کار را از دست تندروها بگیرید

نایب رییس مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد تا جناح‌های سیاسی داخل نظام که چارچوب نظام را قبول دارند، تلاش کنند که رفتارهای خود را متعادل کرده و محوریت کار را از دست تندروها بگیرند و آن‌ها را به حاشیه برانند.

محمدرضا باهنر در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که راهکارهای دستیابی به وحدت در جامعه پس از انتخابات چیست، گفت: طبق گفته مقام معظم رهبری باید برای رسیدن به وحدت جاذبه حداکثری و دافعه حداقلی را مدنظر قرار دهیم.

وی اضافه کرد: نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی، وحدت و حفظ منافع ملی و مصالح کشور از شاخصه‌های وحدت کشور است و در همه برهه‌ها یکسری تفکرات تندرویانه وجود دارد که مقداری کار را مشکل می‌کند. باهنر در ادامه اظهار کرد: جناح‌های سیاسی داخل نظام که چارچوب نظام را قبول دارند باید تلاش کنند که رفتارهای خود را متعادل کرده و محوریت کار را از دست تندروها بگیرند و آن‌ها را به حاشیه برانند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: البته تندروها هم عقاید و حرف‌هایی دارند که باید حرف خودشان را بزنند؛ اما مدیریت صحنه نباید به دست تندروها باشد. وی با بیان این‌که صحنه سیاسی کشور در ۳۰ سال گذشته زیروبم‌های فراوانی را پشت سر گذاشته است، گفت: همیشه با وحدت کلمه و محوریت نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه توانستیم از این برهه‌ها عبور کنیم که امیدواریم این بار نیز چنین شود.

موسوی و کروبی دست از تندروی بردارند

باهنر همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد طرحی که عنوان شده قرار است او به همراه چند نفر از چهره‌های شاخص اصولگرا ارائه کند نیز گفت: ما مذاکرات زیادی در این زمینه داشته‌ایم، اما این‌که یک گروه یا مجموعه مورد نظر باشند که در انحصار یک عده بوده و بخواهیم با آن‌ها صحبت کنیم چنین چیزی نیست.

باهنر اضافه کرد:‌ در حال حاضر تلاش‌های زیادی از سوی افراد مختلف و جایگاه‌های مختلف انجام می‌شود که امیدواریم با پیشرفت کار بخشی از برخوردهای غیرضروری کاسته شود و بیشتر به سمت جاذبه حداکثری حرکت کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با آقای موسوی و کروبی هم دیدار داشته‌اید، گفت: ما مذاکره خاصی با این افراد نداشتیم؛ اما سعی می‌کنیم پیشنهاداتی را داشته باشیم. نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: البته شرط اول این مساله آن است که این آقایان دست از تندروی‌ها و ساختارشکنی‌های خود بردارند.

وی با بیان این‌که متاسفانه ظرف سه تا چهار ماه گذشته نه تنها تلاشی از سوی این آقایان ندیده‌ایم، بلکه بدتر شاهد برخی تندروی‌ها نیز بوده‌ایم، گفت: همچنین آنها در مقابل برخی ساختارشکنی‌ها سکوت کردند که نباید چنین کارهایی صورت می‌گرفت؛ اما ما مذاکرات خود را با جریانات مختلف ادامه خواهیم داد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که آیا تلاشی برای آزادی کسانی که بعد از انتخابات دستگیر شده‌اند، انجام داده است یا خیر، گفت: در هر صورت مساله این است که یک دروغ بزرگ به نام تقلب در انتخابات مطرح شد و تعدادی هم در آن دمیدند و همچنین عده‌ای به صحن خیابان‌ها کشیده شدند و اغتشاشاتی به وجود آمد. وی تاکید کرد: باید به جرم کسانی که عامدانه و عامرانه این توطئه را طراحی کردند، رسیدگی شود و کسانی که در اغتشاشات شرکت کرده و هزینه‌هایی را به مردم، نظام و جریان‌های سیاسی تحمیل کرده‌اند، پاسخگوی این رفتار خود باشند.

وی تاکید کرد که این موضوع را باید محدود به کسانی کنیم که عامدانه و عامرانه دنبال این طراحی بودند و ممکن است تعداد زیادی از مردم به دنبال هیجانات سیاسی، رفتارهایی را انجام داده باشند؛ اما اکنون نادم و پشیمان باشند.

باهنر همچنین تاکید کرد: مجرمین حوادث اخیر باید محاکمه شوند، اما اینکه با رافت اسلامی با آن‌ها برخورد شود یا در صورت ضرورت عفو برای این افراد مطرح شود، مسائل بعدی دیگر است.