10 توصیه به دولت دهم

باید به هر شکل ممکن در مسیر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ به جلو رفت

رهبر معظم انقلاب اسلامی‌عصر روز دوشنبه در دیدار رییس جمهوری و اعضای هیات دولت، اقدام دولت نهم را در تحمل اهانت‌ها و کینه توزی‌ها دارای اجر الهی دانستند و افزودند: نباید در‌این راه خسته شد یا انتقادهای کوچک را حمل بر دشمنی کرد. به گزارش‌ایرنا‌، حضرت‌ آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی‌بر پیگیری رویکردهای اساسی همچون عدالت‌، فساد ستیزی‌، حمایت از طبقات ضعیف‌، ساده زیستی و توجه به مناطق محروم و تلاش خستگی‌ناپذیر برای حل مشکلات مردم بویژه تورم و اشتغال تاکید کردند.

ایشان همچنین سند چشم‌انداز ۲۰ ساله را معیار و ملاک سنجش فعالیت‌های دولت برشمردند و دولت دهم را به اجرای کامل سیاست‌های اصل ۴۴ - پرهیز از شتابزدگی - توجه به دیدگاه‌های نخبگان - اهتمام به فرهنگ - رعایت دقیق قانون - استقبال از نقدهای خیرخواهانه - مغتنم شمردن توصیه‌های علما و مراجع - و طراحی و تدوین الگوی اسلامی- ‌ایرانی پیشرفت توصیه کردند.

در‌این دیدار که اعضای دولت نهم نیز حضور داشتند رهبر انقلاب اسلامی‌یاد شهیدان رجایی و باهنر را گرامی‌دانستند و با اشاره به تثبیت و استقرار دولت افزودند: حضور ۸۵‌درصدی ملت در انتخابات پرشور و فراموش ناشدنی ۲۲ خرداد، نشان دهنده اراده، اختیار و احساس مسوولیت مردم در تعیین مسوولان کشور است که همه باید‌این لطف بزرگ خداوند را نسبت به نظام و انقلاب، شاکر باشند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، با اشاره به ضرورت درک صحیح پیام‌های حضور چهل‌میلیونی مردم در انتخابات و انتخاب یک رییس جمهور با نصاب جدید حدود ۲۵‌میلیونی خاطرنشان کردند: اگر مسوولان کشور و نخبگان و زبدگان سیاسی‌این پیام‌ها را درک کنند، بسیاری از گره‌ها و مشکلات حل می‌شود.

ایشان حضور ۸۵‌درصدی ملت در انتخابات دهم ریاست جمهوری را پتک جمهوریت بر سر دشمنان انقلاب دانستند و افزودند: ملت و انقلاب اسلامی‌با‌این حرکت جمهوریت خود را با فریادی قوی اثبات کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای تثبیت اسلامیت نظام را از دیگر پیام‌های انتخابات ۲۲ خرداد برشمردند و افزودند: سخنان نامزدهای ریاست جمهوری مبنی بر پایبندی به اسلام و انقلاب و خط امام نیز در واقع نشان می‌دهد که ملت به‌این سمت گرایش دارد و به همین علت نامزدهای محترم تلاش می‌کردند خود را دلبسته امام و انقلاب نشان دهند.

رهبر انقلاب اسلامی‌در همین زمینه افزودند: انتخابات ریاست جمهوری دهم صفحه تازه‌ای در حیات انقلاب و نظام گشود، البته واکنش برخی نسبت به‌این حرکت عظیم مردمی، نجیبانه، جوانمردانه و اخلاقی نبود، اما آنچه برای کشور و تاریخ مهم و ماندنی است نعمت الهی حرکت عظیم مردم و جریان پربرکت انقلاب اسلامی ‌است.

