علی مطهری خواستار رفع آثار حوادث پس از انتخابات بر کشور شد:
آیتا... مهدویکنی میانجیگری کند
نماینده تهران در مجلس برگزاری علنی دادگاه متخلفان بازداشتگاه کهریزک را برای ارتقای اعتماد عمومی ضروری دانست و گفت: معتقدم در شرایط فعلی بهترین کار میانجیگری برخی بزرگان همچون آیتالله مهدوی کنی میان مدافعان و منتقدان نتایج انتخابات است که اولا جزو خانواده انقلابند و ثانیا رهنمودهای رهبری را پایه آشتی و اتحاد قرار میدهند.
عکس: دنیای اقتصاد، حمید جانیپور
نماینده تهران در مجلس برگزاری علنی دادگاه متخلفان بازداشتگاه کهریزک را برای ارتقای اعتماد عمومی ضروری دانست و گفت: معتقدم در شرایط فعلی بهترین کار میانجیگری برخی بزرگان همچون آیتالله مهدوی کنی میان مدافعان و منتقدان نتایج انتخابات است که اولا جزو خانواده انقلابند و ثانیا رهنمودهای رهبری را پایه آشتی و اتحاد قرار میدهند. دکتر علی مطهری در گفتوگو با مهر با اشاره به اتفاقات اخیر در کشور گفت: من معتقدم دغدغه تمامی گروههای سیاسی کشور، جلوگیری از آسیب به اصل نظام جمهوری اسلامی است و همه آنها نگران اساس نظام هستند و در این زمینه دغدغه دارند.
طرفداران دولت فقط نگران تضعیف دولتند
وی ادامه داد: اما در این میان دغدغههای اصلاحطلبان، اصولگرایان منتقد دولت و اصولگرایان طرفدار دولت به عنوان مهمترین گروههای سیاسی درون حاکمیت متفاوت است. اصلاح طلبان نگران نقش مردم در نظام جمهوری اسلامی هستند و دغدغه آزادی بیان و حقوق شهروندی را دارند، اصولگرایان منتقد دولت ضمن اینکه این نگرانیها را دارند، نگرانیهای دیگری همچون کمرنگ شدن اهداف اولیه انقلاب اسلامی و ضربه خوردن به روحانیت و جایگاه ولایت فقیه را دارند و اصولگرایان طرفدار دولت نیز نشان دادهاند که فقط نگران تضعیف دولتند و کمتر به رعایت اصول و ارزشها توجه دارند.
به طور کلی برخورد با مردم بعد از انتخابات برخورد مناسبی نبود
فرزند استاد شهید مطهری با اشاره به اینکه در مجموع همه به دنبال ایجاد فضای آشتی و همکاری هستند، افزود: متاسفانه برخی برخوردها و سخنان موجب افزایش نگرانیها در جامعه میشود. وی ادامه داد: باید توجه داشت که نگرانی بیش از حد برخی مسوولان امنیتی و گاهی پیشداوری آنان درباره مقاصد معترضان به نتایج انتخابات، موجب اتخاذ تصمیمات تند و زمینهساز بحران در جامعه میشود. مطهری تاکید کرد: به طور کلی و به هر دلیل نوع برخورد با مردم بعد از انتخابات برخورد مناسبی نبود و این موضوع به علاوه بازداشتهای گسترده که شاید بسیاری از آنها ضروری هم نبود و ایجاد فضای امنیتی در کشور باعث افزایش نگرانیها شد. وی ادامه داد: باید روشن شود که برخورد خشن با معترضان اقدام افراد خودسر بوده نه تصمیم نظام.
بزرگان میانجیگری کنند
مطهری گفت: من معتقدم در شرایط فعلی بهترین کار میانجیگری برخی بزرگان همچون آیتالله مهدوی کنی میان دولت و افرادی است که به نوعی رهبران اعتراضات خوانده میشوند تا نوعی آشتی ملی ایجاد شود و طرفین البته باید رهنمودهای رهبری را پایه اتحاد قرار دهند. وی این اقدام را در برقراری آشتی در کشور، ایجاد فضای گفتوگو میان طرفین و اقرار به اشتباهات از جانب هر دو طرف موثر خواند و ادامه داد: این امر موجب میشود تا آنان به دلیل اتفاقات روی داده از مردم عذرخواهی کنند و انقلاب اسلامی قویتر به راه خود ادامه دهد.
