احمدینژاد در نخستین کنفرانس خبری دولت دهم:
نمایندگان۱+۵ به ایران دعوت شدند
عکس: خبرگزاری فارس، حسن قائدی. اولین کنفرانس مطبوعاتی رییسجمهور پس از تشکیل دولت دهم برگزار شد
نمایندگان ۱+۵ به ایران دعوت شدند
فرماندهان حوادث اخیر محاکمه شوند
دنیای اقتصاد- زهرا واعظ: اولین نشست مطبوعاتی رییس جمهور پس از تشکیل رسمیدولت دهم مجالی شد تا در آن محمود احمدینژاد که به گفته خود حرف برای گفتن زیاد داشت قفل سکوت خود را بشکند ودر خصوص حوادث پس از انتخابات موضع گیری کرده و بگوید که نه این دولت ونه این ملت «کوتاه بیا» نیستند.
دیروز رییس دولت دهم صراحتا اعلام کرد که باید با پیاده نظام حوادث اخیر که به دلیل دریافت اطلاعات غلط فکر کردند حقی از آنان ضایع شده با رأفت اسلامیبرخورد کرد، اما آنها که فرماندهی آگاهانه کردند باید پاسخ دهند. عدهای بد عمل کردند و عدهای حقناشناسی نسبت به انقلاب و ملت ایران کردند. وی البته تاکید کرد که این نه خواست وی بلکه مطالبه ملت ایران است و قطعا عادلانه و با رعایت آیین دادرسی باید صورت پذیرد. احمدینژاد همچنین خاطرنشان کرد: ملت ایران در این چند ماه موفق شد بسیاری از زائدهها وهمچنین آلودگیهایی را که به بدنه ملت و انقلاب تحمیل شده بود، از دامن انقلاب پاک کند.
اولین نشست مطبوعاتی رییس جمهور پس از تشکیل رسمیدولت دهم دیروز در حالی برگزار شد که ثمرههاشمیدستیار ارشد محمود احمدینژاد در دولت دهم برای اولین بار در نشستهای مطبوعاتی احمدینژاد را همراهی نکرد و در عوض اسفندیار رحیم مشایی عضو جنجالی دولت دوشادوش احمدینژاد در جلسه حاضر شد.
احمدینژاد در ابتدای این نشست تصریح کرد: دولت دهم با قدرت و قوت چند برابر ماموریتهای مورد نظر خود را در عرصههای داخلی و جهانی دنبال خواهد کرد. وی با بیان این که ملت ایران در ادامه پیروزیها و حرکتهای خود به سمت قلهها یک انتخابات عظیم و پرشکوه را پشت سر گذاشت، اظهار کرد: این انتخابات یک نقطه عطف و تجمیع انرژی ملت ایران برای حرکت با سرعت بالاتر در مسیر درستتر و پیگیری اهداف والاتر بود.
رییسجمهور با بیان این که در این انتخابات چند پیروزی بزرگ نصیب ملت ایران شد، ارائه یک الگوی متعالی انسانی و ناب از مردمسالاری را پیروزی اول در این مسیر قلمداد و اظهار کرد: این نوع مردمسالاری، مردمسالاری است که از عمق اعتقاد به خدای متعال و یگانهپرستی و پافشاری عمیق بر تحقق عدالت برخاسته است. وی پیروزی دوم ملت ایران،شکستهای پی در پی و متوالی دشمنان قسمخورده دانست و گفت: این دشمنان، دشمنانی بودند که از ماهها قبل از انتخابات با ساماندهی، تجهیز، سرمایهگذاری و به کارگیری رسانهها و اهرمهای پیچیده روانی، سعی کردند بر مسیر تصمیمگیری ملت ایران اثرگذاری کنند؛ اما ملت ایران با یک حضور و انتخاب تاریخی شکست بسیار سنگینی را بر دشمن تحمیل کرد.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: ملت ایران در این چند ماه موفق شد بسیاری از زائدههایی که به پای ملت بسته شده بود تا سرعت ملت را کم کند، همچنین آلودگیهایی را که به بدنه ملت و انقلاب تحمیل شده بود، از دامن انقلاب پاک کند و یک گام بلند به سمت زلالی و پاکی بردارد.
