راحله نصیران

بیل کلینتون
بیل کلینتون که از سال 1992 تا 2000 رییس‌جمهوری ایالات متحده بوده است، پس از ترک دفتر کارش در کاخ سفید به سخنرانی‌های عمومی و فعالیت‌های انسانی مشغول است. بیل، رییس‌جمهوری دموکرات آمریکا که بیشتر در زمینه‌های اجتماعی فعالیت می‌کند، نهاد ویلیام کلینتون را تاسیس کرده تا به مسائل جهانی از جمله تلاش در جهت کنترل بیماری ایدز و فعالیت در جهت جلوگیری از گرم شدن زمین بپردازد؛ نهادی که محتوای اساسنامه آن بهبود وضعیت اقتصادی فقرا و مصالحه قومی و نژادی است. همسر وی، هیلاری کلینتون نیز نامزد حزب دموکرات در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا است. بیل کلینتون به همراه دخترش هم‌اکنون در ایالت‌های مختلف مثل اوهایو و تگزاس در حال تبلیغ برای هیلاری هستند. گفته می‌شود در صورت شکست هیلاری کلینتون ضربه سختی که تا مدت‌ها آنها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، به خانواده کلینتون‌ها وارد خواهد شد.کلینتون در شش سال اخیر 40میلیون دلار از مهارت سخنوری خود درآمد کسب کرده است. او که با درآمدی کم وارد کاخ سفید شد، تنها در سال 2006 بابت سخنرانی‌های مختلف 10میلیون دلار به دست آورد. او با 352سخنرانی در سال گذشته تقریبا هر روز یک‌ سخنرانی داشت. کلینتون در دو سخنرانی در سال 2006 در کانادا 475هزار دلار به دست‌آورد، یعنی مبلغی بیش از دو برابر حقوق سالانه او در دوره ریاست‌جمهوری‌اش.

تونی بلر
تونـــــی بلــر، نخست‌وزیر پیشین پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی او که سال گذشته سمت نخست‌وزیری بریتانیا را پس از 10سال به گوردون براون، وزیر دارایی دولت خود واگذار کرد، اکنون نماینده ویژه کمیسیون چهارجانبه صلح خاورمیانه است. در صورت تصویب نهایی توافقنامه لیسبون توسط 27 کشور عضو اتحادیه اروپا، قرار است سال آینده برای اولین‌بار فردی به سمت ریاست تمام وقت این اتحادیه انتخاب شود که نخست‌وزیر سابق بریتانیا از هم‌اکنون در حال بررسی نامزدی خود برای کسب این کرسی است. حقوق سالانه رسمی و پایه تونی‌بلر در دوران نخست‌وزیری‌اش کمتر از 61هزار پوند معادل حدود 190هزار دلار بود، اما هم‌اکنون با یک کار پاره‌وقت در بانک وال‌استریت دستمزدی معادل یک‌میلیون دلار دریافت می‌کند.

کوفی‌عنان
کوفی‌عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل متحد در روزهای اخیر در حال میانجیگری میان دو رهبر سیاسی (رایلا ادینگا و کیباکی) در کنیا است. عنان در بیست و دوم ژانویه زمانی که جوامع قومی و نژادی این کشور دست به کشت و کشتار زدند، به کنیا رسید. دلیل این خشونت و ناآرامی‌ها اختلاف در انتخابات ریاست‌جمهوری میان دو رقیب سیاسی رایلا ادینگا و کیباکی است. مشکلات عمده کنیا در اواخر دسامبر پس از اعلام شدن کیباکی به عنوان برنده انتخابات ریاست‌جمهوری آغاز شد. پس از آن عنان پس از صحبت با سخنگویان هر دو طرف تصمیم به مذاکره مستقیم با هر دو رهبر سیاسی گرفت. پس از انجام مذاکره بر سر تقسیم قدرت میان کیباکی و ادینگا توافق شد؛ بدین صورت که به رایلا ادینگا سمت مجری نخست‌وزیر داده شد. در این میان کوفی عنان مردم کنیا را ترغیب به بازسازی کشور صلح داده شده کرد و گفت: ما کنیا را به کنیای صلح‌جو و موفق قبلی باز می‌گردانیم. او همچنین قول داد که برای مشاهده پیشرفت در بهسازی و تجدیدنظر در قانون اساسی به کنیا باز خواهد گشت.