مواضع جدید آمریکا و انگلیسیها علیه ایران
دنیای اقتصاد - سران کشورهای آمریکا و انگلیس بر اتخاذ جبههای متحد برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران از طریق اعمال تحریمهای احتمالی بیشتر علیه تهران تاکید کردند. بوش در عین حال گفته است: من فکر میکنم می توانیم این مساله را از طریق دیپلماتیک حل کنیم. مواضع تازه بوش و براون در قبال ایران
بوش: برنامه هستهای ایران اگر صلحآمیز هم باشد، باید متوقف شود
براون:در هفته های آینده، تحریم ها تشدید می شود
سران کشورهای آمریکا و انگلیس بر اتخاذ جبههای متحد برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران از طریق اعمال تحریمهای احتمالی بیشتر علیه تهران تاکید کردند.
به گزارش ایسنا جورج بوش، رییس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با گوردون براون، نخست وزیر انگلیس با متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به تسلیحات هستهای گفت: موضع ما کاملا آشکار است و ما قصد داریم به همراه سایر کشورها تلاش کنیم تا با صراحت به دولت ایران نشان دهیم که آنها نباید به توانایی تولید تسلیحات هستهای دست یابند.
به گزارش خبرگزاری رویتر، بوش مدعی شد: خیلی "ساده لوحانه " است که فکر کنند ایران نمیتواند تواناییهای غنی سازی اورانیوم را از تولید انرژی به تولید بمب اتمی تبدیل کند.
وی که دولتش بارها از پایبندی به قوانین آژانس سر باز زده است مدعی شد: اگر آنها چگونگی غنی سازی را یاد بگیرند این دانشی است که میتواند برای تولید یک سلاح هستهای مورد استفاده قرار بگیرد.
رییسجمهوری آمریکا با رد این که فعالیتهای هستهای ایران تنها با هدف صلح آمیز تولید انرژی هستهای است در جوسازی علیه فعالیت صلحآمیز کشورمان گفت: اگر این طور است چرا آنها یک برنامه پنهانی داشتهاند؟
بوش ایران را در این زمینه «غیرقابل اعتماد» خوانده و مدعی شد: حتی اگر فعالیتهای هستهای ایران در حال حاضر تنها مربوط به انرژی باشد میتواند بعدها تغییر کند.
وی مدعی شد: به عقیده من این که بگوییم «خب بگذاریم آنها غنی سازی را یاد بگیرند» و بعد فرض کنیم آن برنامه و دانش نمیتواند به یک برنامه نظامی تبدیل شود، ساده لوحانه است. بوش با تهدید خواندن ایران گفت: و اکنون زمان آن فرا رسیده است که با این تهدید روبرو شویم و من فکر میکنم می توانیم این مساله را از طریق دیپلماتیک حل کنیم.
تحریمها تشدید شود
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نخست وزیر انگلیس نیز خواستار تشدید تحریم های اروپایی علیه ایران شد.
براون گفت: با سران سایر کشورهای اروپایی درباره چگونگی گسترش تحریمها علیه ایران و اطمینان از این که تحریمهای کنونی به درستی اعمال میشوند، صحبت کرده است.
وی گفت: در چند هفته آینده ما میخواهیم تحریمها را گسترش دهیم تا شامل سرمایهگذاری در بخش گاز طبیعی مایع نیز شود؛ من فکر میکنم این پیام دیگری را به دولت ایران میفرستد مبنی بر این که آنچه در حال وقوع است قابل پذیرش نیست.
یک مقام کاخ سفید که خواست نامش فاش نشود، نیز گفت: خبری که براون درباره اعمال تحریمها علیه ایران بیان کرد مورد استقبال آمریکا قرار گرفت؛ اما واشنگتن از لندن خواسته بود بانکهای ایران را هدف قرار دهد نه بخش پتروشیمی ایران را.
این مقام آمریکایی گفت: ما آنها را تشویق کردهایم که به سراغ بانکهایی بروند که تاکنون به سراغشان نرفته بودند.
به گزارش رویتر، نخست وزیر انگلیس در کنفرانس خبری مشترک خود با بوش گفت: ایران هم چنان به عدم پیروی از اراده جامعه بین المللی ادامه میدهد و ما در زمینه لزوم تشدید تحریم ها به توافق رسیدهایم؛ من از این که میگویم تحریمها را در جاهایی که امکانش وجود دارد تشدید میکنیم معذرت خواهی نمیکنم. این دومین دیدار براون با بوش بود.
دعوت از اعراب برای مقابله با ایران
در همین حال کاندولیزا رایس اعلام کرد که در روزهای آینده همسایگان عربی عراق را تحت فشار میگذارد تا از دولت بغداد حمایت بیشتری کند و آن را در برابر آنچه وی «نفوذ شرورانه» ایران خواند حفاظت کند.
کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا که قرار است سهشنبه در کنفرانس همسایگان عراق و کویت شرکت کند، گفت: پیامش برای کشورهای عربی این خواهد بود که به وعدههایشان مبنی بر افزایش روابط دیپلماتیک، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با دولت بغداد عمل کند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، رایس گفت: آنچه عراق اکنون به آن بیشترین نیاز را دارد و آنچه من در کویت برای آن اعمال فشار خواهم کرد، حمایت بیشتر همسایگان است.
وی افزود: این امر شامل راهاندازی سفارتخانهها در بغداد و تبادل سفرا است. همسایگان عرب و سنی مذهب عراق به ویژه عربستان تاکنون در برابر فشار آمریکا برای گشایش سفارت در بغداد که آمریکا آن را عامل تقویت دولت نوری المالکی و کمک به مقابله با نفوذ ایران می داند، مقاومت کردهاند.
رایس گفت: عراق باید از سوی همسایگانش بار دیگر به سوی جهان عرب کشیده شود.
عراق کشوری عرب است در حالی که ایران دارای ریشههای پارسی است و با این حال هر دو کشور دارای اکثریت جمعیت شیعه هستند.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: آنچه لازم است انجام دهیم تایید هویت عرب عراق و همکاری با آن است.
این از عراق در برابر نفوذهای ایران حفاظت خواهد کرد. وی در ادامه اظهارات تفرقهافکنانهاش به صراحت گفت: همسایگان عرب عراق میتوانند کمک کنند که اقلیت سنی این کشور بیشتر در روند سیاسی عراق حاضر شوند و وامهای مورد نیاز را به عراق اعطا کنند.
بروس ریدل، کارشناس مسائل عراق و تحلیلگر سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت: رایس برای متقاعد کردن کشورهای سنی به انجام اقدامات بیشتر در قبال عراق با مشکل روبهرو خواهد شد.
رایس همچنین در اظهاراتی تکراری گفت: ایران باید از آنچه «اقدامات بدخواهانه در عراق» خواند دست بردارد.
ارسال نظر