بسته پیشنهادی برای کشورها
در این بخش از نشست مطبوعاتی، احمدینژاد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.خبرنگار شبکه العالم درباره پیشنهادات جدید ایران به ۱+۵ و زمان مذاکرات پرسید که رییسجمهور پاسخ داد: ما نشنیدیم کسی زمان معینی را برای گفتوگو تعیین کرده باشد. تعامل بر مبنای احترام و عدالت با زمان گذاشتن همخوانی ندارد. پیشنهاد ما ناظر به چالشهای مهم فراروی بشریت و جهتگیریهای اساسی برای حل پایدار این چالشها است و پیشنهاد دادیم که در یک چارچوب منطقی و عادلانه آماده هستیم تا با کسانی که دلسوزند و میتوانند در اصلاح امور جهان مشارکت کنند گفتوگو کنیم. البته بسته اول پیشنهادی را به گروه ۱+۵ و بستههای دیگر را برای کشورهای دیگر آماده کرده و به آنها خواهیم داد. احمدینژاد در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار ان. اچ. کی ژاپن، مبنی بر مذاکره با غرب بر سر مساله اتمیگفت: از نظر ما موضوع هستهای تمام شده است و در چارچوب مقررات جهانی و تعامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمیکار را دنبال میکنیم.
پروندهای به نام پرونده هستهای ایران را به رسمیت نمیشناسیم
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرگزاری AFP فرانسه در خصوص پرونده هستهای کشورمان تاکید کرد: ما پروندهای به نام پرونده ایران را به رسمیت نمیشناسیم، البته آنها بیان کردند که میخواهند روشها را عوض کنند و ما نیز فکر میکنیم اگر رویکردشان تغییر کند میتوان با آنها مذاکره کرد و آنها باید این را بدانند که آنها که با ملت ایران بودند بیشتر نفع بردند، باید دید اکنون آقای بوش کجاست، آیا در تاریخ آمریکا نامی بدتر از بوش وجود دارد. سرنوشت بوش سرنوشت دشمنی با ملتها است و آنهایی که با ملتها دوستی کردهاند در وضعیت مطلوبی هستند. وی افزود: از نمایندگان ۱+۵ دعوت شده است تا برای دریافت بسته پیشنهادی ایران به تهران بیایند.
مهرماه دور جدید سفرهای استانی
خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره برنامههای دور سوم سفرهای استانی پرسید که احمدینژاد گفت: دولت با کار کارشناسی و استفاده از نظرات صاحبنظران به جمعبندی روشنی رسیده و انشاءالله از مهرماه دور جدید سفرهای استانی با تفاوتهایی در روش کار آغاز خواهد شد و البته برخی از شهرستانهای تهران در دور دوم باقی مانده که در خدمت مردم خواهیم بود؛ اما در دور سوم کارهای کارشناسی و سطح تصمیمات متفاوت خواهد بود که البته با جدیت دنبال میشود.
زندگی قبل از تولد و بعد از مرگ وزرا بررسی شد
رییسجمهور در پاسخ به ایرنا درباره رای به وزرا و پیام مقام معظم رهبری پاسخ داد: البته روشن است که رهبری معظم انقلاب همواره به دنبال موفقیت دولتها و قوای گوناگون بودهاند. هر کدام از قوا نیز مسوولیتهایی دارند و باید پاسخگوی تصمیمات خود باشند. اینکه بعضی تلاش کنند این بار مسوولیت تصمیمات خود را به دوش ملت، رهبر و دیگران بیندازند، درست نیست. شاید در طولانیترین زمان بررسی وزرا پس از انقلاب وزرای دولت نهم مورد نقادی و بررسی ذرهبینی قرار گرفتند. زندگی آنها از قبل از تولد تا بعد از مرگ مورد بررسی قرار گرفت، البته من از این مساله استقبال کردم و آن را مکمل فعالیتهای رییسجمهور و به نفع ملت اعلام کردم. تلاشهایی شد که بررسی آن قوی باشد، البته کسانی هم بودند که تلاش داشتند که برخی پروژههای شکستخورده انتخابات را در دوره رای اعتماد تکمیل و بازیابی کنند که البته با اراده و هوشمندی نمایندگان این پروژه شکست خورد. ما در زبان فارسی مثلهای خوبی داریم میگویند؛ روغن ریخته را نذر حضرت عباس کرد. نباید منتی بر دوش ملت، دولت و رهبری گذاشت. آنها که میخواستند هشت الی نه وزیر رای نیاورد تا لحظات آخر تلاش خود را کردند اما نمایندگان مجلس با هوشیاری و دقتی که داشتند، مانع این مساله شدند و دولت با رای بالای نمایندگان مستقر شد.
