پیشفروش نوروزی بلیت اتوبوسهای بین شهری
یک بام و دو هوا
از وقتی زمان پیشفروش نوروزی بلیت اتوبوسهای بین شهری را اعلام کرده بودند، بیصبرانه منتظر رسیدن ۲۷ بهمن بود تا بتواند آنقدر زود برای خرید بلیت برود که نفر اول صف باشد.
از وقتی زمان پیشفروش نوروزی بلیت اتوبوسهای بین شهری را اعلام کرده بودند، بیصبرانه منتظر رسیدن ۲۷ بهمن بود تا بتواند آنقدر زود برای خرید بلیت برود که نفر اول صف باشد.
اما درست شب قبل از ۲۷بهمن، آن قدر در محل کارش او را معطل کردندکه صبح روز بعد، اگر تلفنش زنگ نمیزد تا ظهر میخوابید.
پس از پاسخ به تلفن دوستش که قرار بود برای او هم بلیت بخرد، آنقدر هول شد که نفهمید چطور صورتش را شست و لباس پوشید و کمی صبحانه خورد و توانست از خانه بیرون برود.
در طول مسیر رسیدن به مرکز فروش بلیتها، از هیچ چیز ناراحت نبود، فقط احساس میکرد به خودش باخته است و نتوانسته نفر اول صف باشد. از ۱۰۰متر مانده به تعاونی فروش بلیتها، سعی کرد تعداد افرادی که در صف ایستادهاند را ببیند تا وقتی آنجا رسید کمتر از خواب ماندنش غصه بخورد، اما هرچه بیشتر میدید، کمتر مییافت، تا اینکه بالاخره رسید و تنها از صف خبری نبود بلکه کارمندان با آرامش مشغول کارهایشان بودند. خیلی ناراحت شد و فکر کرد باز هم مثل پارسال بلیت تمام شده است. بیش از همه این برایش عذابآور بود که به دوستش چه باید جواب میداد؟ به هر حال رفت داخل و بلیت مشهد را به زبان آورد. فروشندهای که رایانهای در مقابلش بود، روز و ساعت سفرش را جویا شد و او صبح ۲۸اسفند را انتخاب کرد.
فروشنده چند دکمه صفحه کلید را لمس کرد و به یکباره تعداد نفرات را پرسید و او که حالا مبهوت مانده بود، زبانش روی 4بلیت برای خود و دوستش چرخید.
نگاهی به فهرست قیمتهای نصبشده روی دیوار انداخت و سپس اسکناس را شمرد، ولی هنوز هم باورش نمیشد که توانسته بلیت بخرد.
بلیتهای بیدردسر
پیشفروش نوروزی بلیت اتوبوسهای بین شهری امسال از ۲۷بهمن آغاز شد که بهرغم ایجاد تسهیلات برای مسافران نوروزی انتقاد برخی از مدیران تعاونیهای حملونقل را نیز برانگیخت.
طی سالهای اخیر، پیشفروش نوروزی بلیت اتوبوسهای بین شهری اغلب در اسفندماه انجام و باعث ازدحام، گلهمندی و بروز مشکلاتی برای مسافران میشد، اما امسال، پیشفروش این بلیت از 27بهمن کلید خورد و بسیاری از مشکلات کلافهکننده سالهای گذشته را برطرف کرد.
موسی نظری، رییس هیاتمدیره تعاونی شماره یک ایرانپیما با اشاره به ادامه پیشفروش بلیتهای نوروزی تا ۲۵اسفندماه میگوید: «پیشفروش زودهنگام بلیتهای اتوبوسهای بین شهری هم برای همکاران ما و هم برای مسافران خیلی خوب بود و هر دو طرف میتوانند سر فرصت و بدون دغدغه خاطر کارهایشان را انجام دهند.»
وی افزود: «معمولا هر سال در نوروز بین 3 تا 4میلیون بلیت اتوبوس بینراهی به فروش میرسد، ولی ما برای کسانی که در حال حاضر نمیتوانند برنامهریزی کنند و بعد از 25اسفند میخواهند بلیت بخرند هم، خطهای فوقالعاده گذاشتهایم.»
ایرانپیما، امسال فروش اینترنتی هم داشت، نظری در این رابطه اظهار داشت: باتوجه به یک سری مشکلات مانند عدمآگاهی مردم، محدود بودن تعداد بانکهای طرف قرارداد و ... ما فقط ۴۰درصد از فروشمان را از طریق اینترنت انجام دادیم، ولی امیدواریم از سال آینده این رقم افزایش یابد.»
