دلایلی که تنها خود آقای دبیر را قانع می‌کند!

فرهاد توحیدی یک روز پس از اعلام خبر غیررقابتی شدن جشن سیزدهم خانه سینما، در تشریح جزئیات شروع به کار جشن سیزدهم و علت غیررقابتی شدن آن توضیح داد: امسال با عبرت‌گیری از فشار و استرسی که برای جشن سال گذشته، هیات مدیره، ستاد برگزاری و دبیر جشن تحمل کردند برنامه‌ریزی کردیم تا کارهای جشن سیزدهم را زودتر آغاز کنیم و با زمان و آرامش بیشتر جلو برویم. ضمن آنکه قصد داشتیم امسال اولین نمایشگاه توانمندی‌های سینمای ایران را در کنار جشن برگزار کنیم.

وی ادامه داد: معرفی دبیر در اردیبهشت ماه صورت گرفت تا برنامه‌ریزی‌ها با زمان بیشتر انجام شود.بعد از آن ارکان جشن و کمیته سیاست‌گذاری و مدیر اجرایی معرفی و مستقر شدند و برنامه‌ریزی‌ها از همان زمان آغاز شد و جلسات متعددی با صنوف داشتیم و ‌آیین‌نامه‌های سه جشن مستقل کوتاه، مستند وانیمیشن و جشن بزرگ سینمای ایران تهیه شد که آیین نامه سه جشن مستقل بدون هیچ تغییری به تصویب رسید و آیین نامه جشن فیلم بلند تغییر کرد.

توحیدی با بیان اینکه همزمان با شروع فعالیت برای جذب اسپانسر نیز اقدام شد، تصریح کرد: فراخوان دریافت فیلم‌ها را ارسال کردیم و کارهای سه جشن مستقل هم در مهلت مقرر انجام شد و با دریافت اولین فیلم‌های بلند برنامه‌ریزی برای نمایش فیلم‌ها شروع شد و همزمان صنوف داوران خود را معرفی کردند.

وی ادامه داد: امسال داوری‌ها با دوره‌های گذشته تفاوت داشت و براساس آیین نامه‌ای که تنظیم شد در مرحله اول صنوف دارای تندیس قرار شد فیلم‌ها را ببینند و از بین آنها پنج کاندیدا رشته خودشان را معرفی کنند که تعداد داوران دور اول ۸۳ نفر تعیین شد.

وی افزود: ۲۴ تیرماه آیین گشایش داوری مشخص شد و کارت دعوت نیز برای داوران ارسال شد، اما حوادث تلخ بعد از انتخابات باعث تغییر این تاریخ شد. شنبه ۲۳ خرداد برای انجام آخرین کارها به ساختمان شماره ۲ رفتم و دیدم عملا خانه سینما در میان شلوغی‌ها واقع شده است وهمان شب در تماس با مدیرعامل خانه سینما و مدیراجرایی جشن قرار شد شروع داوری به تعویق بیفتد و منتظر آرام شدن اوضاع شدیم.

توحیدی ادامه داد: اما با استمرار حوادث بسیاری از برنامه‌های معمولی به تعویق افتاد و همزمان با این شرایط در مذاکرات با حامیان مالی نیز وقفه‌ای ایجاد شد و شرایط همکاری آنها را تحت‌شعاع قرار داد و با تغییر برگزاری جلسات داوری، زمان مناسب را از دست دادیم. وی افزود: با توجه به تغییر آیین‌نامه برای جلسات داوری در دور اول و دوم حداقل به ۱۲ هفته نمایش فیلم احتیاج داشتیم که با تاخیرها این زمان را از دست دادیم.

توحیدی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های سینمای ایران نیز دست‌خوش اتفاقاتی شد، گفت: شرکت های خارجی که می‌خواستند در این نمایشگاه حضور داشته باشند، از شرکت در آن انصراف دادند و با توجه به اینکه حمایت‌های مالی از جشن هم با مشکلات جدی مواجه شد، اصل برگزاری نمایشگاه هم زیر سوال رفت و مجموعه‌ این رویدادها باعث شد با تحلیل منطقی اوضاع و با رایزنی با صنوف دارای تندیس به این جمع‌بندی برسیم که برگزاری جشن سیزدهم به صورت رقابتی ممکن نیست. وی افزود: البته به این رایزنی‌ها بسنده نکردیم و این موضوع در جلسه چهارشنبه گذشته مجمع‌عمومی خانه سینما مطرح شد و با ارائه گزارش و استدلال‌ها موافقت مجمع را هم برای غیررقابتی شدن جشن سیزدهم کسب کردیم و آنچه که مشخص است، برگزاری آیین روز ملی سینما در همان تاریخ قبلی ۲۷ شهریور ماه خواهد بود.