پاسخ پروفسور بیات به مطلب «نوح»
نوح آوند، نداریم!
پروفسور عزیزا... بیات، استاد تاریخ دانشگاه شهید بهشتی تهران و صاحب چندین اثر ارزشمند درباره تاریخ ایران بعد از اسلام پرونده کشتی نوح در ایران را مطلبی غیرواقعی اعلام کرد و با دلایلی که در پی میخوانید این موضوع را تکذیب کرده است.
فرشید خاموشی
پروفسور عزیزا... بیات، استاد تاریخ دانشگاه شهید بهشتی تهران و صاحب چندین اثر ارزشمند درباره تاریخ ایران بعد از اسلام پرونده کشتی نوح در ایران را مطلبی غیرواقعی اعلام کرد و با دلایلی که در پی میخوانید این موضوع را تکذیب کرده است. ضمن تشکر از روزنامه وزین دنیای اقتصاد باید به استحضار برسانم مطلب مربوط به وجود کشتی نوح در ایران مطلبی غیرواقعی است و با تمام ارادتی که نسبت به دانشمند بزرگوار جناب آقای دکتر افراسیاب پور دارم باید بگویم نهاوند از نوح آوند اقتباس نشده بلکه نام این شهر از دو کلمه «نه» یا «نی» به معنای شهر و «آوند» به معنای ظرف است. یعنی شهر ظرف که هماکنون هم در این شهر ظروفی ساخته میشود. ایشان در بخش دیگری از صحبتهای خود گفتهاند کوهی به نام سرکشتی در این منطقه وجود دارد و این استدلال را میکند که سنگهای دست چین زیادی در بالای این کوه قرار گرفته است.
محض اطلاع عرض میکنم بالای تمام کوههایی که در گذشته به شهرهای بزرگ مشرف بوده است سنگر درست میکردند و این سنگها همان سنگرهای ساخته شده در زمانهای دور است.
در قسمتی دیگر عنوان کردهاند دو قبر در بالای کوه است که یکی از آنها متعلق به حضرت نوح است و دیگری حضرت آدم!
باید بگویم وقتی اعراب در سال ۲۱ هجری به این شهر حمله میکند تعدادی به اتفاق یزدگرد فرار میکنند و از این شهر می گریزند اما افرادی که باقی میمانند (حدود ۵۰ نفر) برای حفظ جان و مالشان به بالای کوه پناهنده میشوند و در آنجا میمیرند.
از طرفی دیگر باید گفت که در این منطقه اصلا یک تکه چوب پیدا نمیکنید حال این که در کوههای آرارات چوب پیدا کردهاند.
از سوی دیگر جناب آقای دکتر افراسیاب پور گفتههایشان را به «ابن فقیه» یا «ابن خلدون» استناد میکند باید جهت اطلاع ایشان عرض کنیم که این افراد جغرافیدان بودهاند آن هم فقط جغرافی بعد از اسلام را بلد بودهاند و نمیتوان واقعیتهای تاریخی را به این افراد استناد داد.
ضمن این که عمده تاریخدانان میدانند که تا بعد از دوران محمد شاه قاجار کسی از تاریخ ایران پیش از اسلام اطلاعی نداشته است!
ارسال نظر