ایشان مسوولان و بیش از همه رییس‌جمهور را به شکرگزاری و مغتنم شمردن‌این نعمت الهی و پرهیز کامل از غرور فراخواندند و تاکید کردند: باید به رای مردم مفتخر و مستظهر بود، اما در اوج تواضع، از هرگونه غرور پرهیز کرد، چرا که غرور از دام‌های بزرگ شیطان است و انحرافات و انحطاطات گوناگونی را به همراه می‌آورد.

حضرت‌ آیت‌الله خامنه‌ای با تشکر از زحمات یکایک اعضای دولت پرتلاش نهم، ورود به عرصه خدمت به مردم را به دولت دهم خوش آمد گفتند و افزودند: موقعیت کنونی، کار فراوان کمی‌ همراه با ظرافت و کیفیت کامل می‌طلبد که به فضل الهی آقای رییس جمهور خستگی نشناس و پرانرژی در همین مسیر حرکت می‌کنند.

رهبر انقلاب اسلامی‌با بیان توصیه‌های دهگانه به دولتمردان افزودند: توکل و توجه به خدا و مستحکم ساختن درون و باطن، مهمترین عامل پیروزی بر همه مشکلات و دشواری‌ها است.

ایشان دولت دهم را به آمادگی برای مواجهه با انواع بدخواهی‌ها و توطئه‌ها توصیه کردند و افزودند: علیه‌ این دولت و علیه نظام تلاش‌های فراوانی انجام خواهد شد، اما توانایی‌ها، امیدها و فرصت‌های دولت و ملت بیشتر از همه توطئه‌ها و مشکلات پیش روست.

رهبر انقلاب اسلامی‌، ادامه رویکردهای اساسی دولت نهم نظیر عدالت - مبارزه با فساد - حمایت از قشرهای ضعیف - ساده زیستی - توجه به مناطق محروم و تلاش بی‌پایان برای حل مشکلات مردم را ضروری خواندند و افزودند: ادامه تلاش در‌این مسیر، خدا را راضی و مردم را هم خشنود خواهد کرد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، با اشاره به لزوم تعریف دقیق عدالت خاطرنشان کردند: باید در همه کارها و رفتارها، حتی در قضاوت‌ها و موضعگیری‌ها، عدالت و تعادل را شاخص قرار داد. رهبر انقلاب اسلامی‌توزیع نشدن عادلانه ثروت و درآمد عمومی‌کشور را نمونه مشخصی از بی‌عدالتی خواندند و خاطرنشان کردند: در بحث یارانه‌ها، قشرهای فقیر از کمک‌های دولت بهره کمتری می‌برند که هدفمند کردن یارانه‌ها که به دولت‌های قبلی نیز توصیه می‌شد می‌تواند‌این مشکل را حل کند. ایشان در بحث عدالت، توجه به عقلانیت و معنویت را نیز ضروری دانستند و افزودند: برخی برخوردهای افراطی بعضی گروه‌ها در گذشته، اکنون به تغییرات ۱۸۰ درجه‌ای مواضع آنها تبدیل شده است، چرا که عدالت‌خواهی آنان با عقلانیت و تفکر همراه نبود.

توصیه سوم رهبر انقلاب به دولت دهم، توجه کامل به سند چشم انداز بیست ساله بود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در‌این زمینه افزودند: سند چشم انداز به تعبیری، بعد از قانون اساسی مهمترین سند کشور است، بنابراین باید هم فعالیت‌ها و جهت‌گیری‌های کاری دولت با شاخص سند چشم‌انداز سنجیده شود.

ایشان گذشت ۴ سال از آغاز اجرای سند چشم انداز را یادآوری کردند و افزودند: باید به سمت آینده روشن پیش‌بینی شده در‌این سند مهم حرکت کنیم و دولت دهم باید ضمن تنظیم سرعت اجرای برنامه‌ها، سهم خود را در تحقق اهداف ‌این سند، پیگیری و ادا کند.

اجرای کامل سیاست‌های اصل ۴۴، توصیه دیگر رهبر انقلاب به رییس‌جمهور و کابینه جدید بود.

