آخرین برگ از کارنامه اولین وزیر کشور دولت نهم
نتایج نهایی ۵۳ حوزه اعلام شد
دنیایاقتصاد - روز جمعه انتخابات دور دوم مجلس هشتم، با یک بار تمدید زمان به مدت ۱۲ ساعت برگزار شد و تا عصر شنبه نتایج نهایی شمارش آرا در همه حوزهها به جز تهران اعلام شد. انتخابات یاد شده که کاملکننده انتخابات ۲۴ اسفند ماه سال گذشته بود، به رغم اینکه حکم سرپرستی وزارت کشور از سوی رییسجمهور صادر و به محمدرضا رحیمی ابلاغ شد، همچون دور اول تحت مدیریت مصطفی پورمحمدی برگزار شد. مشاور ارشد رییسجمهور که از ستاد انتخابات بازدید میکرد در جمع خبرنگاران گفت: وزارت کشور با مدیریت پور محمدی کار انتخابات را به خوبی انجام داد.
سید مجتبی ثمرههاشمی افزود: در بازدیدی که از بخشهای مختلف اجرایی و بازرسی امنیتی ستاد داشتم خوشبختانه همه قسمتها کار خود را به خوبی انجام دادهاند.
ثمرههاشمی درباره رفتن پور محمدی از وزارت کشور که سوال خبرنگاران بود،هیچ اظهار نظری نکرد؛ اما در مورد اینکه آیا اعلام این خبر تاثیری بر مشارکت مردم و برگزاری انتخابات داشته،گفت: آنچه بنده در ستاد دیدم و برنامههای آن را ملاحظه کردم و حضور مردم و قیاس آن با حضور مردم در انتخابات مجلس هفتم، تا اینجا مشارکت ۸ درصد افزایش داشته است.وی تصریح کرد: مجموعه وزارت کشور کار خود را روی روال با مدیریت پور محمدی انجام داده است.
کروبی راحت بخوابد
مصطفی پورمحمدی، درباره اظهار نگرانی مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی از سلامت انتخابات و شمارش آرا گفت: من به توصیه آقای کروبی عمل کرده و درهای همه اتاقهای وزارت کشور را قفل کردهام، آقای کروبی راحت بخوابد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی پورمحمدی وزیر کشور در ساعات اولیه روز شنبه پس از بازدید از ستاد انتخابات در واکنش به سوال خبرنگاری مبنی بر اظهار نگرانی مهدی کروبی و توصیه وی درباره سالم برگزار کردن انتخابات دور دوم مجلس هشتم گفت: آقای کروبی امشب با خیال راحت بخوابد.وی ادامه داد: من به توصیه آقای کروبی عمل کرده و در همه اتاقهای وزارت کشور را قفل کردهام.
وزیر کشور گفت: برای اطمینان حتی کلید اتاقها را داخل گاو صندوق گذاشتهام و از این حیث هیچگونه مشکلی نیست.
پیش از این کروبی به پورمحمدی توصیه کرده بود در طبقات ساختمان وزارت کشور را قفل کند و کلید آن را پیش خود نگه دارد. وی همچنین چندین بار در روایت از انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۴ گفته بود که تا پاسی از شب گذشته از دیگر رقبا جلوتر بوده است، اما زمانی که خوابیده و صبح بیدار شده متوجه شده است که به رتبه سوم انتخابات تنزل یافته است. کروبی از این روی گفته بود دیگر شب انتخابات نخواهد خوابید.
انتخابات سالم بود
علی اکبر مرتضوی کیاسری، رییس میز احزاب گفت: میز احزاب مستقر در ستاد انتخابات وزارت کشور گزارشهایی درباره برگزاری انتخابات هم از تهران و هم سایر حوزههای انتخابیه سراسر کشور دریافت کرده است که بخشی از آنها مربوط به تخلفات و شکایات، بخشی درباره نظم و انضباط در شعب یا بعضا عدم توجه به مقررات و قوانین و بینظمیهایی در شعب اخذ رای بوده است.
کیاسری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تلاش کردیم در تهران تعدادی از نیروهای سیار خود را به صورت بازرسی پنهان در قالب افرادی که برای رای دادن میرفتند به برخی از صندوقها بفرستیم؛ اما گزارشهای خوبی دریافت نکردیم. در منطقهای از تهران از ۱۵ صندوق در حداقل ۱۰ الی ۱۲ مورد تخلف تبلیغاتی صورت میگرفت. در بعضی از حوزهها در بیرون از شعب و مواردی نیز در داخل شعب توسط مامورین خود صندوقها، لیستهایی از یک جناح منتشر میشد. ما گزارشهایی را برای مسوولان برگزاری انتخابات در این مورد نوشتیم.
