در پی جوسازی آمریکا قیمت نفت ۳دلار افزایش یافت
هیچ تیری به سوی شناورهای ایران شلیک نشده است
یک مقام آگاه در نیروی دریایی سپاه، اخبار منتشر شده مبنی بر شلیک گلوله از یک کشتی آمریکایی به سوی یک قایق گشتی ایرانی را رد کرد. این مقام آگاه نظامی در گفتوگو با ایسنا، با رد این خبر گفت: اگر شناوری به طرف شناورهای نظامی نیروی دریایی سپاه تیراندازی کند، پاسخ محکمی خواهد گرفت و احتمالا پس از تیراندازی دیگر روی آب حضور نخواهد داشت. وی تاکید کرد: هیچ تیراندازیای به هیچ شناور نیروی دریایی سپاه صورت نگرفته است و نیروی دریایی سپاه طبق روال گذشته به طور مقتدرانه به وظایف خود در کل آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز برای گشت و کنترل همه شناورهای حاضر در این منطقه عمل میکند و این اقدام به منظور تامین امنیت خلیج فارس است که ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس به آن نیاز دارند. این مقام آگاه نظامی خاطرنشان کرد: تصمیمات غیرمسوولانه تصمیمگیران آمریکایی و اجرای غیرکارشناسانه مجریان نظامی آمریکا در خلیج فارس تاکنون حوادث ناگواری را برای غیرنظامیان و امنیت منطقه به وجود آورده است و میتواند به وجود بیاورد. وی همچنین اظهار کرد: چون هیچگونه درگیریای بین شناورهای نظامی ایران و آمریکا نبوده است و حتی تیراندازی به طرف شناورهای غیرنظامی و ماهیگیری ایران هم گزارش نشده، به احتمال زیاد باز هم شناورهای آمریکایی به طرف اهداف غیرنظامی - که احتمالا شناورهای ماهیگیری بودهاند و در دست بررسی است که مربوط به کدام کشور بودهاند - تیراندازی کردهاند. پیش از این خبرگزاری انگلیسی رویترز به نقل از منابع ناشناس در پنتاگون گزارش کرده بود که یک کشتی آمریکایی به سوی یک قایق ایرانی شلیک کرده است.
رویترز در گزارش خود ادعا کرد: یک کشتی آمریکایی حداقل یک گلوله به سوی یک قایق ایرانی شلیک کرده است. در پی انتشار این خبر، قیمت نفت در بازارهای جهانی با افزایش ناگهانی ۳دلار به رکورد ۱۱۹دلار و ۱۰سنت در بازارهای نیویورک رسید.
لیدا رابرتسون- سخنگوی نظامیان پایگاه پنجم دریایی آمریکا در بحرین- درباره این حادثه گفت: این اقدام برای جلوگیری از حوادث وخیمتر که ممکن بود صورت گیرد، انجام شد.
به گفته وی کشتی باری آمریکایی- وستوارد ونچر- حوالی ساعت ۸ صبح به وقت محلی در روز پنجشنبه این شلیک هشدار را انجام داد. براساس این گزارش، کشتی آمریکایی برای دو قایق کوچک ناشناس پیام رادیویی فرستاد، اما پاسخی دریافت نکرد و پس از این بود که به سوی آنها یک شلیک هشدار انجام داد. رابرتسون افزود: بهرغم شلیک هشدار اولیه، دو قایق ناشناس به تعقیب کشتی باری آمریکا ادامه داده و تیم امنیتی کشتی آمریکایی با مسلسل چند شلیک هشدار انجام داده است. سخنگوی نظامیان آمریکایی افزود: پس از این اقدام، قایقهای کوچک منطقه را ترک کردند. یک مقام دفاعی آمریکا که نخواست نامش فاش شود، مدعی شد: این قایقها متعلق به ایران بودهاند. سخنگوی نظامیان دریایی آمریکایی در بحرین در اینباره ادعا کرد: اندکی پس از این حادثه، کشتی آمریکایی یک پیام از یک کشتی که خود را ایرانی معرفی کرده بود، دریافت کرد.
تبعات اقدام نظامی
خبرگزاری رویترز طی گزارشی اعلام کرد: هرگونه اقدام نظامی در تنگه هرمز باعث قطع صادرات نفت بزرگترین تولیدکنندگان اوپک، قطع صادرات نفت به ژاپن و کره جنوبی و فروپاشی اقتصاد کشورهای واقع در حاشیه خلیج فارس میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، تنگه هرمز مهمترین آبراه اقتصادی در جهان محسوب میشود. هر سال ۹/۲میلیارد تن کالا که مهمترین بخش آن انرژی است از این تنگه عبور میکند. به عبارتی دیگر ۴۰درصد صادرات جهانی انرژی از این آبراه انجام میشود. صادرات نفت خام از طریق این تنگه طی سال ۲۰۰۶ به ۷۵۰میلیون تن افزایش پیدا کرد. صادرکنندگان نفت در این منطقه برای صادرات نفت خود به شدت به این تنگه وابسته هستند. کویت و قطر ۱۰۰درصد نفت صادراتی خود را از این تنگه عبور میدهند و این رقم برای کشورهای امارات، عراق، ایران و عربستان به ترتیب ۹۹درصد، ۹۸درصد، ۹۰درصد و ۸۸درصد است (آمار ۲۰۰۶) ژاپن، کره جنوبی، آمریکا، هند، مصر، چین، سنگاپور، تایوان، تایلند و هلند، ۱۰واردکننده نفت از کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند. در میان این کشورها، ژاپن وابستهترین کشور به تنگه هرمز است؛ چراکه ۸۵درصد از نفت مورد نیاز این کشور از این تنگه عبور میکند. این رقم برای کره جنوبی ۷۲درصد، آمریکا ۱۸درصد، هند ۶۵درصد و برای چین ۳۴درصد است.
به هر ترتیب تنگه هرمز از توجه ویژهای نزد مصرفکنندگان نفت برخوردار است. روز جمعه به دنبال انتشار خبری در مورد درگیری یک کشتی حامل کالا برای آمریکا در خلیجفارس با قایقهای ایرانی قیمت نفت بیش از ۳دلار در هر بشکه افزایش یافت.
ارسال نظر