طرح اصلاح نظام بانکی در دستور کار دولت
خبرنگار روزنامه عصر اقتصاد درباره برنامهای برای تکلیف سود بانکی پرسید که احمدینژاد پاسخ داد: تکلیف سود بانکی در برنامه چهارم دیده شد. دولت هم برنامهریزیهای خود را انجام داد، اما با مخالفتهای گسترده کسانی که برنامه چهارم را نوشتهاند، مواجه شد؛ البته نرخ سود بانکی تابع چرخش اقتصادی است. سود ثابت بانکی را مطلقا قبول نداریم و آن را ربا میدانیم و فکر میکنیم بخشهای سرمایهگذاری در مبادلات پولی و بانکی باید تفکیک شوند و مشارکت واقعی باید شکل بگیرد. وی افزود: طرح اصلاح نظام بانکی در دستور کار دولت است، به محض آنکه لایحه هدفمندکردن یارانهها از مجلس خارج شود و به تصویب برسد، لایحه بانکی و مالیاتی و گمرکی را تقدیم مجلس خواهیم کرد.
یکی دو دولت عربی بد عمل کردند
رییسجمهور در ادامه نشست مطبوعاتی خود، همچنین در پاسخ به پرسش شبکه المنار درباره نگرانی کشورهای عربی از مسائل هستهای ایران گفت: ما همه ملتها از جمله کشورهای عربی را دوستان قطعی خود میدانیم، البته میدانم دشمنان بعضی مطالب را القا میکنند و یکی دو دولت یا بهتر بگویم رسانههای وابسته به یکی دو دولت عربی در انتخابات ما بد عمل کردهاند و ما از آنها گله داریم و آنها باید جبران کنند.
تغییردر دانشگاه آزاد مستلزم حسابرسی است
احمدینژاد در پاسخ به خبرگزاری فارس در مورد وقف دانشگاه آزاد گفت: البته من وارد مسائل و زوایای شرعی وقف نمیشوم، چون تخصص بنده نیست، اما به لحاظ قانونی هر اقدامیکه راجع به دانشگاه آزاد میشود باید مسائل قانونی در آن رعایت شود و هر نوع تغییر در مالکیت و شکل دانشگاه آزاد مستلزم اصلاح اساسنامه است که باید به شورای عالی انقلاب فرهنگی برود، همچنین هر نوع تغییر در دانشگاه آزاد مستلزم حسابرسی است.
پرونده انتخابات بسته شد
احمدینژاد همچنین در پاسخ به پرسش دیگر فارس درباره مسایل پس از انتخابات گفت: انتخابات گذشت و از نظر ما پرونده آن فردای روز انتخابات بسته شد. این انتخابات، پاکترین انتخاباتی بود که با شیوه دستی انجام و با شیوه ماشینی هم کنترل شد، اما بعضی در فضای انتخابات که فضای هیجان، تبلیغات و گفتوگوست، بعضا پا را از اخلاق فراتر میگذارند و تهمت میزنند و توهین میکنند. در گذشته این طور بود که وقتی انتخابات تمام میشد فضای همدلی و دوستی شروع میشد، ولی در این انتخابات هم حجم خلافگوییها و تهمتها بیشتر شد و هم این که پرونده انتخابات بسته نشد.