وی گفت: در دوره گذشته شکایات و گزارشهایی از تخلفات را به مسوولان انتخابات دادیم که هنوز جواب شکایات و گزارشهای مرحله اول را به صورت رسمی به میز احزاب اعلام نکردهاند.
کیاسری گفت: در مجموع، ما گزارشی دریافت نکردیم که بخواهد سلامت فرآیند کل انتخابات را زیر سوال ببرد. رییس میز احزاب گفت: ما همچنان به بازرسی مردمی اعتقاد داریم. وقتی دولت میخواهد نظارت مردمی را بپذیرد باید دنبال راهکار قانونی هم باشد، میتوان به دو صورت این مساله را محقق کرد؛ یکی طرح آن و آوردن آن در قانون انتخابات و دیگری استفاده از ظرفیتهای قانونی است که بتوان برخی نظارت مردمی را محقق کرد؛ باید گفت معرفی ناظر توسط میز احزاب و صدور حکم توسط بازرسی انتخابات، هیچ منع قانونی ندارد و ما بر آن تاکید داریم.
مسوول کمیته انتخابات خانه احزاب ادامه داد: آقای موسیپور به صراحت مطالبی در این رابطه گفتهاند و آقای وزیر نیز با ملاحظه بیشتر توضیحی را دادند که ما به احزاب نمیتوانیم ناظر بدهیم. در پاسخ باید گفت آنان در واقع این ناظر را به نمایندگی یک نهاد مردمی به نام میز احزاب میدهند این سهمیه احزاب نیست، ایجاد امکان نظارت مردمی برای میز احزاب است، چه بسا میز احزاب از نیروی حزبی استفاده نکند و نیروهای مردمی معرفی کند.
کیاسری تاکید کرد: اگر نگران معرفی نماینده توسط احزاب هستند و مساله حزبی بودن را به عنوان دغدغه عنوان میکنند، باید گفت پس چرا این شاخصه در خود هیات بازرسی رعایت نمیشود. رییس بازرسی انتخابات از اعضای مطرح حزب موتلفه است؛ صرف نظر از این موارد نظر ما این است که عضو حزب بودن به این معنا نیست که اعمال سلیقهای حزبی کند، آیا ۵۰ هزار بازرس هیات بازرسی هیچ کدام طرفدار هیچ کاندیدایی نیستند؟ آیا مرحله اول انتخابات و توجه به عملکرد میز احزاب و سابقهای که از خود به جا گذاشت ابهاماتشان را برطرف نمیکند؟ آیا حتی به صورت ضمنی از کسی حمایت کردیم؟ کیاسری گفت: متاسفانه پاسخها قانع کننده نیست، البته اینها از دغدغه دوستان نشات میگیرد؛ اما توصیه و سفارش میکنیم که این دغدغهها را با در نظر گرفتن سوابق میز احزاب در این عرصه لحاظ کنند و در دورههای بعد با در نظر گرفتن سهمیه بازرسی این کار را انجام دهند و اگر اعتقاد دارند نظارت مردمی باید وجود داشته باشد از طریق طرح این موضوع به صورت قانون و قانونی کردن آن، خودشان این کار را انجام دهند.
نتایج نهایی۵۳ حوزه
ستاد انتخابات کشور نتایج نهایی شمارش آرا را در تمامی حوزههایی که انتخابات دور دوم در آنجا انجام شد، به جز تهران اعلام کرد.
