دنیای اقتصاد- همزمان با رایزنی مقام‌های آمریکا با همتایان اسرائیلی خود برای دستیابی به راهکاری مشترک دربرابر پرونده هسته‌ای ایران‌، سنای آمریکا طرح تحریم شرکت‌های تامین کننده بنزین و فرآورده‌های نفتی ایران را تصویب کرد.به گفته منابع غربی، تا زمان برگزاری نشست سران گروه ۲۰ در شهریورماه سال جاری، اگر ایران در توقف برنامه هسته‌ای خود و مذاکره با غرب گام‌های مثبت بردارد، طرح سنای آمریکا لغو می‌شود. در غیر این صورت، این طرح به قوت خود باقی خواهد بود. مصوبه سنای آمریکا برای تحریم بنزینی ایران

دنیای اقتصاد- همزمان با رایزنی مقام‌های آمریکا با همتایان اسرائیلی خود برای دستیابی به راهکاری مشترک دربرابر پرونده هسته‌ای ایران‌، سنای آمریکا طرح تحریم شرکت‌های تامین کننده بنزین و فرآورده‌های نفتی ایران را تصویب کرد.

به گفته منابع غربی، تا زمان برگزاری نشست سران گروه ۲۰ در شهریورماه سال جاری، اگر ایران در توقف برنامه هسته‌ای خود و مذاکره با غرب گام‌های مثبت بردارد، طرح سنای آمریکا لغو می‌شود. در غیر این صورت، این طرح به قوت خود باقی خواهد بود. افزون بر این، اظهارات فرستادگان دولت باراک اوباما رییس جمهور آمریکا به سرزمین‌های اشغالی نیز حاکی از آن است که اگر ایران از پاسخ دادن به پیشنهاد اوباما درباره مذاکره خودداری کند؛ دور جدیدی از تحریم‌ها که شدیدتر از تحریم‌های قبلی خواهد بود، علیه تهران به اجرا گذاشته می‌شود.

در این میان، زیپی لیونی رهبر حزب کادیما و وزیر خارجه سابق اسرائیل خواستار آمادگی جامعه جهانی برای تحریم‌های فعال، موثر و بیشتر علیه ایران شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از بی‌بی‌سی، تحریم بنزینی ایران شامل منع خرید نفت خام از شرکت‌های تامین کننده بنزین و فرآورده‌های نفتی برای ایران توسط آمریکا می‌شود. این طرح با هدف اعمال فشار بر ایران برای توقف غنی‌سازی اورانیوم به تصویب رسیده است.

طرح مجلس سنا در قالب قانون ۳۴‌میلیارد دلاری هزینه‌های انرژی و آب‌رسانی آمریکا تصویب شده است. تبدیل این طرح به قانون به تائید مجلس نمایندگان و امضای رییس‌جمهوری آمریکا نیاز دارد. اگر چه ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت خام است‌، حدود ۴۰‌درصد از نیاز خود به بنزین را از راه واردات تامین می‌کند. طرح تنبیه شر‌کت‌های صادر کننده بنزین به ایران پس از نشست گروه ۲۰ که در ماه سپتامبر(شهریور) برگزار می‌شود، اجرا خواهد شد. تا آن تاریخ، اگر ایران در توقف برنامه هسته‌ای خود و مذاکره با غرب گام‌های مثبت بردارد، طرح کنگره آمریکا لغو می‌شود در غیر این صورت، این طرح به قوت خود باقی خواهد بود.

مارک دوبوویتز، مدیرعامل بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها درباره طرح سنا گفت: کنگره از فکر هدف گرفتن پاشنه آشیل اقتصادی ایران که همان وابستگی این کشور به واردات سنگین بنزین است، برای توقف برنامه غیرقانونی تولید سلاح‌های هسته‌ای آن استفاده می‌کند. ذخیره اضطراری نفت آمریکا شامل ۷۲۴‌میلیون بشکه نفت خام است که در چهار مجموعه زیرزمینی در ایالت‌های لوئیزیانا و تگزاس انبار شده است. آمریکا پیش از این برای تهیه نفت خام این ذخیره از شرکت‌های مانند ویتول، رویال داچ شل و گلنکور نفت خریده است. هر سه شرکت از تامین‌کنندگان عمده بنزین ایران هستند.

