریت لاریجانی بر فراکسیون قصد دارند تا گزینههای مطلوب خود را معرفی کنند. علاوه بر این، حامیان دولت در نظر دارند تا در مجمع عمومی امروز فراکسیون ،اضافه کردن بندی به اساسنامه فراکسیون اکثریت را با این مضمون که رییس مجلس نمیتواند همزمان رییس فراکسیون اکثریت هم باشد به رای اعضا بگذارند تا از این رهگذر در صورت تصویب این بند از کاندیداتوری لاریجانی بر ریاست فراکسیون به صورت قانونی جلوگیری کنند. در همین راستا هم اعضای فراکسیون شب گذشته جلسهای تشکیل دادند. این ایده، اما در شرایطی قوت گرفته است که به گفته اسماعیل کوثری، از نمایندگان حامی دولت در مجلس لاریجانی حاضر نشده است تا نمایندگی این گروه را در مجلس بپذیرد. به این ترتیب به نظر میرسد که تلاش حامیان دولت در لحظات باقیمانده تا برگزاری مجمع عمومی فراکسیون به تغییر اساسنامه و معرفی فردی از جانب حامیان دولت معطوف شده است که توانایی رقابت با نامزدی لاریجانی را داشته باشد.
سناریوهای حامیان دولت
از چند ماه پیش حامیان دولت سناریویی را کلید زدهاند که بر اساس آن هم لاریجانی را بیمیل به نامزدی دوباره نشان دهند و هم تاکید کنند که به دلیل مشغولیتهای زیاد رییس مجلس بهتر است که رییس مجلس رییس فراکسیون اکثریت نباشد. حامیان دولت علاوه بر این از این که لاریجانی در ابتدا با صدور بیانیه حمایتی از احمدینژاد در آستانه انتخابات مخالفت کرده و در نهایت این موضع به تصویب اعضا رسیده بود هم بسیار گلایهمند بوده و این موضوع را دستمایهای قرار داده بودند تا تاکید کنند که سلایق فردی بر مدیریت لاریجانی در فراکسیون اثر گذاشته است. معرفی گزینههای جدید از سوی حامیان برای ریاست هم سناریوی دیگری بود که تا این لحظه حداد عادل مهمترین گزینهای بود که بارها عدم تمایل خود را برای نامزدی اعلام کرده بود و به این ترتیب نام وی از دور خارج شد و ظاهرا آقا تهرانی قطعیترین گزینه ریاست از سوی حامیان است.
آقا تهرانی و آمادگی برای نامزدی ریاست
وی روز گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به این که در دو سال گذشته در این فراکسیون بهتر میتوانستیم عمل کنیم، گفت: دوستان به من پیشنهاد دادهاند که برای ریاست فراکسیون نامزد شوم و حتی برای عضویت در شورای مرکزی فراکسیون نیز قصد آمدن نداشتم و دوستان اسم مرا خودشان نوشتند و خودشان نیز رای دادند.
نماینده تهران درخصوص تداوم ریاست لاریجانی بر این فراکسیون نیز گفت: آقای لاریجانی به خاطر این که رییس مجلس است با محدودیتهایی مواجه است، چرا که باید نسبت به همه گروهها و احزاب نظر برابر بدهد، در حالی که اگر این مساله به فراکسیون کشیده شود حالت خوبی ندارد و هر فراکسیون اصول خود را دارد و رییس باید هوای گروه خود را داشته باشد.
تلاش باهنر برای ریاست لاریجانی
البته این تلاش حامیان دولت که تعداد زیادی را هم دست کم در این مساله به همراه خود ندارند در حالی است که باهنر مرد همراه لاریجانی به تازگی جلسهای را تشکیل داده است که در آن برای ریاست لاریجانی تلاشهایی شده است. ولی اسماعیلی با اعلام این خبر به ایسنا گفت: جلسهای با حضور برخی اعضای شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان به منظور کسب رای برای ریاست لاریجانی برگزار شده است. این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب تصریح کرد: در این جلسه که به همت محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس برگزار شده از اعضای شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان خواسته شده که به علی لاریجانی به عنوان گزینه مطرح برای ریاست این فراکسیون رای دهند.
