شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

«دنیای اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

دنیای اقتصاد: در ادامه تهاجمات منطقه‌ای اسرائیل، امروز پنجشنبه صنعا، پایتخت یمن و فرودگاه این شهر هدف حملات هوایی سنگین اسرائیل قرار گرفت.

فارن افرز تاثیر قاعده‌شکنی رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بر نظم لیبرال را بررسی کرد؛

نشریه فارن‌افرز و روزنامه نیویورک‌تایمز به بررسی بازگشت ترامپ بر سیاست داخلی آمریکا و سیاست بین‌المللی پرداخته‌اند. فارن‌افرز با بررسی اثرات ترامپ بر نظم بین‌المللی لیبرال معتقد است که چندجانبه‌گرایی و نهادها و سازمان‌های بین‌المللی لطمات شدیدی از این بازگشت خواهند دید. همزمان نیویورک‌تایمز نیز…

    جمعه، ۰۷ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    چرا حملات علیه یمن جواب نمی‌دهد؟

    دنیای اقتصاد: در ادامه تهاجمات منطقه‌ای اسرائیل، امروز پنجشنبه صنعا، پایتخت یمن و فرودگاه این شهر هدف حملات هوایی سنگین اسرائیل قرار گرفت.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • انتخاب مجدد ترامپ دوره جدیدی از سیاست آمریکا را تعریف می‌‏کند؛

    تاجر قاعده‌‏شکن

    رقابت اوباما-رامنی در سال۲۰۱۲ آخرین رقابت در یک الگوی آشنا در سیاست ایالات متحده بود؛ اما از آن زمان همه‌چیز با پوپولیسم محافظه‌کار دونالد ترامپ مشخص می‌شود. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، زمانی که باراک اوباما در سال۲۰۱۲ مجددا در انتخابات پیروز شد، به نظر می‌رسید که آغاز دوره جدیدی از تسلط دموکرات‌ها باشد؛ دوره‌ای‌که با ظهور نسل جدیدی از رای‌دهندگان جوان، سکولار و غیرسفیدپوست پیش رفت. با نگاهی به گذشته، انتخابات۲۰۱۲ بیشتر شبیه پایان یک دوره به نظر می‌رسد: پیروزی نهایی جنبش‌های اجتماعی دهه۱۹۶۰ بر «جمهوری‌خواهان ریگان» که زمانی غالب بودند. در عوض، این سه انتخابات ترامپ - در سال‌های ۲۰۱۶، ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ - هستند که به نظر می‌رسند دوران جدیدی از سیاست را نوید می‌دهند؛ دوره‌ای که با نام تجاری پوپولیسم محافظه‌کار دونالد جی.‌ترامپ تعریف می‌شود.
  • فارن افرز تاثیر قاعده‌شکنی رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بر نظم لیبرال را بررسی کرد؛

    بختک ترامپ بر چندجانبه‌گرایی

    نشریه فارن‌افرز و روزنامه نیویورک‌تایمز به بررسی بازگشت ترامپ بر سیاست داخلی آمریکا و سیاست بین‌المللی پرداخته‌اند. فارن‌افرز با بررسی اثرات ترامپ بر نظم بین‌المللی لیبرال معتقد است که چندجانبه‌گرایی و نهادها و سازمان‌های بین‌المللی لطمات شدیدی از این بازگشت خواهند دید. همزمان نیویورک‌تایمز نیز می‌نویسد: سه انتخابات سال‌های ۲۰۱۶، ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ که ترامپ در آن حضور داشت دوران جدیدی از سیاست را رقم زده است؛ دوره‌ای که با نام تجاری پوپولیسم محافظه‌کار دونالد ترامپ تعریف می‌شود.
  • وحشت اسرائیل از سوریه جدید

    نشریه «میدل ایست‌آی» روندهای در حال وقوع در سوریه را باعث ترس اسرائیل دانسته و می‌نویسد: درحالی‌که سوری‌ها سقوط دمشق را جشن گرفتند، اسرائیل به سرعت هرگونه انتقال دموکراتیک را تضعیف کرد، از ترس اینکه این امر منجر به همبستگی بیشتر با فلسطین شود.
  • گروه بین‌المللی بحران بررسی کرد؛

