اولمرت به دنبال توسعه روابط اقتصادى با ژاپن

مقامات اسرائیل هدف سفر سه روزه اولمرت و هیات همراه به توکیو را توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور ذکر کردند. به همین دلیل هیات همراه اولمرت بیست تن از افراد برجسته در حوزه بازرگانی اسرائیل و صاحبان شرکت‌های بزرگ صنعتی این سرزمین هستند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی ژاپن نیز در این سفر اولمرت را همراهی می کند تا بر حجم و سطح تعاملات اقتصادی و تجاری این کشور با دومین اقتصاد بزرگ جهان یعنی ژاپن بیفزاید.

به گزارش خبرگزاری‌های صهیونیستی سفر اولمرت سه روز به طول خواهد انجامید و وی در این سفر با شمار زیادی از سران سیاسی و اقتصادی ژاپن از جمله امپراتور و نخست‌وزیر این کشور مذاکره خواهد کرد.

اسرائیلی‌ها اصلی‌ترین هدف این سفر را توسعه روابط اقتصادی دو جانبه با ژاپن و متقاعد کردن میزبان خود برای کاهش سطح روابط اقتصادی با ایران ذکر کرده‌اند.

به گزارش کاخ سفید کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این سفر با اولمرت دیدار و گفت‌وگو می‌کند. قرار براین است وی در این سفر در مورد برقراری صلح در خاورمیانه و اتمام تحریم‌های اقتصادی تحمیل شده از طرف اسرائیل به نوار غزه با اولمرت سخن بگوید.

ایران

مدت‌ها است مساله هسته‌ای ایران و اتهامات غرب به همراهی اسرائیل در مورد تلاش ایران به ساخت بمب اتمی به یکی از مهم‌ترین اهداف سفرهای سران این کشورها تبدیل شده است.

در این سفر نیز اولمرت با تکرار اتهامات گذشته به ایران و البته استناد به گزارش اخیر محمد البرادعی دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه «این سازمان هنوز مدرک مستدلی برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران پیدا نکرده است» از ژاپن می‌خواهد تا روابط اقتصادی خود را با ایران کاهش دهد.

طبق گزارش‌های موجود اولمرت در نظر دارد ژاپن را متقاعد کند تا برای تشدید فشارهای اقتصادی جهانی روی ایران به دلیل امتناع این کشور از توقف برنامه هسته‌ای خود از خرید نفت ایران سرباز زند و بازارهای دیگر را برای تامین نیاز انرژی خود برگزیند.

در روز اول این سفر اولمرت با نخست وزیر کشور ژاپن دیدار کرد و اتهامات غرب به ایران را تکرار کرد. وی در این ملاقات تاکید کرد: «ایران در طی سال‌های گذشته خواست جامعه جهانی مبنی بر توقف برنامه هسته‌ای نادیده گرفته است و حتی به قطعنامه‌ها نیز اعتنایی نکرده است.»

وی ادامه داد: «ما بر این باوریم که برنامه هسته‌ای ایران تنها برای مصارف تسلیحاتی و غیر صلح‌آمیز است و باید جهان با این مساله مقابله کند.»

این اتهامات مدت‌ها است که ایران را هدف قرار داده است. غرب به رهبری آمریکا و فرانسه در سال‌های گذشته ایران را متهم کردند که برنامه هسته‌ای خود را نه برای تولید انرژی بلکه برای ساخت بمب اتمی ادامه می‌دهند البته آنها هیچ مدرکی برای تایید ادعای خود ارائه نداده‌اند.

اما بعد از اینکه شانزده گروه جاسوسی آمریکا تاکید کردند که برنامه کنونی ایران تسلیحاتی نیست آنها ادعای تازه‌ای را مطرح کردند و از ایران خواستند کل فعالیت‌های هسته‌ای خود را برای مصارف صلح‌آمیز و تولید انرژی و چه فعالیت‌های تحقیقاتی تعطیل کنند.

به هر حال بعد از ارائه گزارش البرادعی در مورد برنامه هسته‌ای ایران کشورهای صنعتی جهان جلسه‌ای تشکیل دادند تا در مورد سومین قطعنامه علیه ایران به بحث و گفت‌وگو بنشینند. آنها امیدوارند سومین قطعنامه در جلسه هفته جاری شورای امنیت سازمان ملل تایید شود.

رابطه ژاپن و اسرائیل

رابطه این دو کشور به سال ۱۹۵۲ میلادی باز می‌گردد. ولی هیچ گاه این رابطه از نظر سیاسی و اقتصادی گرم نبوده است. طبق گزارش‌های موجود آخرین سفر نخست‌وزیر اسرائیل به توکیو در سال ۱۹۹۷ میلادی بود.

حجم روابط اقتصادی دو کشور هم چندان چشمگیر نیست. این ارقام با توجه به بزرگی اقتصاد کشور ژاپن و عملکرد اقتصادی اسرائیل بیشتر جلب توجه می‌کند.

در این سال‌ها که بیشترش در جنگ بین اسرائیل و فلسطینیان گذشته است کشور ژاپن کمک مالی قابل توجهی به اسرائیلی‌ها ارائه نداده و همین مساله نشان‌دهنده کناره‌گیری دومین اقتصاد بزرگ جهان از سیاست‌های رژیم صهیونیستی است.

آمارها نشان می‌دهد در سال ۲۰۰۷ میلادی ارزش صادرات اسرائیل به کشور ژاپن معادل ۸۵/۰‌میلیارد دلار آمریکا و ارزش صادرات ژاپن به کشور اسرائیل برابر با ۱/۱‌میلیارد دلار بود.

منبع: irdiplomacy.ir