تاثیر وقایع اخیر بر اعتبار ما
این استاد دانشگاه با اشاره به تاثیرات وقایع اخیر بر مسائل داخل و خارج کشور تاکید کرد: وقایع اخیر اعتبار ما را در دنیا تا حدودی کم کرد. اگر چه مشارکت ۴۰میلیونی موجب افزایش اعتبار جهانی جمهوری اسلامی شد اما فراموش نکنیم که در مجموع به دلیل وقایع پس از انتخابات اعتبار جمهوری اسلامی در دنیا صدمه دید. نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه همه اینها قابل جبران است و با همکاری طرفین میتوان مشکلات را حل کرد، افزود: مردم از برخورد خشن عده ای با معترضان بسیار متعجب شدند و انتظار چنین برخوردی را نداشتند.
فکر میکردند که رهبران حرکت اعتراضی خائن هستند
مطهری معتقد است: شاید مدیران این بحران بین اهداف رهبران این اعتراضات و مردم عادی که صادقانه و به خیال اینکه تقلب شده معترض بودند تفکیک قائل نشدند و چون فکر میکردند که رهبران این حرکت خائن هستند، نتیجه گرفتند پس با مردم عادی نیز باید خشن برخورد شود. در حالی که باید حساب مردم عادی از حساب رهبران اعتراضات تفکیک میشد و با مردم برخوردی ملایم و اقناعی صورت میگرفت.
وی ادامه داد: آن اندازهای که من برخورد داشتهام مردم - اعم از طرفداران آقای موسوی و طرفداران آقای احمدینژاد - نسبت به نوع برخورد نیروهای امنیتی با مردم عادی متعجب بودند. باید این برخوردها جبران شود و پیگیری حوادث بازداشتگاه کهریزک مرهمی بر این جراحات است.
احمدینژاد اعتراف کند که برخی سخنانش پس از انتخابات تحریک کننده بوده است
این نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در بیان اینکه چه اقداماتی میتواند به ایجاد همبستگی در جامعه کمک کند، به مهر گفت: باید در این زمینه قضاوت منصفانه انجام شود، اعتراضات طرفین مورد توجه قرار گیرد، کسی تنها به قاضی نرود و طرفین ماجرا به اشتباهات خود اعتراف کنند به نحوی که مثلا میرحسین موسوی که قبل از اتمام شمارش آرا گفت بنده برنده انتخابات هستم و اگر اینگونه نشد تقلب شده است و سپس بیانیههای تحریککننده صادر نمود، بگوید که اشتباه کرده است و یا محمود احمدی نژاد بگوید که نحوه مناظره اش با موسوی و دیگران درست نبوده و اساسا اتهاماتی که به افراد وارد کرده ثابت نشده بوده و آن فضا برای طرح اینگونه اتهامات فضای مناسبی نبوده است. همچنین اعتراف کند که برخی سخنانش پس از انتخابات تحریککننده بوده است. ماموران متخلف در این مورد باید به صورت علنی محاکمه شوند و اسامی کامل آنان همراه عکس و مشخصات به اطلاع مردم برسد.
صدا و سیما اعتراف کند که در مورد اینکه وقت دفاع به آقای هاشمی رفسنجانی نداده اشتباه کرده است
وی ادامه داد: صدا و سیما نیز اعتراف کند که در مورد اینکه وقت دفاع به آقای هاشمی رفسنجانی نداده و یاآنکه مردم را اغتشاشگر و آشوب طلب خوانده، اشتباه کرده است. مطهری تاکید کرد اگر همه به اشتباهات خود اعتراف کنند، خیلی زود فضای آشتی ایجاد میشود.
نماینده تهران با اشاره به رویدادهای تلخ بازداشتگاه کهریزک نیز گفت: ماموران متخلف در این مورد باید به صورت علنی محاکمه شوند و اسامی کامل آنان همراه عکس و مشخصات به اطلاع مردم برسد. مردم باید در جریان مجازات این افراد خاطی قرار بگیرند و ترتیبی اتخاذ شود که مطمئن شوند آنها واقعا مجازات میشوند.
بازجوییهای طولانی که ممکن است مصداق شکنجه باشد، با موازین اسلامی سازگار نیست
مطهری گفت: من معتقدم بازداشتهای گسترده و بازجوییهای طولانی و در شرایط خاص که برخی از آنها ممکن است مصداق شکنجه باشد، با موازین اسلامی و قانون اساسی ما سازگار نیست. چرا که ممکن است برخی از این اعترافات به خاطر شرایط بد بازداشت شدگان باشد و اعتباری هم از نظر قضایی نداشته باشد.
نماینده تهران تاکید کرد: روزنامههای بسته شده باید رفع توقیف شوند و نباید فضای بسته در کشور حاکم شود، باید آزادی بیان برقرار باشد تا شرایط عادی برای جامعه ملموس شود.
ارسال نظر