کاوشگر فضایی ایران پرتاب شد

با حضور رییس‌جمهوری انجام شد

رونمایی از نخستین سامانه فضایی بومی ایران

روز گذشته طبق اخباری که پیش از این منتشر شده بود، از نخستین سامانه فضایی بومی جمهوری اسلامی ایران پرده‌برداری شد و‌۳طرح فضایی کشور که شامل ماهواره بومی امید، ایستگاه‌های زمینی و پایگاه پرتاب فضایی است با حضور رییس جمهوری مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمود احمدی‌نژاد در این پرده‌برداری با بیان این که ما با دست خالی مدت‌ها با خودباوری به این فن‌آوری‌ها رسیده‌ایم، گفت: این ماهواره و دستگاه پرتاب‌کننده آن و مشاهده نشاط، خودباوری و بالندگی نسل جوان این سرزمین باعث خرسندی و خوشحالی ملت ایران است. وی همچنین تاکید کرد: متخصصان جوان با اعتماد به نفس مثال‌زدنی ناشی از شناخت خود، ایمان به خدای متعال و پایبندی به آرمان‌ها و ارزش‌ها به این توفیق دست یافتند و این خود باوری عزیزترین دستاورد انقلاب اسلامی است که با این سرمایه عظیم می‌توان همه اهداف را زیر پای ملت ایران مشاهده کرد.

رییس‌‌جمهوری با بیان اینکه صدها و هزاران متخصص جوان مومن با نگاهی الهی، انسانی و آرمانی در صحنه‌های پیچیده حاضر شدند و در کارهای مهندسی و علمی پیشتاز و خط‌شکن هستند که این امر نوید آینده درخشان برای ملت ایران و همه بشریت است، از تمامی دست‌اندرکاران و مجریان این پروژه عظیم ملی صمیمانه سیاست‌گذاری‌ کرد و گفت: در کلام رهبری به خوبی مشخص است که به نگاه به قله و هدف توجه می‌دهند؛ پس باید برای این کار برنامه‌ریزی کرد.

همچنین در این مراسم وزیر دفاع ضمن اعلام خبر ماهواره‌ ساخت کشورمان به نام «امید» که خردادماه سال آتی به فضا پرتاب می‌شود، گفت: دستیابی به توانمندی موثر فضایی با توجه به اهمیت استراتژیک حرکت در جهت ارتقای اعتماد به نفس ملی، تقویت هویت، توسعه زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ورود به بازار جهانی صنایع و خدمات فضایی و ایجاد قابلیت طراحی ساخت، تست، پرتاب و بهره‌برداری و کنترل ماهواره از جمله اهداف فضایی کشور می‌باشد.

وزیر دفاع با اشاره به اینکه نخستین ماهواره ایران به نام «سینا» و با کمک کشورهای خارجی طی چند سال گذشته به فضا پرتاب شده بود، از پرتاب ماهواره بومی جمهوری اسلامی ایران در خرداد ماه سال آینده خبر داد و افزود: ماهواره «امید» در خرداد سال ۸۷در مدار فضا قرار خواهد گرفت.

محمد نجار با بیان اینکه سند فضایی ایران در سه فاز سال‌های ۸۸-۸۶، ۹۱-۸۸، ۹۴-۹۲، می‌باشد، بیان داشت: در فاز دوم این سند ساخت دو ماهواره مخابراتی، پژوهشی و ایستگاه تلمتری و ساخت ماهواره مشترک با کشورهای اسلامی به نام «بشارت» دیده می‌شود.

وی در خصوص برنامه‌های فاز سوم سند فضایی کشور نیز گفت: ساخت دو ماهواره سنج از دور با قدرت تفکیک بالا و قرار دادن ماهواره تا ۱۰هزار کیلومتر در مدارهای پایین، از جمله برنامه‌های دیگر فضایی کشور می‌باشد.

در همین حال احمد میقاتی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با اظهار این که کار طراحی هواپیماهای پنهان کار که با رادارهای پیشرفته نیز قابل شناسایی و ردگیری نیستند، به پایان رسیده است، از ارتقا رزمی جنگنده صاعقه در ابعاد راداری، موشکی و جنگ‌افزاری خبر داد.