نگاه
بازار شکوفای عربستان سعودی برای شرکتهای آلمانی
عربستان سعودی به پشتوانه روزانه حدود یکمیلیارد دلار درآمد نفتی، قصد دارد ۷۰۰میلیارد دلار صرف ایجاد شهرهای تازه و طرحهای زیربنایی کند. شرکتهای آلمانی میکوشند با دریافت سفارشهای تازه، سهمی از این دلارهای نفتی ببرند. هیاتی از مدیران ۲۰ شرکت متوسط ایالت مرکزی وستفالن آلمان، بهتازگی به پادشاهی عربستان سعودی سفر کرد. شرکتی میخواست کارد و چنگالهای لوکس بفروشد، شرکتی دیگر پوششهای ایزوله کردن کابلهای زیرزمینی را عرضه میکرد و مدیر یک شرکت نیز، رفته بود تا ماشینهای ابزارسازی خود را معرفی کند.
هریک از مدیران بیست شرکت، مذاکرات بسیاری انجام دادند و تحولی بزرگ را احساس کردند. عربستان سعودی قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰۰میلیارددلار سرمایه گذاری کند. تنها ۴ شهر عظیم قرار است در دل صحرا قد برافرازند. با صدهاهزار آپارتمان، مراکز تفریحی بزرگ، بنادر، مراکز مالی، کارخانهها و دانشگاههای متعدد. تبلیغات گسترده برای این شهرهای اقتصادی از هماکنون آغاز شده است.
نخستین پروژه، شهر اقتصادی ملک عبدا... است که ۲۷میلیارد دلار هزینه را میبلعد. در کنار طرحهای دیگر، مدرنترین بندر جهان در اینجا ایجاد خواهد شد.
پول «لکه سفید» را رنگارنگ میکند
میلیاردها دلار سرمایه گذاری در عربستان سعودی، نه تنها ممکن، بلکه ضروری است. زیرا این کشور با رشد جمعیتی شتابناک و افزایش تعداد بیکاران روبهرو است. درباره وضعیت این کشور، گرددو پنر، رییس اتاق تجارت خارجی آلمان در ریاض میگوید: « بیش از نیمی از جمعیت کشور را افراد زیر ۲۰ ساله تشکیل میدهند. به این دلیل، باید روی ایجاد مسکن، مهدکودک، مدرسه، خدمات درمانی و سایر طرحهای زیربنایی سرمایهگذاری شود. ظرف پنج سال آینده، باید ۲۰۰ بیمارستان و هزار کلینیک قلب ایجاد شود. برای این کار، پول موجود است».
رغبت به سرمایهگذاری در عربستان
عربستان سعودی، روزانه فقط یکمیلیارد دلار درآمد نفتی دارد. مصنوعات آلمانی، در این کشور از شهرتی بسیار خوب برخوردارند و مدیران شرکتهای آلمانی، در جریان سفر یک هفتهای خود تجارب مثبتی به دست آوردند. هیکایگلبرینگ، مدیر زن یک شرکت میخواست بداند که آیا اصولا بازاری برای پوشش کابلهای زیرزمینی وجود دارد یا نه. او را، دوست و مشاورش خانم کریستیانه هاوک همراهی میکرد. خانم هاوک میگوید: «لکه سفیدی که از عربستان سعودی در ذهن داشتیم، اکنون به یک منظره رنگارنگ تبدیل شده است. بعد از این سفر، خیلی بهتر میتوانیم تشخیص بدهیم که چه امکاناتی هست، چه پیوندهایی میتوان زد، کدامیک از این پیوندها را باید حفظ و کجا باید سرمایهگذاری کرد. در هرحال باید در این کشور وارد عمل شد.»
بعضی از بازرگانان، ارتباطات مشخصتری برقرار کردند. مثلا ولکر سیفلد، مذاکراتش را در جده نیمهتمام گذاشت تا مستقیما با مخاطب خود به کارخانهاش در کنار دریای سرخ برود و از تولیدات آن بازدید کند. موضوع برای او تا این حد جالب بود. اکنون آقای زیفلد امیدوار است که بتواند ماشینهایی برای تولید قوطیهای رنگ بسازد و بفروشد. وی قبل از آن که عربستان را ترک کند، اظهار میدارد: «و حالا وقتی که به خانه رفتم، تکلیفم را انجام میدهم. به این فکر خواهم کرد که چه علایقی وجود دارد و احتمالا دو یا سه هفته دیگر، دوباره اینجا خواهم بود تا به مذاکرات ادامه دهم».
علاوه بر این، ویلهم سیبل، تولیدکننده کارد و چنگالهای لوکس هم، مجموعه سنگین خود را بیهوده بارها باز و بسته نکرد. سرویسهای غذاخوری شهرک متمان در عربستان؟ آیا این ممکن به نظر می رسد؟ آقای زایبل در پاسخ میگوید: «حتما، فقط باید وقتش برسد».شرکتهای آلمانی، در شرایطی به حضور در بازار عربستان سعودی رغبت نشان میدهند، که در نتیجه تحریمهای بینالمللی و کاهش بیمه صادراتی هرمس، همکاریشان با ایران روز به روز کمتر میشود.
ارسال نظر