ایشان کارهای انجام شده در‌این زمینه را ناکافی دانستند و افزودند: نباید منتظر تغییرات اساسی در زیرساخت‌ها و تصویب طرح تحول اقتصادی ماند و کار را به بن بست رسیده فرض کرد، بلکه باید به هر شکل ممکن، در مسیر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ به جلو رفت.

رهبر انقلاب اسلامی‌حل مشکلات اقتصادی کشور و مردم به ویژه تورم و اشتغال را بسیار مهم خواندند و افزودند: باید به گونه‌ای برنامه ریزی و تلاش کرد که فشار تورمی‌ به مردم از ابعاد مختلف از جمله از ناحیه هزینه خدمات دولتی کم شود.

سخنان حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیدار با دولت دهم با تاکید بر پرهیز از شتابزدگی در طرح‌های اقتصادی و بهره‌گیری مناسب از دیدگاه‌های کارشناسی ادامه یافت.

ایشان در‌این زمینه تاکید کردند: از دیدگاه‌های کارشناسی درست و دقیق، به ویژه در مسائل اقتصادی، مالی و پولی به طور کامل استفاده کنید، زیرا کم توجهی به مسائل کارشناسی در مباحث اقتصادی ممکن است به زیان‌های بزرگی منجر شود. اهتمام به مسائل فرهنگی و توجه کامل به هدف‌گذاری صحیح فرهنگی توصیه دیگر رهبری انقلاب به رییس جمهور و دولت بود.

ایشان تاکید کردند: وظیفه مسوولان، اداره امور زندگی مردم همراه با هدایت جامعه است، بنابراین از ظرفیت‌ها و امکانات دستگاه‌های حکومتی نظیر صدا و سیما، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و آموزش عالی به گونه‌ای استفاده کنید که مردم به مبانی دینی بیشتر علاقه‌مند و پایبند شوند. حضرت آیت الله خامنه‌ای با رد گرایش‌های بی مبنا و افراطی در باب فرهنگ افزودند: باید مسائلی را که مبنای صحیح دینی و شرعی دارد، با افتخار تبلیغ و ترویج کرد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای دولت دهم را به پایبندی کامل و رعایت دقیق قانون توصیه و خاطرنشان کردند: اگر در مساله‌ای، قانون نادیده گرفته شد موضوع به نقض یک قانون ختم نمی‌شود، بلکه راهی برای بی‌اعتنایی به قانون بازخواهد شد.

سینه گشاده، روی گشوده و گوش شنوا در مقابل نقد و انتقاد هشتمین توصیه حضرت‌ آیت الله خامنه‌ای به دولت جدید بود.

ایشان خاطر نشان کردند: هدف از برخی انتقادهای داخلی که به پشتوانه رسانه‌های بیگانه صورت می‌گیرد، تخریب است اما نقدهای مصلحانه و خیرخواهانه‌ای هم وجود دارد که از سوی طرفداران دولت هم نیست که باید به آنها توجه و عمل کرد.

رهبر انقلاب اسلامی‌اقدام دولت نهم را در تحمل اهانت‌ها و کینه‌توزی‌ها دارای اجر الهی دانستند و افزودند: نباید در‌این راه خسته شد یا انتقادهای کوچک را حمل بر دشمنی کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رییس جمهور و همراهانش در کابینه را به مغتنم شمردن توصیه‌ها و نصیحت‌های مراجع، علما و بزرگان دینی توصیه مؤکد کردند و افزودند: بزرگان علما در مناطق مختلف کشور و مراکز حوزه‌های علمیه، طرفداران نظام اسلامی‌ هستند و خدمات دولت را هم می‌بینند، بنابراین توصیه‌های آنان از روی محبت و علاقه‌مندی است و باید مغتنم شمرده شود. ایشان همچنین استقبال از انتقادات نخبگان و فرزانگان دانشگاهی را موجب قوی تر شدن پشتوانه دولت برشمردند و افزودند: ممکن است نخبگان خیرخواه، اعتراضی هم داشته باشند که لازم است با استقبال از آنها ذهن فعال و پویای نخبگان را برای خود ذخیره کرد.