    دمشق جدید در چشم انداز آمریکا و روسیه

    گروه بین‌المللی بحران به بازیگری آمریکا و روسیه، به‌عنوان دو قدرت بین‌المللی، در سوریه پرداخته است. در این گزارش آمده در‌حالی‌که مسکو به دنبال بازگرداندن نفوذ از‌دست‌رفته خود با حفظ پایگاه‌های استراتژیکش در این کشور است، واشنگتن ابزارهای متنوع‌تری برای مدیریت سوریه جدید پیش رو دارد.
  • رژیم جدید دمشق چهره منطقه را تغییر خواهد داد؟

    دو مسیر ایران در سوریه جدید

    همه به دنبال درک ماهیت احتمالی سیاست خارجی رژیم جدید دمشق هستند، به‌ویژه در مورد ایران. اگر مشخص شود که این رژیم علیه ایران است، این یک تحول مهم خواهد بود که ممکن است چهره منطقه را تغییر دهد. نشانه‌های اولیه برداشت‌هایی را ایجاد می‌کند که ممکن است گمراه‌کننده باشد، اما روزهای آینده پاسخ‌های روشن‌تری خواهد داد.
  • پزشکیان بر تسریع شناسایی مبادی خروج فرآورده‌های نفتی تاکید کرد؛

    تیم حقیقت‌یاب «سوخت»

    رئیس‌جمهور خواستار تسریع در پیگیری مصوبه تشکیل تیم بررسی مسیر تولید تا توزیع و مصرف سوخت به‌ویژه بنزین و گازوئیل و شناسایی دقیق مبادی خروج این فرآورده‌ها از مسیر قانونی توزیع شد. پزشکیان پیش از این از گم شدن ۲۰میلیون لیتر سوخت در کشور انتقاد کرده بود.
  • رئیس‌جمهور وارد خراسان شمالی شد

    تور استانی دولت در شمال شرق

    مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور روز گذشته در دومین مقصد از سفرهای استانی دولت چهاردهم به استان خراسان شمالی رفت. او در این سفر دو روزه قرار است به بررسی مسائل مختلف استان خراسان شمالی بپردازد. مهم‌ترین برنامه‌های سفر پزشکیان در این سفر علاوه بر حضور در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز، برگزاری نشست‌های ویژه با فعالان اقتصادی، نخبگان و فرهیختگان استان، دیدار مردمی، افتتاح طرح بهره‌برداری از پساب بجنورد در پتروشیمی خراسان و شرکت در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان خواهد بود.
  • نوسانات بازار ارز زیر تیغ انتقادی نمایندگان مجلس؛

    انتقاد بهارستان از زمان‌بندی مکانیسم ارزی

    دنیای اقتصاد: نوسانات بازار ارز مورد انتقاد نمایندگان مجلس است و در این راستا تاکنون جلساتی میان مجلس و دولت برگزار شده است. در این جلسات که فی‌مابین نمایندگان، وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه برگزار شده است دولتمردان اقدام خود را در راستای اجرای تکلیف قانونی دولت در برنامه هفتم توسعه برای شناور کردن نرخ ارز نیمایی عنوان می‌کنند. با این وجود اما نمایندگان نسبت به زمان اجرای این قانون و عملکرد بانک مرکزی انتقاد دارند.
  • پیام رهبر انقلاب اسلامی به سی‌ویکمین اجلاس سراسری نماز

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی به سی‌ویکمین اجلاس سراسری نماز، ضمن تقدیر از اقدامات مخلصانه‌ حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن قرائتی، نمازگزاران را به اقامه نماز اول وقت و حفظ توجه و حضور قلب برای اثرگذاری نماز در دل و جان و عمل فردی و اجتماعی آنان توصیه کردند و جوانان را بیش از سایرین مخاطب این سخن دانستند. متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
  • ساختمان سفید - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶

    پیام تبریک پزشکیان به پاپ فرانسیس: رئیس‌جمهور در پیامی فرارسیدن میلاد فرخنده حضرت عیسی بن‌مریم «علیه‌السلام» و آغاز سال نو میلادی۲۰۲۵ را به پاپ فرانسیس و همه موحدان جهان تبریک گفت. /ایسنا
  • تاریخ شفاهی - ۱۸۱

    ترکیب اتاق بازرگانی تهران

    بپردازیم به دوره‌ای که شما هم‌زمان با فعالیت در شرکت نفت، به عنوان مشاور به اتاق بازرگانی تهران رفتید. در آن دوره اتاق بازرگانی چه ترکیبی داشت و آیا اتاق بازرگانی و صنایع‌ ایران تشکیل‌ شده بود یا نه؟
  • صدور حکم فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه

    پس از برگزاری جلسات دادگاه رسیدگی به اتهامات فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه به ریاست قاضی فرخ‌نیا که از اسفند سال ۱۴۰۲ آغاز شده بود، رای نهایی متهمان این پرونده صادر شد.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • سخنگوی دولت از ۵ برنامه دولت برای بهبود اقتصاد رونمایی کرد

    برنامه‌های ملی رفع ناترازی

    فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت از دستور رئیس‌جمهور در مورد پنج بسته عملیاتی ملی در حوزه اقتصاد خبر داد و گفت: رئیس‌جمهور برای ایجاد این پنج بسته دستورات لازم را صادر کرده‌اند و این بسته‌ها با همکاری کارشناسان دانشگاهی در حال پیگیری است. وی همچنین درخصوص وضعیت بازار ارز و مداخله دولت در این بازار‌ گفت: پایه پولی، نقدینگی و شفاف کردن بازار ارز به عنوان ۳ موضوع اساسی در تیم اقتصادی دولت در دستور کار قرار گرفته است. سخنگوی دولت درخصوص برنامه دولت برای بازگشایی سفارت ایران در سوریه نیز گفت: درباره سفارتخانه رویکرد ما دیپلماتیک است و هم ما آمادگی داریم و هم آنها این آمادگی را دارند و درحال رایزنی‌های دیپلماتیک هستیم برای بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور.
  • نیویورک‌تایمز شمایل معامله جدید رئیس‌جمهور منتخب آمریکا را گمانه‌زنی کرد

    «دیپلماسی قهر و اجبار» ترامپ

    رئیس‌جمهور جدید ایران، مسعود پزشکیان و رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دونالد جی. ترامپ، تمایل خود را برای مذاکره درباره توافق هسته‌ای جدید ابراز کرده‌اند. دیوید ای. سنگر در مطلبی برای نیویورک‌تایمز به بررسی این موضوع پرداخت و نوشت ترامپ در حالی با مساله ایران مواجه خواهد شد که این کشور وضعیت متفاوتی در منطقه نسبت به دوران نخست ریاست‌جمهوری ترامپ دارد و برنامه‌ هسته‌‌ای‌اش نیز با تحولات جدیدی همراه شده است. این واقعیت جدید باعث برانگیختن یک بحث داخلی درخصوص نحوه برخورد دولت او با تهران شده است: گشاده‌رویی برای مذاکرات یا حمله به برنامه غنی‌سازی هسته‌ای آن؛ آشکار یا پنهان، یا شاید توسط اسرائیل.یا، همان‌طور که بسیاری مطرح می‌کنند، یک دور از «دیپلماسی قهری» که تهران را در انتخاب بین دو وضعیت نگه می‌دارد: یا کاهش توان هسته‌ای خود از طریق مذاکره یا به عقب راندن آن با قهر و اجبار.
  • سرانجام تلاش‌ فعالان به نتیجه رسید؛

    گریز قیطریه از درخت‌کشی

    شوکی که در روزهای نخستین بهار به مردم پایتخت وارد شد، اکنون با آغاز زمستان و آمدن خبری از شورای شهر تهران به پایان رسید و دیگر می‌توان اعلام کرد: «پارک قیطریه از درخت‌کشی گریخت.»
  • آیت‌‌الله جوادی‌آملی:

