انتقاد از احمدی‌نژاد، حمله به اصلاح‌طلبان

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه برخورد مقام معظم رهبری با مشایی فراتر از یک مساله شخصی و علاج یکی از اشکالات دولت نهم است، افزود: مدیران ارشدی را نیاز داریم که علاوه‌بر اصولگرا، شجاع، امین‌ و صادق بودن توانمند هم باشند و لازم نیست که این مدیران مرید کسی باشند؛ چراکه آدم عاقل خیلی مرید کسی نمی‌شود به معنای مرید و مرادی خیلی رایج، بلکه می‌تواند علاقه‌مند به کسی باشد و از او یاد بگیرد. به گزارش پایگاه خبری «فرارو»، محمدجواد لاریجانی که شنبه شب در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین سخن می‌گفت، با اشاره به اینکه یکی از دلایل رای ندادن برخی از رای‌دهندگان به احمدی‌نژاد این بود که به نحوه تصمیم‌گیری وی اعتراض داشتند و تصمیم‌گیری احمدی‌نژاد به جای تصمیم‌سازی را نمی‌پسندیدند، به تشریح چگونگی تصمیم‌گیری به جای تصمیم‌سازی پرداخت و تاکید کرد: اصول کشورداری یک کار دسته‌جمعی است و به خصوص قانون اساسی ما مبنی‌بر مشارکت مردم قرار دارد از همین‌رو انجام کارها به صورت فردی نمی‌شود.

وی اضافه کرد: تصمیم‌سازی کار سختی است که در آن باید به نظر دیگران هم توجه کرد که این کار هنرمندی می‌‌خواهد و این نقطه‌ای بود که حتی برخی از اصولگرایان هم به آن در دولت نهم به تصمیم‌گیری به جای تصمیم‌سازی انتقاد داشتند.

لاریجانی در خصوص بحث تصمیم‌گیری و ارتباط آن با انتصاب مشایی به معاون اولی رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: همین مساله هم به نحوی به همین عنصر تصمیم‌سازی برمی‌گردد، هرچند بحث کردن راجع‌ به مشایی در اینجا خیلی اصولگرایانه نیست.

وی هدف مقام معظم رهبری در حکم عزل مشایی از معاونت اولی ریاست‌جمهوری را فقط منوط به بحث مشایی ندانست، بلکه آن را پروسه تصمیم‌سازی که حتی صددرصد به نفع احمدی‌نژاد است، خواند و ادامه داد: در انتصاب مشایی نه ‌تنها انتظار بود احمدی‌نژاد با مقام معظم رهبری مشورت کند، بلکه باید با عناصر و نیروهای مهم کشور در این خصوص مشورت می‌شد که این مشورت باج دادن نیست، بلکه تیزهوشی هم است. وی با بیان اینکه اگر در مجلس هم این اقدام احمدی‌نژاد در تصمیم‌گیر‌ی برای انتخاب وزرا تکرار شود احتمال اینکه برخی از وزرای پیشنهادی وی عدم رای اعتماد آورند، وجود دارد، گفت: اینکه انسان دیگران را به حساب بیاورد ضمن اینکه اعتماد به ‌نفس داشته باشد که این موضوع مخالف اعتماد به نفس نیست.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص ویژگی‌های انتخابات و بعضی از موضع‌گیری‌های سیاسی در این مورد گفت: باید اول انتخابات را بفهمیم و بعد برای پس از انتخابات نتیجه‌گیری کنیم که ویژگی‌ اول حضور وسیع مردم منتها با رویش روشن است؛ یعنی در این انتخابات جمع عظیمی از ملت شرکت کردند و ضمنا آرا پراکنده نبود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به ویژگی دوم این انتخابات پرداخت و بیان داشت: جبهه اصلاحات را در این قضایا دیدیم که با یک خلافکاری بزرگ همراه با فتنه‌انگیزی که بسیار مهم است که نباید از آن به راحتی گذشت، مشارکت کرد. لاریجانی در تشریح چرایی این نحوه عملکرد جبهه اصلاحات در انتخابات گفت: باید به شکل‌گیری این جبهه توجه شود؛ اگرچه در این جبهه شخصیت‌هایی مرید امام حضور دارند، منتها این جبهه ادبیات و فعالیت سیاسی‌اش پایگاه بزرگ تفکر سکولار لیبرالیزم در ایران است.

وی افزود: در روزنامه‌های این جبهه نویسندگانشان از بن‌دندان به سکولاریسم برای حکومت اعتقاد دارند و دین اسلام را به حوزه خصوصی مربوط می‌دانند و در حوزه عمومی که مربوط به دولت است، معتقدند که باید بر مبنای سکولار اداره شود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه بعید است این افرادی که امروز سینه چاک منش سکولار لیبرال هستند به دموکراسی پایبندی داشته‌ باشند؛ چرا که تجربه ده سال اول انقلاب آن را نشان داد، اظهار داشت: در ترکیه هم می‌بینیم که اگر فضای مشارکت دموکراتیک باز باشد مسلمانان می‌توانند قدرت را با جذب رای به دست گیرند؛ لذا در این‌گونه کشورها یک دیکتاتوری سکولاریسم بیشتر مورد حمایت است تا یک نظام دموکراسی لیبرال.

