پیشبینی افزایش تولید گوشت قرمز در سال جاری
رییس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: از محل یارانههای بخش کشاورزی اعتباری بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد ریال برای مقابله با خشکسالی در بخش عشایری و روستایی اختصاص داده شده است که این اعتبار قابل افزایش است، همچنین برای مقابله با خشکسالی در دامهای صنعتی نیز از اعتبارات دولتی که شامل اعتبارات تملک و جاری سازمان ( بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال) و اعتبارات متغیر استان ها میشود که در مجموع بین ۸۰۰ تا هزار میلیارد ریال خواهد بود، استفاده میشود. دکتر مجتبی نوروزی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تاثیرات کاهش مصرف آب در جمعیتهای عشایری و روستایی بارزتر است، گفت: افزایش پوشش واکسیناسیون در این جمعیت در نظر گرفته شده و با همکاری بخش خصوصی اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه یارانههای بخش کشاورزی امسال به موقع در فروردین ماه تصویب و ابلاغ شده است، تصریح کرد: برای مقابله با بیماریهای استراتژیک و غیراستراتژیک در سال جاری، طرح افزایش پوشش توسعه ایمنی دامها در جمیعت روستایی و عشایری ادامه مییابد و حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد ریال در حوزه افزایش پوشش واکسیناسیون در جمعیت دام عشایری و روستایی هزینه خواهد شد.
نوروزی با بیان اینکه برای مقابله با خشکسالی برنامهریزیهای لازم شده است، گفت: سموم، واکسن و... و داروهای لازم خریداری و توزیع آن آغاز شده است، همچنین آمادگی وجود دارد که دامهای مازاد با کمترین نقل و انتقال در نزدیکترین کشتارگاه منطقه با نظارت بازرسان بر شرایط قبل و بعد از کشتار، کشتار شوند.
رییس سازمان دامپزشکی پیشبینی کرد: در مقطعی از سال (تابستان) بازار گوشت قرمز با افزایش تولید مواجه خواهد شد؛ چراکه دامهای مازاد خریداری، کشتار و به بازار عرضه میشود که انتظار میرود نسبت به سنوات گذشته گوشت بیشتر و با کیفیت بالاتر عرضه شود. وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی به دلیل وابستگی شدید به آب مهمترین تاثیرات را از پدیده خشکسالی متاثر میشود، گفت: عواقب خشکسالی برای زیربخشهای کشاورزی تنها در سال خشکسالی نیست؛ بلکه عواقب آن در سالهای بعد از خشکسالی ادامه دارد؛ با توجه به اینکه انرژی مورد نیاز دام (علوفه دستی و علوفه مرتعی) به میزان کافی تامین نمی شود شیرواری دام، دوره بارداری دام و ... تحت تاثیر قرار میگیرد و معمولا دامهای متولد در سال خشکسالی با کاهش رشد یا سقط جنینهای ناشی از سوء تغذیه همراه خواهد بود. از طرف دیگر تغذیه با علوفه کنسانترهای دام را به انواع مسمومیت و اسهال حساس میکند. نوروزی با بیان اینکه در سالهای خشکسالی بیماریهای زیاد دامی از جمله آنتروتوکسی، مسمومیت، شاربن، بروسلوز، تب برفکی و ... شیوع مییابد، افزود: قسمت اعظم این بیماریها ناشی از کاهش سطح ایمنی بدن دام است.
رییس سازمان دامپزشکی با ابراز نگرانی برای تغذیه آب طیور صنعتی، گفت: با توجه به اینکه بسیاری از واحدهای پرورشی طیور از آب چاه تغذیه میشوند، کاهش سطح آبهای زیرزمینی و بالا بودن شوری آب در سالهای خشکسالی باعث افزایش مسمومیتها در طیور میشود که لازم است مرغداران مراقبتهای ویژهای در این زمینه داشته باشند.
وی گفت: در بخش آبزیان به ویژه پرورش ماهیان گرمابی کاهش آب و افزایش شوری آب تلفات بسیار بالایی میتواند در جمعیت ماهیان گرمابی ایجاد کند که پیشنهاد میشود در مورادی که EC آب بالاست، پرورش ماهیان گرمابی انجام نشود و در صورت بروز هرگونه تلفات به شبکههای دامپزشکی گزارش داده شود تا با سیستمهای آزمایشگاهی سیار، شرایط آب و تغذیه سنجیده و از وقوع مشکلات بعدی جلوگیری شود. نوروزی در پایان خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ میلیارد ریال داروی یارانهای زنبور نیز عسل خریداری و در مناطقی که خشکسالی حادث شده است به طور رایگان بین زنبورداران توزیع میشود.
ارسال نظر