وی استقبال امسال از سفر به شهرهایی چون مشهد و شیراز را پرمسافرتر و مسیرهای نزدیک را کممسافر عنوان کرد و بیان داشت: «به نظر ما سفر با اتوبوس مقرونبهصرفه بوده و ایمن و راحتتر است و امیدواریم بتوانیم امسال خدمات بهتری به مسافران ارائه دهیم.»
رییس هیاتمدیره ایرانپیما نزدیک قرار دادن مراکز پیشفروش بلیتها را در یک نقطه شهر یکی از اقدامات موثر برای رفاه حال مسافران دانست و افزود: «با این اقدام، یک مسافر به راحتی میتواند بین شرکتهای تعاونی تردد کرده و با دست پر از این مراکز برگردد.»
حسین آخوندزاده، نایب رییس هیاتمدیره شرکت تعاونی شماره 7 عدل، نیز از آغاز پیشفروش بلیتهای اتوبوسها در بهمنماه اظهار رضایت کرده و گفت: مردم به راحتی و بدون اینکه در صفهای طولانی معطل شوند میتوانند بلیت موردنظرشان را خریداری کنند.
آخوندزاده، اتوبوسهای امسال را از نوع درجه یک خواند و اظهار داشت: ایمنی و سلامتی مسافران برای ما خیلی مهم است و در حال حاضر ما رانندهای با مدرک تحصیلی کمتر از دیپلم نداریم.
وی میافزاید: رانندگان اتوبوسهای بینشهری حق رانندگی بیش از 8ساعت در جاده را ندارند. نایب رییس هیاتمدیره شرکت عدل، قیمت بلیتهای پیشفروش را در مقایسه با قبل از آن بدون افزایش و بعد از 25 اسفندماه را شامل افزایش قیمت دانسته و تصریح میکند: در طی این ایام حدود 400 اتوبوس از این شرکت روانه نقاط مختلف کشور میشوند و از مسافران هم به خوبی در اتوبوسها پذیرایی میشود، با این وجود هنوز ما افزایش بهایی نداشتهایم.
وی که از راهاندازی هرچه سریعتر سایت اینترنتی شرکت متبوعش خبر میدهد هم میافزاید: برای نوروز ۸۷ نتوانستیم ولی امیدواریم برای اوایل سال ۸۷ سایت فروش اینترنتیمان راهاندازی شود.
اما محمدرضا شکور اینانلو، مدیرعامل شرکت تعاونی مسافربری شماره 15، (تیبیتی)، اعلام میکند که امسال بیشتر خطوطش شلوغ است به خصوص ایلام و کرمانشاه.
شرکت تعاونی او هم فروش اینترنتی داشته، هم فروش مستقیم و خیلی هم از این اقدام راضی است، با این وجود معتقد است در ترمینال جنوب، مخابرات منطقه امکاناتی برای راهاندازی خط پرسرعت اینترنت فراهم نمیکند و این مساله مشکلاتی برایش ایجاد کرده است.
وی در این رابطه میگوید: امکانات مخابراتی منطقه ترمینال جنوب ضعیف است و امیدواریم هرچه زودتر برطرف شود تا بتوانیم به افراد بیشتری خدمات بدهیم.
اما کارهای اینترنتی پیشفروش بلیت به بانکها هم مرتبط است و در این رابطه او میافزاید: در حال حاضر فقط بانک پارسیان با ما وارد همکاری شده در صورتی که اگر بانکهای دولتی هم به ما امکان همکاری را میدادند، افراد زیادی ترجیح میدهند کارهایشان را غیرحضوری و اینترنتی انجام دهند.
این شرکت تعاونی نیز امسال به دلیل آغاز زودهنگام پیشفروش بلیتها راضی است، ولی معتقد است اگر همزمان با پیشفروش بلیت قطارها بود بهتر میشد و اظهار میدارد: اگر پیشفروش اتوبوس و قطار همزمان انجام شود، هم مسافر راحتتر میتواند تصمیم بگیرد و هم هر دو گروه حمل و نقل ریلی و جادهای با هم فعال هستند و خدمات در شرایط مساوی عرضه میشود.
اینانلو با اشاره به برقراری خطوط فوقالعاده از ۲۵ اسفند به بعد در ترمینالها ادامه داد: ما تمام امکاناتمان را پیشفروش نمیکنیم و برای کسانی که در روزهای آخر تصمیم میگیرند هم در ترمینالها روز فروشی خواهیم داشت.
ارسال نظر