    باید از نظر فکری خانه‌تکانی کنیم

    آیت‌‌الله جوادی آملی پیامی را به هشتمین همایش ملی ریحانه‌النبی صادر کرد. در بخشی از این پیام آمده است: الان در این شرایطی که این سال‌‌های اخیر پیش آمد، جامعه ما در دالان ورودی یک تحول است؛ ما چه بخواهیم چه نخواهیم در دالان انتقالیم. چون در دالان انتقالی هستیم، باید از نظر فکر هم یک خانه‌تکانی بکنیم و انتقال ذهنی داشته باشیم. بدون خانه‌تکانی فکری، در جامعه انتقالی، انسان موفق نیست./خبرآنلاین
  • تلاش ایران برای جست‌وجوی شریک اقتصادی در سوریه؛

    سمت‌و‌سوی نظم اقتصادی خاورمیانه

    دنیای اقتصاد: نشریه اکونومیست در گزارشی با اشاره به دگرگونی نظم اقتصادی خاورمیانه می‌نویسد: ایران با وجود اینکه تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، مدت‌هاست با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بر سر گسترش نفوذ خود بر خاورمیانه رقابت می‌کند. تامین‌کنندگان مالی و طرف‌های تجاری ایران توانسته بودند با ایجاد یک شبکه اقتصادی پرپیچ‌وخم که عمدتا در کشورهای دوست ایجاد شده بود، کشورهای غربیِ خواهانِ محدود کردن و تحریم فعالیت این شبکه را دور زنند.
  • وزیر امور خارجه سه ضلع تحقق اهداف در سیاست خارجی را تشریح کرد

    تاکید عراقچی بر ایجاد بازدارندگی سیاسی و اجتماعی

    دنیای اقتصاد: وزیر امور خارجه با یادآوری لزوم هماهنگی بین سه ضلع میدان، دیپلماسی و رسانه برای تحقق اهداف سیاست خارجی، به تشدید جنگ روانی و فضاسازی رسانه‌ای دشمنان علیه ایران اشاره کرد و بر ایجاد بازدارندگی سیاسی و اجتماعی در کنار بازدارندگی دفاعی تاکید کرد.
  • گمانه‌زنی‌ها از فعال شدن کانال مذاکراتی ژاپن؛

    میانجی‌گری توکیو میان ایران و آمریکا؟

    دنیای اقتصاد: یک رسانه ژاپنی عصر دیروز سه‌شنبه ۲۴ دسامبر مدعی نقش احتمالی توکیو در میانجی‌گری میان ایران و آمریکا شد. کیودو به نقل از یک منبع مطلع مدعی شد دولت ایران در حال بررسی میانجی‌گری ژاپن در مذاکرات پشت پرده با دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، درباره موضوع هسته‌ای است.
  • دیپلمات‌های ارشد عرب برای دیدار با حاکمان جدید سوریه به این کشور می‌روند؛

    ترافیک دیپلماتیک در دمشق

    دیپلمات‌های ارشد عرب روز دوشنبه (۳ دی ماه) از دمشق، پایتخت سوریه، بازدید کردند. این جدیدترین مورد از یک رشته اقدامات دیپلماتیک توسط جامعه بین‌المللی است؛ آن هم درحالی‌که سوریه از سال‌ها انزوا خارج می‌شود. دیدار وزرای اردنی و قطری، تنها دو هفته پس از سقوط اسد، نشان می‌دهد که کشورهای عرب مشتاق روابط بهتر با کشوری هستند که سال‌ها درگیر بحران بوده است.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس به دنیای اقتصاد پاسخ داد؛

    سمت و سوی بازار ارز تجاری

    دنیای اقتصاد: مجلس شورای اسلامی در جلسه غیرعلنی که حدود ۳ ساعت به طول انجامید، تحولات بازار ارز را با حضور وزیر اقتصاد، رییس کل بانک مرکزی و رییس سازمان برنامه و بودجه را بررسی کرد.