رمزگشایی از ریاست لاریجانی به سبک فدایی
حسین فدایی که مدتی است در مجلس کمتر دیده میشود دیروز، اما در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات متعددی پاسخ گفت. فدایی ریاست لاریجانی بر مجلس را محصول تفاهم لاریجانی و احمدینژاد در سال اول مجلس دانست و گفت که در این دوره دوستانی که به دولت نزدیکتر بودند احساس میکنند که باید در این روند تغییراتی ایجاد شود. فدایی در پاسخ به این سوال که چگونه بین آقای لاریجانی و آقای احمدینژاد تفاهم صورت گرفته در حالی که آقای احمدینژاد رییس قوه مجریه هست و آقای لاریجانی نماینده مجلس که از سوی نمایندگان به عنوان رییس مجلس انتخاب شده است، گفت: نفس دخالت دو قوه هیچ زمان قابل قبول نبوده و نیست، اما دوستانی که همراه دولت بودند و نزدیکتر به آقای احمدینژاد بودند این رای را اعمال کردند. عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، در پاسخ به این سوال که پس شما معتقدید آقای لاریجانی را حامیان آقای احمدینژاد رییس مجلس کردهاند، گفت: در این زمینه اصولگرایان تفاهم کردهاند.
طبق گفتههای فدایی، ظاهرا نوعی تقسیمبندی برای ریاست فراکسیون در سال اول شکل گرفته است که یک سال تفکر نزدیک به لاریجانی، یک سال حامیان دولت و یک سال دیگر تحول خواهان که نزدیکان به فدایی را تشکیل میدهند ریاست را به عهده بگیرند و در این تقسیمبندی ظاهرا نوبت به دولتیها رسیده است و سال دیگر هم نوبت تحولخواهان است.
فدایی با بیان اینکه ما در تفاهمهای اولیه نقدهایی داشته و داریم، گفت: البته نفس اینکه رییس مجلس و رییس فراکسیون یک نفر باشد، در مصلحت مجلس هست یا نیست به تامل جدی نیاز دارد؛ اما در این مرحله دوستان ما که به دولت نزدیک هستند فکر میکنند روند گذشته مشکلاتی را به وجود آورده و ادامه آن به مصلحت نیست؛ لذا به صحنه آمدند ما نیز همکاری خود را داشتهایم. عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، افزود: در مرحله قبل یکی از اضلاع اصولگرایان فعال در این زمینه بودند و حال ضلع حامیان دولت میخواهد فعالتر باشد، و در مرحله بعد نیز دوستان دیگر به صحنه میآیند که همان اصولگرایان تحولخواه هستند.
وی با بیان اینکه در گذشته روال مجلس اینگونه بود که به مصلحت نمیدیدند ریاست مجلس و ریاست فراکسیون یکی باشد، گفت: این یک تفاهم نانوشته و قابل قبول بود، اما در این دوره رعایت نشد؛ لذا پیشنهاد تغییر اساسنامه در این زمینه از همین حیث است.
فدایی در مورد عملکرد فراکسیون اصولگرایان در یک سال گذشته، گفت: قطعا فراکسیون در بسیاری از مسائل اساسی و جدی میتوانست فعالتر و اثرگذارتر باشد مثلا در انتخابات و همچنین در مسائلی که بعد از انتخابات پیش آمد و همچنین ظلمی که به نظام صورت گرفت مجلس باید پیشتازی میکرد و مسائل را مطالبه میکرد، اما این کار صورت نگرفته است. وی در پاسخ به این سوال مبنیبر اینکه مگر حامیان دولت چه تعداد در مجلس هستند و چه وزنی دارند؟ گفت: مهم وزن نیست. مهم آن است که بین سه ضلع اصولگرایان دو ضلع به تفاهم رسیدهاند.
به هر روی امروز همه این تلاشها در قالب رای اعضا خود را نشان خواهد داد و معلوم خواهد شد که چه کسی ریاست فراکسیون را بر عهده خواهد گرفت.
ارسال نظر