مناقشه در مجلس بر سر انتصاب رحیمی
نطق نماینده مخالف با امضای بیانیه ۲۰۰ نماینده موافق مواجه شد
دنیایاقتصاد- صفآرایی موافقان و مخالفان انتصاب محمدرضا رحیمی به معاون اولی احمدینژاد باعث بروز مناقشه در جلسه دیروز مجلس شد، که الیاس نادران، نماینده اصولگرای تهران نطق تندی را علیه رحیمی معاون اول احمدینژاد ایراد کرد، همزمان بیش از ۲۰۰ تن از نمایندگان مجلس در نامهای به احمدینژاد از او به دلیل انتصاب رحیمیبه عنوان معاون اول تشکر کردند و علاوه بر آن نمایندگان کرد مجلس هم به دلیل کرد بودن رحیمی از انتصاب وی ابراز خرسندی کردند.
تردید درباره مدرک تحصیلی رحیمی از زمانی آغاز شد که موضوع کردان و مدرک دکترای وی در مجلس از طریق تعدادی از هواداران توکلی در بهارستان به شدت تحت پیگیری قرار گرفته بود، چراکه در موضوع کردان، رحیمیکه در نقش سخنگوی دولت ظاهر شده بود به شدت از کردان حمایت میکرد و یک تنه پاسخ تمام منتقدان او را در مجلس میداد. این دوستی دیرینه تا جایی پیش رفت که متقدان به کردان تردید در مدرک رحیمی را هم مطرح کردند. این موضوع پس از انتصاب رحیمیبه عنوان معاون اول احمدینژاد بار دیگر و این بار تنها از سوی الیاس نادران مطرح شد و علاوه بر این که وی در جلسات علنی نسبت به این موضوعات تذکر میداد در سایت الف متعلق به احمد توکلی هم مباحثی را در این باره طرح کرده بود.الیاس نادران اما در ابتدای نطق خود با اشاره به اصل ۱۳۱ قانون اساسی یادآورشد: در این اصل از قانون اساسی آمده است؛ در صورت فوت، عزل، استعفا، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رییسجمهور یا در موردی که مدت ریاستجمهوری پایان یافته و رییسجمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده و امور دیگری از این قبیل، معاون اول رییسجمهور با موافقت رهبری، اختیارات و مسوولیتهای وی را بر عهده میگیرد. این نماینده تهران در مجلس شورای اسلامیدر نطق میان دستور خود در جلسه علنی مجلس با بیان این مطلب، افزود: شاید یکی از دلایل حساسیتهای اجتماعی نسبت به انتصاب آقای مشایی این جایگاه حساس معاون اولی بوده است، آیا انتظار زیادی است در جایی که معاون اول به ضرورت با موافقت رهبری، مسوولیتهای رییسجمهور را بر عهده میگیرد، قبل از انتصاب نظر معظم له اخذ شود؟ آیا از قانون اساسی بر نمیآید که معاون اول رییسجمهور علاوه بر صلاحیتهای عمومیکه باید وزرا و معاونان رییسجمهور و سایر مسوولان اجرایی داشته باشند، از صلاحیتهای اخلاقی و رفتاری ویژهای برخوردار باشد؟
بیش از یک سال پیش نسبت به اصالت مدرک دکترای ادعایی آقای رحیمی، به رییس مجلس تذکر دادم. وی افزود: به راستی اگر نهادهای نظارتی و قضایی کشور به وظیفه خود عمل میکردند کار به اینجا میکشید؟ بیش از یک سال پیش نسبت به اصالت مدرک دکترای ادعایی آقای رحیمی، به رییس مجلس تذکر دادم، جدی نگرفتند. بیش از یک ماه پیش تذکر شفاهی دادم و نامه نوشتم، باز هم پیگیری نکردند و امروز هیات رییسه مجلس در این سیئه شریکاند و باید به افکار عمومیپاسخگو باشند. قول دادهام مساله را از طریق مراجع قانونی پیگیری کنم و بر این عهد خود پایبندم، اما در این روزها اتفاقاتی میافتد که ضرورت این هشدار علنی را مضاعف میکند. نادران در ادامه ابراز داشت: آقای رییسجمهور در موقع بررسی صلاحیت وزرا گفتند شما صلاحیتهای عمومی را بررسی کنید و کارآمدی را به من واگذارید. آیا اجازه داریم راجع به صلاحیت عمومیمعاونین ایشان اظهارنظر کنیم؟ آیا اتهامیکه صلاحیت استخدامی یک کارمند را مخدوش میکند و مجازاتهایی مثل زندان در پی دارد قابل رسیدگی نیست؟ قبلا ایشان مدعی بود که مثل آقای کردان دکترای افتخاری دارد، اما بعدها پا را از این فراتر گذاشته و مدعی شده است که مدرک تحصیلی دکترا دارد. نادران در ادامه افزود: به این سند توجه کنید که مربوط به ۲۰/۳/۸۷ است. من پس از آن به رییس مجلس تذکر دادم. بهرغم پیگیریهایی که انجام دادم، ایشان با وجود چنین ادعاهایی نه به دانشگاه آزاد، نه به دیوان محاسبات و نه به نهاد ریاستجمهوری یک سند مبنی بر داشتن مدرک دکترا ارائه نکرده است. آیا این از حقوق ملت، نظام و نهادهای نظارتی و قضایی نیست که به این استفاده معنوی از عنوان مدرک تحصیلی دکترا رسیدگی کنند؟ نادران همچنین گفت: تذکر دیگری که در این رابطه داده بودم، صحبتهای ایشان در مرکز یکی از استانهای کشور بود مبنی بر اینکه چون به آقای احمدینژاد رای بالایی دادهاید، اعتبارات عمرانی شما را زیاد کردیم. امروز در همان شهرستان، بنرهای بزرگ و البته بدون امضا نصب میشود و انتصاب ایشان را تبریک میگوید؛ امری که در هیچ دورهای سابقه نداشته است. الیاس نادران در پایان اظهار کرد: از آقای رییسجمهور انتظار دارم فورا هیات صالحهای را برای رسیدگی به اتهامات ایشان که خیلی فراتر از آن چیزی است که بیان شد و اسناد آن آماده تقدیم است تشکیل و تصمیم مقتضی اتخاذ کنند. از هیات رییسه مجلس، کمیسیونهای آموزش، برنامه و بودجه و اصل ۹۰ میخواهم به استناد تبصره ۶ ماده ۳۳ آییننامه داخلی مجلس گزارش خود را تقدیم صحن علنی مجلس کنند. از قوه قضائیه و مجتمع رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت هم میخواهم در مورد صلاحیت عمومیایشان و اتهامات انتصابی رسیدگی و افکار عمومی را در جریان امر قرار دهند. بدیهی است اگر این تلاشها به نتیجه نرسد، به فضلالهی به وظیفه نمایندگی خود در مجلس عمل خواهم کرد.
واکنش دو نماینده کرد
نطق نادران که به پایان رسید دو تن از نمایندگان کرد مجلس با توجه به کرد بودن رحیمی از انتصاب وی قدردانی کرده و در تذکرهای خود از اظهارات نادران انتقاد کردند؛ به طوری که نماینده مریوان و سروآباد، با استناد به اصل ۱۳۱ قانون اساسی و با اشاره به نطق الیاس نادران در تذکری شفاهی از انتصاب رحیمی، معاون اول رییسجمهور استقبال کرد. اقبال محمدی در تذکر شفاهی خود ابراز داشت: در کجای اصل ۱۳۱ قانون اساسی اشارهای به داشتن مدرک تحصیلی برای پست معاونت اول ریاستجمهوری وجود دارد؟ با این وجود نمایندگان کرد، فراکسیون و نمایندگان اهل سنت طی مکاتبات و جلسات مختلف با آقای احمدینژاد بارها این موضوع را درخواست کردند. بنابراین این اقدام رییسجمهور برای انتصاب آقای رحیمی پس از ۱۰ دوره ریاستجمهوری نه تنها مورد رضایت ملت و مردم کردستان و مناطق غرب همچون ایلام و کرمانشاه شده است، بلکه در تمام مناطق محروم این انتخاب و انتصاب را تحسین کردند. همچنین فرهاد تجری نماینده قصر شیرین هم گفت: بیان مطلب اثبات نشده در محاکم قضایی باعث ایجاد بدبینی و بدذهنی مردم نسبت به مدیران ارشد کشور میشود. وی گفت: بیان چنین مطالبی تنها منجر به وارد شدن ضربه به جایگاه مدیران ارشد کشور و اعتبار مجلس میشود.
نامه حمایت ۲۰۰ نماینده از رحیمی
حسن غفوری فرد در پایان جلسه علنی دیروز مجلس گفت: بیش از ۲۰۰ تن از نمایندگان مجلس طی نامهای از انتصاب محمد رضا رحیمی به عنوان معاون اول رییسجمهور تشکر کردند. این عضو هیاترییسه اعلام کرد که در این نامه نمایندگان از انتصاب محمدرضا رحیمی به عنوان معاون اول رییسجمهور تشکر کردند. وی افزود: این نامه عینا خدمت رییسجمهور ارائه میشود.
ارسال نظر