طراحی و تدوین الگوی اسلامی‌-‌ایرانی پیشرفت و استفاده از متفکرین برای تحقق‌این مهم، آخرین توصیه رهبر انقلاب به دولت بود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به لزوم همراهی ذاتی عدالت با برنامه‌های پیشرفت تاکید کردند: به گونه‌ای حرکت کنید که اقدامات شما در فرصت ۴ساله خدمت، پایه‌های محکمی‌برای مسوولان‌ آینده کشور فراهم کند تا انشاءالله در همه زمینه‌ها حرکتی قوی تر از دولت نهم انجام شود.

سخنان احمدی نژاد

در‌این دیدار آقای احمدی‌نژاد رییس جمهور ضمن ارائه گزارش کوتاهی از عملکرد دولت نهم، اولویت‌های کاری دولت دهم را برشمرد.

رییس جمهور با اشاره به میثاق اعضای دولت برای وقف خود به منظور خدمت به انقلاب و کشور گفت: دولت دهم بنا دارد با همدلی و همفکری درونی و با استفاده از همه ظرفیت‌های فکری و کارشناسی ماموریت‌های خود را با اقتدار به انجام برساند. آقای احمدی‌نژاد، مهمترین ماموریت دولت دهم را اهتمام به امور فرهنگی و حاکمیت فضای فرهنگی و اخلاقی در جامعه دانست و افزود: اهتمام به قانون، صیانت کامل از حقوق شهروندان، تقویت همبستگی و وحدت ملی، توسعه مشارکت و نظارت مردمی، پاسخگویی همگان در برابر قانون و ملت و تامین فرصت‌های جدید برای جوانان از مهمترین برنامه‌های دولت در بخش اجتماعی است.

رییس جمهور، پایداری بر عدالت و ارزش‌های الهی، مبارزه قاطع و مستمر با مفاسد اقتصادی و مبارزه با فقر و تبعیض را از دیگر برنامه‌های دولت دهم برشمرد و تاکید کرد: دولت با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، حضور خود را در سراسر‌ایران پررنگ‌تر و اثرگذارتر خواهد کرد.

حمایت از آزادی‌های سیاسی و اجتماعی در چارچوب قانون، قانونمداری در امور سیاسی،‌ ایستادگی قاطع بر حقوق ملت و ارزش‌های انقلاب و مبارزه با مفاسد سیاسی، اولویت‌های کاری دولت دهم در بخش سیاسی است که رییس جمهور به آنها اشاره کرد و افزود: در بخش اقتصادی، قانون اجرای اصل ۴۴ راهنمای عمل دولت خواهد بود.

آقای احمدی‌نژاد ‌ایجاد تحول در ساختارهای اقتصادی به ویژه طرح هدفمند کردن یارانه‌ها را از برنامه‌های اصلی دولت دانست و خاطرنشان کرد: تکمیل حلقه سهام عدالت، گسترش بخش تعاون، توسعه صادرات، گسترش سرمایه‌گذاری، و مبارزه با تورم در دستور کار دولت است.

رییس جمهور در بخش سیاست خارجی به استمرار حضور فعال و اثرگذار در عرصه جهانی اشاره کرد و افزود: دولت دهم با اقتدار کامل و از موضع مدعی و طلبکاری از مستکبران، راه انقلابی را در عرصه‌های جهانی ادامه خواهد داد.

در پایان‌این دیدار نماز مغرب و عشا به امامت حضرت آیت الله خامنه‌ای اقامه شد و سپس رییس جمهور و اعضای هیات دولت روزه خود را به همراه رهبر انقلاب اسلامی‌افطار کردند.