پافشاری روسیه بر عدم مداخله در امور داخلی ایران
وزیران خارجه گروه هشت (G۸) طی مواضعی مداخلهجویانه ضمن ابراز نگرانی عمیق از وقایع اخیر ایران عملکرد شفاف دولت این کشور در زمینه برنامه هستهای را خواستار شدند. به گزارش ایلنا به نقل از دویچهوله، در پیشنویس بیانیه کشورهای عضو گروه هشت، حق حاکمیت ایران کاملا بهرسمیت شناخته شده؛ اما طی موضعی مداخلهجویانه از تهران خواسته شده است که از طریق «گفتوگویهای دموکراتیک و روشهای صلحآمیز» برونرفتی برای بحران داخلی بیابد. ظاهرا گروه هشت تلاش کرده است تا در بیانیه خود نظرات مشترک کشورهای عضو را منعکس کند. در جریان این گفتوگوها، ایتالیا و فرانسه خواهان تدوین بیانیه شدیداللحنی در قبال ایران بودهاند؛ اما روسیه بیش از همه، بر عدم مداخله در امور داخلی ایران پافشاری کرده است.
فرانکو فراتینی، وزیرخارجه ایتالیا با تکرار برخی ادعاهای بیاساس درباره فعالیتهای هستهای ایران گفت: در این نشست، برنامه هستهای تهران در «مرکز نگرانیهای گروه هشت» قرار داشته است.
کشورهای عضو بدون توجه به گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی که طی آن بر عدم انحراف فعالیتهای هستهای ایران تاکید شده است، از این کشور خواستند که برنامه هستهای خود را آشکار و شفاف کند. فراتینی همچنین گفت: هدف، صرفا انجام مذاکره با تهران نیست و زمان گفتوگوها با ایران نیز محدود خواهد بود.
وی افزود: ایران تا ماه سپتامبر مهلت دارد تا به پیشنهاد مذاکرات مستقیم با آمریکا در رابطه با پرونده هستهای خود پاسخ دهد.
گروه هشت شامل کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا، ژاپن و روسیه است. در تحولی دیگر، وزیر خارجه روسیه نسبت به هرگونه تلاش برای منزوی کردن ایران بهشدت هشدار داد. به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در آغاز اجلاس وزرای خارجه هشت کشور صنعتی در شهر تریسته ایتالیا، گفت: منزوی کردن ایران رویکردی کاملا اشتباه است.
وی افزود: هیچ کس نمیخواهد روند انتخابات ایران را محکوم کند. تمرکز روی هدف اصلی ما یعنی مناقشه بر سر برنامه هستهای ایران است.
لاوروف همچنین تاکید کرد که جامعه بینالملل باید به گفتوگو با ایران ادامه بدهد.
از طرف دیگر فرانکو فراتینی، وزیر خارجه ایتالیا گفت: مطمئن هستم که در بیانیه پایانی اجلاس در روز شنبه، اعمال خشونت در ایران را محکوم و در عین حال یادآوری خواهیم کرد که روند انتخابات موضوع داخلی ایران است. وی ادامه داد: ایران اکنون در نقطه تعیینکنندهای قرار دارد و باید انتخاب کند که آیا تمایل دارد دریچه گفتوگو با جامعه بینالملل را باز نگه دارد یا خیر.
ارسال نظر