دولت و ملت کوتاه نمیآیند
وی افزود: عدهای گفتند انتخابات باید باطل شود، وقتی پرسیدیم چرا گفتند تقلب شده است، وقتی گفتیم سندی دارید، گفتند سندی نداریم. گفتیم چرا تقلب شده ؟ گفتند ما میگوییم تقلب است. باید دانست این روند بدترین نوع دیکتاتوری بود؛ چرا که بالاخره انتخابات دو طرف دارد، یکی پیروزی و یکی شکست است.
احمدینژاد ادامه داد: البته در این میان عدهای هم فریب خوردند، به خیابان آمدند و سر و صدا کردند. متاسفانه عدهای مردم بیگناه و بیاطلاع هم کشته شدند. ما فکر میکنیم با افرادی که فریب خوردند باید با رافت اسلامی برخورد کرد، اما قطعا با کسانی که فرماندهی کردند و حمایتهای دشمنان را پذیرفتند و حداقل عکسالعمل نشان ندادند یا با سکوتشان این حمایتها را پذیرفتند و سعی کردند ضربه بزنند باید برخورد شود.
احمدینژاد همچنین تاکید کرد: حالا یک مدتی میگوییم هیجانی بودند و گزارشها و نظرسنجیهای غلط دادند. رییس جهاد دانشگاهی در شورای انقلاب فرهنگی، رسما اعلام کرد طی آخرین نظرسنجی که هفته (سهشنبه) قبل از انتخابات در ایسپا انجام شد، نتیجه دو به یک به نفع احمدینژاد است: اما دیدیم شب قبل از اعلام نتایج انتخابات یک کنفرانس خبری برگزار کردند و گفتند ما برندهایم. از روز اول میگفتند اگر ما برنده نشویم تقلب است. این چه منطقی است که کسی به مردم بگویند موظف هستید به ما رای بدهید و اگر به ما رای ندهید محکوم هستید. این یک دیکتاتوری مدرن است. اگر چه من بعد از انتخابات سکوت کردم، حرف برای گفتن بسیار است. عدهای بد عمل کردند و عدهای حقناشناسی نسبت به انقلاب و ملت ایران کردند. گرد پاشیدند به چهره نورانی ملت ایران؛ البته اینها اثر ندارد، آنهایی هم که بیرون نشستند و کف زدند و تبلیغات کردند اشتباه کردند و البته باید جبران کنند.
نمیشود هر کس از مادرش قهر کرد بیاید آتش بزند
نمیشود عدهای به خیابانها بریزند و سرو صدا کنند و شیشههای مغازهها را بشکنند، البته برخی هم در دستگاههای انتظامیو اینها که به نظر من نفوذی بودند، کارهایی کردند که البته ما شواهد و دلایلی داریم. اینها هم در لباس دوست ضربه زدند و باید به شدیدترین وجه، البته با رعایت عدالت و آیین دادرسی محاکمه شوند؛ این خواسته ملت ایران است. نمیشود هر کس از مادرش قهر کرد بیاید آتش بزند و مغازه بشکند و به مردم آسیب برساند. این خیلی بد بود. البته ما امیدواریم خدای متعال فرصتی به اینها بدهد تا بتوانند این کارهای غلطشان را جبران کنند.
اسناد قطعی داریم
خبرنگار روزنامه همشهری پرسید: منظورتان به طور دقیق از دشمنانی که در دستگاههای امنیتی نفوذ کردهاند چیست. رییسجمهور یادآور شد: هستند افرادی که متوجه نیستند ولی آب به آسیاب دشمن میریزند البته تعداد آنها زیاد نیست. من فکر میکنم باید یک دوره دشمنشناسی را با هم مرور کنیم. وی گفت: در جریان انتخابات حلقه اتصال برخی از جریانات با خارج از کشور مشخص بود و هر اقدامیکه میکردند نه تنها مورد حمایت رسانهها بلکه شخصیتها و مسوولان آن کشورها قرار میگرفت و از آن حمایت میکردند.
