پیشنهاد روسیه برای تقویت بسته مشوقهای اقتصادی
تهران به گفتوگو با ۱+۵ ادامه دهد
پیش از تصویب قطعنامه سوم تحریم علیه ایران، مقامهای جمهوری اسلامی اعلام کرده بودند که در صورت تصویب این قطعنامه، تهران در نحوه تعامل بینالمللی خود در مناقشهای تجدیدنظر خواهد کرد.
دنیای اقتصاد - نماینده روسیه در سازمان ملل متحد از مخالفت ایران با ادامه مذاکرات هستهای با شش کشور بزرگ جهان انتقاد کرد.
پیش از تصویب قطعنامه سوم تحریم علیه ایران، مقامهای جمهوری اسلامی اعلام کرده بودند که در صورت تصویب این قطعنامه، تهران در نحوه تعامل بینالمللی خود در مناقشهای تجدیدنظر خواهد کرد. عمده گمانهزنیها ناظر بر احتمال تغییر رویه ایران در همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و حتی خروج از این سازمان و N.P.T بود. پس از تصویب قطعنامه تحریم، اما احمدینژاد به همه گمانهزنیها پایان داد و اعلام کرد که زمان مذاکرات درباره مناقشه هستهای خارج از آژانس گذشته است و از این پس ایران با هیچ کشوری در این زمینه مذاکره نخواهد کرد.
این اظهارات در حالی صورت گرفت که شورای امنیت در قطعنامه خود و نیز کشورهای ۱+۵ در بیانیهای که متعاقب صدور قطعنامه منتشر کردند، از سولانا خواستند که به گفتوگوهای خود با سعید جلیلی ادامه دهد؛ اتفاقی که تاکنون رخ نداده و این در حالی است که رسانهها از تهیه مشوقهای تازه برای ارائه به ایران خبر میدهند.
اکنون روسیه برای اولین بار نسبت به تصمیم ایران مبنیبر توقف مذاکرات آژانس واکنش نشان میدهد.
ویتالی چورکین سفیر روسیه در سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت: اظهارات منفی (ایران) در زمینه مذاکرات قطعا نه کمکی میکند
نه سازنده است.
وی افزود: ما امیدواریم این موضع تغییر کند؛ زیرا تنها راهحل سیاسی و دیپلماتیک این موضوع از طریق مذاکره است.
چورکین گفت گروه ۱+۵ باید کوشش کند بسته پیشنهادی خود به ایران را تا جای ممکن تقویت کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، چورکین با اشاره به پیشنهاد وزرای خارجه ۱+۵ همزمان با صدور قطعنامه سوم مارس مبنیبر اینکه اگر ایران غنیسازی اورانیوم را تعلیق کند، بسته پیشنهادات را بهبود میبخشند، گفت که ۱+۵ باید در بهتر کردن پیشنهادات و دیدارهای احتمالی برای انجام مذاکرات قویتر عمل کند.
وی در عین حال تاکید کرد که ایران هم باید نشان دهد نیاز به گفتوگو با گروه ۱+۵ را سازنده میداند و ارزش آن را درک میکند.
ارسال نظر