رویداد
برداشت بدون مجوز ۸۴۰میلیون دلار از حساب ذخیره برای تامین کالاهای غیرضروری
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از برداشت ۸۴۰میلیون دلاری از حساب ذخیره ارزی در پایان سال ۸۶ خبر داد و گفت: این برداشت در حالی بدون مجوز مجلس صورت گرفته که صرف تامین کالاهایی غیرضروری شده و بیانگر اقداماتی ناموزون از سوی وزارت بازرگانی است. الیاس نادران در گفتوگو با خبرگزاری فارس در تشریح مذاکرات جلسه سه شنبه گذشته کمیسیون اقتصادی مجلس که با حضور میرکاظمی وزیر بازرگانی برگزار شده بود، با اشاره به لایحه برداشت ۲/۱میلیارد دلاری از حساب ذخیره ارزی به منظور واردات کالاهای اساسی و مخالفت مجلس با دو فوریت این لایحه اظهار کرد: مجلس به دلیل نگرانیهایی بابت افزایش نقدینگی و آثار تورمی ناشی از آن و ضربهای که به تولید داخلی وارد میشود، با این لایحه مخالفت کرد.
وی افزود: بعد از رد لایحه در مجلس متوجه شدیم که دولت راسا تصمیم به تامین بخشی از این نیاز خود از محل حساب ذخیره ارزی گرفته و برای واردات برخی از اقلام کالاهای مصرفی برنامه ریزی کرده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با استناد به گزارش برخی از مسوولان وزارت بازرگانی مبلغ اختصاص یافته برای این امر را ۸۴۰میلیون دلار عنوان کرد.
نادران اتخاذ سیاستهای کوتاهمدت و پرنوسان را موجب آسیب رسیدن به اقتصاد کشور دانست و گفت: در ماههای اخیر تعرفه واردات گوشی تلفن همراه از ۶۰درصد در سال ۸۵ به ۴درصد کاهش یافت و بدین ترتیب تولید کنندگانی که پیش از این با علامت بالا رفتن تعرفه اقدام به ایجاد کارخانجات تولید گوشی تلفن همراه کردهاند، با ضرر بسیاری مواجه خواهند شد.
وی تصریح کرد: تولید مانند امور بازرگانی از انعطاف پذیری بالایی برخوردار نیست و با ایجاد تغییراتی در سیاستهای اقتصادی، باید مدت زمانی را صرف کند تا به نقطه سوددهی برسد. نادران سیاست کاهش تعرفه برخی کالاهای مصرفی در روزهای گذشته را نیز در قالب همین سیاستهای کوتاهمدت توصیف کرد. وی با بیان اینکه ممکن است دولت در مورد هر کدام از این سیاستها توجیهی داشته باشد، وضعیت اقتصادی موجود کشور را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: این مساله که در قالب گرانیهای اخیر بروز پیدا کرده است، در بعد کلان آسیبهای جدی به پیکره اقتصاد وارد خواهد کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با طرح این سوال از وزیر بازرگانی که آیا برای مردم تامین انگور شیلیایی مهمتر است یا مرغ که جزو نیازهای ضروری به شمار میرود، خاطرنشان کرد: دولت برای کاهش فشار مشکلات ناشی از افزایش قیمت بنزین، چندین میلیارد دلار از پول نفت را بدون مجوز مجلس صرف واردات بنزین کرده است.
وی افزود: این در حالی است که بازار بسیاری از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم از وضعیت مناسب خارج شده و تعداد زیادی از واحدهای تولیدی با مشکلات نقدینگی و سرمایه جاری و امکانات مواجه هستند.
نادران با اشاره به ناهماهنگی سیاستهای دولت در این زمینه، گفت: در این شرایط باید از وزیر بازرگانی این سوال را مطرح کرد که در امور واردات، صادرات و بازار داخلی چه سیاستهایی را به منظور رفع نگرانی اتخاذ کرده است؟ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به اظهارات میرکاظمی وزیر بازرگانی که گفته بود، طی دو سال گذشته مردم نگران میوه شب عید نبودند، اظهار کرد: وزیر بازرگانی وزیر میوه شب عید مردم نیست، بلکه وزیر همه کالاهای اساسی در طول سال است و وزارت بازرگانی باید برای تامین همه کالاهای اساسی مردم در طول سال فکری بکند نه فقط میوه شب عید.
نادران تصریح کرد: وزارت بازرگانی نه تنها از ابزارهای نظارتی خود برای کنترل قیمت کمترین استفادهای نمیکند، بلکه با تمرکز بر کارهای غیرضروری از این مهم غفلت کرده و در واقع نهادهای نظارتی تحت کنترل این وزارتخانه تعطیل هستند. همزمان پایگاه خبری الف گزارش داد که وزیر بازرگانی در این جلسه «در اظهاراتی ضد و نقیض»اعلام کرده است که وزارت بازرگانی برای واردات مجوز داشته، اما از این مجوز استفاده نکرده است.
خبرگزاری فارس هفته گذشته با اعلام کاهش برداشت دولت از حساب ذخیره ارزی طی سال ۸۶ اعلام کرد: دولت در ۱۰ ماه نخست سال ۸۶ حدود ۷/۱۰میلیارد دلار برداشت کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶درصد کاهش داشت. بنابر اعلام این خبرگزاری دولت نهم در ۱۰ ماه نخست سال ۸۶ تنها ۱/۸۵درصد از رقم بودجه مصوب خود را از حساب ذخیره ارزی برداشت کرده است.
ارسال نظر