نتایج شمارش آرا در این ۵۳ حوزه انتخابیه به این شرح است:
۱ - نجف آباد، تیران و کرون: حمید سعادت
۲ - مبارکه:سیدعلی محمدموسوی مبارکه
۳ - آستانه اشرفیه: سیدمهدی صادق
۴ - ملایر: حسن ونایی
۵ - سراب: مجید نصیرپور سردهایی
۶ - اقلید: ابوالقاسم رحمانی
۷ - بستانآباد: احد خیری
۸ - دهلران، دره شهر و آبدانان: علی عزتی
۹ - شبستر: علی مطهری
۱۰ - زنجان: جمشید انصاری
۱۱ - میانه: سیدحسین هاشمی
۱۲ - سبزوار: علی بروغنی
۱۳ - قوچان و فاروچ: هادی شوشتری
۱۴ - رامیان و آزادشهر: مرادعلی منصوری رضی
۱۵ - آباده: داوود محمدجانی
۱۶ - گنبد کاووس: عبدا... رستکار
۱۷ - رشت: جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی، حسن تامینی لیچائی و سیدعلی آقازاده دافساری
۱۸ - نوشهر و چالوس: انوشیروان محسنی بندپی
۱۹ - لردگان: جعفر علیپور بهزادی
۲۰ - اهر و هریس: غلامحسین مسعودی ریحان
۲۱ - ارومیه: جواد جهانگیرزاده و نادر قاضیپور
۲۲ - اردبیل، نمین و نیر: سیدکاظم موسوی
۲۳ - بروجرد: هادی مقدسی
۲۴ - مهریز، بافق، ابرکوه و خاتم: کاظم فرهمند
۲۵ - یزد و صدوق: علیاکبر اولیاء
۲۶ - همدان: سیدمحمد کاظم حجازی
۲۷ - شهرکرد: نصرا... ترابی قهفرخی
۲۸ - قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب: فرهاد تجری
۲۹ - خوی: موید حسینی صدر
۳۰ - زابل و زهک: احمدعلی کیخا
۳۱ - دیر، کنگان و جم: عسگر جلالیان
۳۲ - مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد: حسن شبان پور
۳۳ - خدا بنده: سید فاضل موسوی
۳۴ - میاند و آب شاهین دژ و تکاب : محمد میرزایی
۳۵ - مشهد و کلات: سیدامیر حسین قاضیزاده هاشمیو جواد کریمیقدوسی
۳۶ - شوشتر: سیدمحمد سادات ابراهیمی
۳۷ - شیراز: جعفر قادری و سید احمد رضا دستغیب
۳۸ - بندر ماهشهر، امیدیه و هندیجان: خلیل حیات مقدم
۳۹ - آبادان: عبدا... کعبی، سیدعلی موسوی جرف و سیدحسین دهدشتی
۴۰ - کرمانشاه: جهانبخش امینی، محمدرضا شعبانی و محمد کرمیراد
۴۱ - جهرم: محمدرضا رضایی کوجی
۴۲ - اصفهان: محمدتقی رهبر و محمدکریم شهرزاد
۴۳ - کردکوی، ترکمن و بندر گز: محمد جواد نظری مهر
۴۴ - تبریز، آذرشهر و اسکو: سید محمدرضا میرتاجالدینی، محمدحسین فرهنگی و رضا رحمانی، علیرضا منادی سفیدان و شکور اکبرنژاد
۴۵ - نقده و اشنویه: علی زنجانی حسنلویی
۴۶ - سنندج، دیواندره و کامیاران: امین شعبانی و عبدالجبار کرمی
۴۷ - ایذه و باغملک: علیرضا دهقانی
۴۸ - اهواز: ناصر سودانی و سیدشریف حسینی
۴۹ - پارس آباد و بیله سوار: وکیل سپه اجیرلو
۵۰ - گرگان وآق قلا: عبدالناصر ایزدی
۵۱ - خرم آباد: محمدرضا ملکشاهی راد و رضا رحیمینسب
۵۲ - الیگودرز: حجتا... رحمانی
۵۳ - ایلام، ایوان، شیروان، چرداول و مهران: شاپور پولادی و داریوش قنبری
نتایج غیرقطعی تهران
تا آخرین لحظات کار روزنامه، خبری رسمی درباره نتایج شمارش آرای ریخته شده در صندوقهای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر منتشر نشد؛ اما خبرگزاری فارس گزارش داد:آمار نهایی و غیر رسمی از مشارکت ۷۲۳هزار نفر در مرحله دوم انتخابات در این حوزه حاکی از راهیابی ۱۰ نامزد جبهه متحد اصولگرایان و یک نامزد دوم خردادی به مجلس هشتم است. به گزارش خبرگزاری فارس به ترتیب:
۱ -الیاس نادران ۲-لاله افتخاری ۳ -مهدی کوچک زاده ۴-علیرضا زاکانی ۵-علیاصغر زارعی ۶-طیبه صفایی ۷-پرویز سروری ۸-زهره الهیان ۹-حمید رسایی ۱۰-حسین فدایی آشتیانی ۱۱-علیرضا محجوب، اکثریت آرا را در حوزه انتخابیه یاد شده به خود اختصاص دادهاند.
ارسال نظر