احمدینژاد با بیان اینکه «تشخیص صف دشمن کار سختی نیست» گفت: هیچ مامور دلسوزی حاضر نیست که اقدامیبکند که برخلاف ماموریتش، قانون و انسانیت و منافع ملی کشور باشد، مگر اینکه در فضایی قرار گرفته باشد که آن حرکت را به نفع مطامع حزبی، گروهی و مصالح سیاسی خود بداند.
نیروهای انقلاب در قضایای اخیر چاقو خوردند
وی گفت: ملت ایران در تشخیص صف دشمن هیچگاه اشتباه نکرد و ما اسناد قطعی داریم که برخی از حوادثی که رخ داد توسط عناصر وابسته به جریانات آشوبگر ولی به نام ملت ایران و جمهوری اسلامیایران بود.
وی خاطرنشان کرد: نیروهای انقلاب و طرفدار انقلاب در قضایای اخیر چاقو خوردند، کتک خوردند و جانشان را گذاشتند که کسی آسیب نبیند. رییسجمهور گفت: متاسفانه برخی آگاهانه و ناآگاهانه در خط دشمن عمل کردند و کسانی که پیاده نظام بودند، نظام جمهوری اسلامیبا رافت با آنها برخورد میکند، مثل همیشه و کسانی که در سمت فرماندهی بودند باید پاسخگوی این رفتارهای خود باشند.
خط فقر سرکاری است
خبرنگار ایلنا پرسید: خط فقر ۸۵۰هزار تومان اعلام شده است، در حالی که حقوق کارگران ۲۶۳هزار تومان است و یکی از نمایندگان مجلس اخیرا این گفته خود را تکرار کرد که ۴۰۰ واحد تولیدی تاکنون تعطیل شده است و ۲۰۰هزار کارگر در سال جاری بیکار شدهاند. این مسائل با شعارهای دولت شما تا چه حد سازگار است؟ احمدینژاد گفت: خط فقر از این سرکاریهاست، خط فقر یک چیز نوسانی است، بستگی دارد شما خط فقر را چه چیزی تعریف کنید همان میشود خط فقر. خودش چیزی نیست که بگوییم مثلا خط مرزی بین ایران و افغانستان است که سه تا میله هم گذاشتهایم مختصات جغرافیایی اش مشخص شود. شما حداقلها و نیازهای یک خانواده را چه چیز تعریف میکنید همان میشود خط فقر شما، یک زمان شما دوچرخه و کلاس کامپیوتر و استخر و اینترنت و همه اینها را میآورید، جزو نیازهای اولیه که یک خط فقر است و یک موقع میگویید نه مسکن، خوراک و بهداشت و پوشاک است که این خط فقر دیگری است.
بیکاری ۲۰۰هزار نفر در سال طبیعی است
احمدینژاد درباره بیکاری نیز گفت: در بازار کار همواره یک عده بیکار و یک عده سر کار میروند، بنابراین بازار کار در حال تبادل نیروی انسانی است.وی ادامه داد: اینکه در یک سال ۲۰۰هزار نفر کنار بروند عدد زیادی نیست و طبیعی است در مجموع در ۴ سال گذشته نرخ بیکاری در کشور ما کاهشی بوده است که این یک حسن است. البته مطلوب ما نبود چون بخشهایی در این عرصه همکاری نکردند و یا حتی کارشکنی کردند. در ۴ سال آینده بر اساس پیگیریهایی که خواهد شد و بر اساس برنامه پنجم توسعه نرخ بیکاری باید به زیر۷درصد برسد.
اعلام برنامههای جدید حوزه مسکن در مهرماه
خبرنگار روزنامه راه مردم از رییسجمهور درخصوص وضعیت مسکن سوال کرد که رییسجمهور پاسخ داد: از مهرماه شاهد اعلام برنامههای جدیدی در حوزه مسکن خواهیم بود و امیدواریم بتوانیم در پایان ۴ سال در بازار مسکن به تعادل برسیم.
ارسال نظر