رویداد - فرمانده جدید راهنمایی و رانندگی
پلیس در توقیف خودروها محدود میشود
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور دوشنبه شب اعلام کرد از اواخر هفته جاری اختیارات ماموران پلیس برای توقیف خودروها محدود میشود و تنها افسران ارشد اجازه چنین کاری را خواهند داشت. به گزارش ایرنا، سردار سرتیپ دوم پاسدار «اسکندر مومنی» رییس جدید پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامیدوشنبه شب در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: همچنین از هفته دوم مهرماه برنامه یکسانسازی رفتار پلیس با مردم را در سراسر کشور در برنامه کاریمان قرار دادهایم.
مومنی، ارتقای فرهنگی، آموزش و بازدارندگی را سه محور اساسی برنامههای پلیس راهنمایی و رانندگی برشمرد و گفت: در بحث بازدارندگی، دو مساله را مورد توجه قرار دادهایم. یکی اینکه این امر موجب وارد کردن فشار بر قشر عمده رانندگان نشود و دیگر اینکه اختیارات همکاران ما در این زمینه محدود گردد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی همچنین از افرادی که خودروهایشان در حین انتقال به پارکینگ خسارت دیده است، عذرخواهی کرد. مومنی، هدف راهبردی پلیس راهور در کشور را کاهش تصادفات و خسارات جانی و مالی ناشی از آن عنوان کرد و افزود: شرایط ما در بحث انضباط در رفت و آمد و نرخ تلفات جادهای مطلوب نیست و این مساله حجم عظیمیاز خسارات گوناگون را به کشور و مردم وارد میسازد. رییس پلیس راهنمایی و رانندگی بیان داشت: در سال ۱۳۸۷، تعداد ۸۰۰هزار فقره تصادف در کشور رخ داد یعنی روزانه ۲۲۰۰ فقره و در هر ساعت ۹۰فقره. تعداد کشتههای ناشی از تصادفات نیز در آن سال ۲۳هزار نفر بوده که به طور متوسط معادل روزی ۶۴نفر و ساعتی ۳ قربانی است. همچنین در آن سال ۲۸۰هزار مصدوم و مجروح ناشی از تصادفات جادهای داشتهایم، به بیان دیگر، ۷۶۰ نفر در هر روز و ۳۱نفر در هر ساعت مجروح و مصدوم شدند. وی افزود: به غیر از سال ۸۶، در بقیه سالها با افزایش میزان تصادفات جادهای رو به رو بودهایم. مومنی تاکید کرد: رویکرد پلیس در به حداقل رساندن نرخ تلفات جادهای در کشور کاملا علمی، برنامه محور و مبتنی بر تجربیات سایر کشورها است که در داخل بومی شده و این رویکرد صرفا شامل امر و نهی و ایجاد شوک ناگهانی در جامعه نیست.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا اجرای برنامههای فرهنگی و آموزشی به ویژه در مدارس کشور را در رویکرد مذکور مهم ارزیابی کرد و گفت: پلیس هم اکنون در حال طراحی سیستمیاست که وظایف و مسوولیت آموزشگاههای رانندگی را هدف قرار دهد، به این معنی که عملکرد منفی افراد خارج شده از هر آموزشگاه در رانندگی موجب آموزش دوباره فرد و احراز صلاحیت دوباره او در رانندگی و اخذ گواهینامه در همان آموزشگاه شود. مومنی اضافه کرد: بر اساس این طرح، اگر افراد ظرفیت لازم برای پذیرش مسوولیت خود در رانندگی و حفظ جان خود و سرنشینانشان را نداشته باشند، خود و آموزشگاه مربوطه شان ملزم میشوند دوره آموزش را تکرار کنند تا احراز مسوولیت صورت گیرد و پس از آن گواهینامه به آنان داده شود. «به موازات این طرح، سیستمی برای صدور گواهینامههای هوشمند در دست طراحی است که بر مبنای آن، تمامیسوابق افراد در رانندگی ثبت خواهد شد.»
ارسال نظر