لاریجانی به اغراض اصلاح‌طلبان در انتخابات اشاره کرد و عنوان داشت: جبهه اصلاحات به دنبال این بود که کشور از نظام اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه به سمت حکومتی که اسلام محدود به حوزه خصوصی باشد و روابط بر مبنای سکولار باشد، برود.

وی افزود: نقشه راه این جبهه این‌گونه بود که کمپین انتخاباتی موسوی را در دست گیرد و به دنبال چالش‌ها بود به این نحو که اگر در انتخابات پیروز شوند در داخل نظام چالش‌ها را پیش ببرند تا به هدف برسند و اگر به پیروزی نرسیدند با بحران‌سازی به سمت هدف استراتژیک خود بروند. لاریجانی در ادامه تشریح مسائل قبل از انتخابات به موضع‌گیری‌های موسوی، زهرا رهنورد و سیدمحمد خاتمی در روز انتخابات اشاره کرد و عنوان داشت: جناح اصلاح‌طلب دید که خیلی شانسی برای پیروزی ندارد، لذا به دنبال انقلاب مخملی بودند و همه رفتارهای آنها این را نشان می‌دهد که با یک مشی طبیعی در انتخابات سازگار نبود.

وی با طرح سوالی مبنی‌بر اینکه چرا تبلیغات موسوی مصادره شد، گفت: این موضوع برمی‌گردد به ریشه‌های فکری موسوی و تلقی وی از اسلام و مملکت‌داری که از قبل داشت که این زمینه را فراهم کرد از همین‌رو اگر آنها در انتخابات پیروز می‌شدند، بحران‌سازی را یک قدم بعدتر دنبال می‌کردند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: اصلاحات در ایران به یک افتضاح بی‌نظیری در این انتخابات رسید؛ اما در کشورمان باید یک مشی‌اصلاح‌طلبی معتقد به قانون اساسی داشته باشیم؛ چرا که اصلاحات موجود در کشور از همان اول کج‌ پایه‌گذاری شد؛ چراکه از اول برمبنای تغییر ساختار نظام قرار گرفتند که درست نبود.

لاریجانی در ادامه کروبی را وسیله‌ای برای رسیدن جبهه اصلاحات به اهداف خود خواند و گفت: هرگز فکر نمی‌کردم اصلاحات در فرصت کوتاهی به این فضاحت برسد و دیدیم که اصلاحات مُرد. از همین‌رو باید یک جریان اصلاحی معقول و مومن به نظام به وجود آید.

وی در پاسخ به این سوال که علت شکاف ایجاد شده و اختلاف‌نظر مقام معظم رهبری با هاشمی‌رفسنجانی چه چیزی است و آیا دامن زدن به این اختلاف موجب ضربه خوردن به کل نظام خواهد شد یا نه، تصریح کرد: ضمن اینکه ممکن است با برخی کارهای هاشمی موافق نباشیم منتها این مانع از این نیست که ایشان از شخصیت‌های بزرگ نباشند.

مشاور امور بین‌الملل قوه قضائیه ادامه داد: اگر در چهار سال گذشته راه تعامل اثباتی بهتری را در پیش می‌گرفتیم بهتر می‌توانستیم از حضور چنین شخصیت‌هایی که از ثروت‌های ملی کشور به حساب می‌آیند، استفاده کنیم و ضمنا باید گفت دامن زدن به این گونه اختلافات کار خوبی نیست.

لاریجانی در پاسخ به سوالی در خصوص نقش خاتمی و هاشمی در جبهه اصلاحات خاطرنشان کرد: هاشمی درصدد استفاده از جبهه اصلاحات بود و این کار را انجام داد و می‌دهد و این غیر از خاتمی است که تمام حیاتش همین اصلاحات مندرسی است که در کشور داریم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه رقابت موسوی و احمدی‌نژاد به یک جبهه‌ای که در یک طرف اجانب که می‌خواستند کودتا کنند و در طرف دیگر نظام قرار گرفت که خلافکاری بزرگ اصلاحات این را به وجود آورد، تصریح کرد: در اینجا بحث احمدی‌نژاد و غیره نبود، بلکه بحث این بود که باید در مقابل این هجمه تاریخی می‌بایست می‌ایستادیم اگر تاخیری شد در این نکته بود و اما آن تردید در خصوص انتخابات به جامعه تزریق شد که یک فتنه بود.

وی در خصوص اقدامات وزارت کشور در انتخابات گفت: وزارت کشور می‌توانست در اطلاع‌رسانی بهتر از این عمل کند که با کاستی‌هایی به رشد این فتنه کمک کرد.

لاریجانی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از خطبه‌های نمازجمعه هاشمی‌رفسنجانی چیست، عنوان داشت: در خصوص مباحث تحلیلی‌ ایشان بحثی نمی‌کنم، ولی در قسمت حرف‌های کاربردی خوب بود و اما در خصوص آزادی زندانیان این یک تقاضای برادرانه بود؛ هرچند می‌توانست در این خصوص بهتر هم صحبت کند، ولی خوب بود.