آمریکا ایران را متهم می‌کند در پی دستیابی به سلاح هسته‌ای است، ولی ایران بارها با رد این اتهامات، برنامه اتمی خود را صلح‌آمیز خوانده است. ایالات متحده و سایر اعضای گروه ۱+۵ که شامل اعضای دائمی شورای امنیت و آلمان است، سال گذشته برای ترغیب ایران به توقف برنامه غنی‌سازی و فرآوری هسته‌ای خود یک بسته تشویقی را ارائه کردند و همچنان منتظر پاسخ این کشور هستند. ایران نیز در سال گذشته یک بسته پیشنهادی به غرب ارائه کرده است و همچنان منتظر دریافت پاسخ غرب به آن است. ضمن این که به تازگی مقام‌های تهران از ارائه نسخه «به روز شده» این بسته پیشنهادی در آینده نزدیک خبر داده‌اند. در همین حال، آمریکا ماه گذشته در جریان برگزاری اجلاس گروه هشت از ایران خواست پاسخ خود را به این بسته تا ماه سپتامبر(شهریور)ارائه دهد.

تلاش سنای آمریکا برای اعمال فشار اقتصادی بیشتر بر ایران در حالی صورت گرفته است که یک روزنامه اسرائیلی از بررسی طرح دور جدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران توسط مقام‌های آمریکا و اسرائیل خبر داده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه‌هاآرتص، مقام‌های آمریکایی با هدف وادار کردن ایران به عقب نشینی از سیاست‌های اصولی و حقوق مشروع هسته ای خود به مقام‌های اسرائیلی اطلاع داده اند که اگر ایران از پاسخ دادن به پیشنهاد باراک اوباما رییس‌جمهوری ایالات متحده درباره مذاکره خودداری کند؛ دور جدیدی از تحریم‌ها که شدیدتر از تحریم‌های قبلی خواهد بود، علیه تهران به اجرا گذاشته می‌شود. در همین رابطه، ژنرال جیمز جونز، مشاور امنیت ملی آمریکا در دیدار با مقام‌های رژیم اسرائیل گفته است‌: ایران فقط تا زمان نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در هفته پایانی ماه سپتامبر(اواخرشهریور) برگزار می‌شود، فرصت دارد تا به پیشنهاد آمریکا پاسخ بگوید.

در همین رابطه یک مقام بلند پایه رژیم اسرائیل به ‌هاآرتص گفت‌: ژنرال جونز از اسرائیل خواسته تا طرح‌های خود درباره ایران را مهار و از ارائه آن در مجامع عمومی خودداری کند و تا پایان ماه سپتامبر منتظر بماند.

بر اساس این گزارش، در هفته گذشته، سرزمین‌های اشغالی شاهد سفر مقام‌های بلند پایه آمریکا همچون وزیر دفاع و فرستاده ویژه کاخ سفید به خاورمیانه بودند که مهمترین بحث انجام شده در جریان این سفرها، نحوه اتخاذ سیاست‌های جدید علیه ایران و همراهی بیشتر تل آویو با واشنگتن درباره این سیاست‌ها بود.

در این میان، زیپی لیونی رهبر حزب کادیما و وزیر خارجه سابق اسرائیل خواستار تشدید تحریم‌ها علیه تهران شد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، لیونی که در انتخابات اخیر نخست وزیری اسرائیل از رقیب خود بنیامین نتانیاهو شکست خورد، در سخنانی خواستار آمادگی جامعه جهانی برای تحریم‌های فعال، موثر و بیشتر علیه ایران شد. لیونی که با جیمز جونز، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت‌وگو می‌کرد، افزود: جامعه جهانی به رهبری آمریکا باید درباره ایران و اینکه آیا جهان این کشور را متوقف خواهد کرد یا خیر، شفاف باشد. وی گفت: جهان نیاز دارد تا درباره این مساله شفاف تر و متحدتر باشد.

جیمز جونز در حالی روز سه شنبه برای یک سفر کاری و گفت‌وگو درباره مسائل منطقه‌ای وارد سرزمین‌های اشغالی شد که اختلافات تل آویو و واشنگتن در مورد مسائل مختلف از جمله روند سازش و موضوع ایران روز به روز بیشتر می‌شود.

گفته می‌شود که پس از شکست سفر جرج میچل و متقاعد نشدن رژیم اسرائیل برای توقف کامل شهرک‌ها، این دومین مقام آمریکایی است که در یک هفته اخیر وارد سرزمین‌های اشغالی می‌شود.

عکس: Corbis