یک آسیب شناس علوم اجتماعی گفت: بالاترین نرخ بیکاری در کشور ما مربوط به جوانان ۲۰ الی ۲۴ ساله است که این نرخ در جوانان ۵/۲ برابر بزرگسالان است. دکترمجید ابهری در گفت‌وگو با مهر با بیان این مطلب افزود: از آنجا که بیکاری یکی از آسیب‌های اجتماعی است و می‌تواند عامل بروز انواع آسیب‌ها باشد و توجه به این مقوله مهم مانع از رشد برخی ناهنجاری‌ها در کشور می‌شود.

این محقق و استاد دانشگاه در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر نبود شغل برای جوانان یکی از مهمترین معضلات اجتماعی است و برای تبدیل نشدن آن به آسیب‌های اجتماعی باید فکری اساسی و کاربردی کرد.بررسی‌ها نشان می‌دهد که ایران از جمله کشورهای جوان جهان است و بر اساس گزارش نشریه تحقیقات اقتصادی خاورمیانه نرخ واقعی بیکاری در ایران ۴۰درصد و براساس اعلام سازمان ملی جوانان این نرخ در میان جوانان ۲۵درصد است و این در حالی است که مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در ایران را ۳/۱۲درصد اعلام کرده است.

به گفته ابهری با توجه به پژوهش‌های انجام شده دلایل مهم بیکاری در جامعه ما دو علت عمده دارد؛ یکی روحیه پشت میز نشینی و دیگری نبود فرهنگ کارآفرینی.

این آسیب شناس علوم اجتماعی افزود: بر اساس همین پژوهش‌ها بالاترین نرخ بیکاری مربوط به جوانان ۲۰ الی ۲۴ ساله است که طبق استانداردهای بین‌المللی باید ۵/۱ برابر بیکاری بزرگسالان باشد درصورتی‌که در کشور ما ۵/۲ برابر است.

ابهری گفت: پذیرش دانشجو در واحدهای دانشگاه‌های غیردولتی بدون توجه به نیازهای کاری جامعه، نبود نیازسنجی دقیق رشته‌های تحصیلی مورد نیاز کشور باعث شده تا با انبوه بیکاران تحصیل کرده مواجه شویم که با هزار آرزو و پرداخت هزینه‌های زیاد دانشگاه را تمام کرده‌اند و در انتظار یک شغل ایده‌آل بیکار نشسته‌اند. این استاد دانشگاه تاکید کرد: اگر دانشگاه‌ها خروجی فارغ‌التحصیلان را با نیاز بازار تنظیم نکنند وضعیت از این بدتر نیز خواهد شد.