برخی مقام‌های کاخ سفید از اینکه زلمای خلیل‌زاد، نماینده آمریکا در سازمان ملل در روز شنبه در یکی از جلسات اجلاس داووس در کنار منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران نشسته بود، ابراز خشم کردند.

به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد: کاخ سفید هیچ گونه روابط دیپلماتیک با ایران ندارد و دولت بوش برخوردهای در سطوح عالی‌رتبه با ایران را برای مذاکره با عراق به ویژه فقط در عراق محدود کرده است. مقامهای دولتی آمریکا گفتند که حضور خلیل‌زاد در کنار منوچهر متکی در داووس و در جلسه‌ای درباره سیاست خارجی ایران مقامات عالی‌رتبه دولت بوش را متعجب کرده است. آنها زمانی از این مساله آگاه شدند که خلیل‌زاد را درکنار متکی دیدند و پیش از آن در این باره اطلاعی نداشتند.

نیویورک تایمز نوشت: خلیل‌زاد همچنان در اروپا به سر می‌برد و برای اظهار نظر در دسترس نبود.

گرنل، سخنگوی خلیل‌زاد حضور وی در کنار متکی را «فقط یک همنشینی در مکالمه‌ای چند جانبه» توصیف کرد.

گرنل گفت: هیچ نشست جداگانه یا مکالمه جداگانه یا دست دادن با وزیر امور خارجه ایران انجام نگرفته است. اما مقامات دولتی گفتند که مقامات کاخ سفید از این مساله خشمگین هستند.

نیویورک تایمز نوشت: این مساله منعکس کننده تداوم اختلافات در داخل دولت بوش در خصوص چگونگی برخورد با ایران است.

بسیاری از مقام‌های وزارت امور خارجه در محافل خصوصی می‌گویند که فکر می‌کنند دولت باید به طور مستقیم و بدون پیش شرط با ایران وارد تعامل شود این دیدگاهی است که کاخ سفید درباره آن سهیم نیست.

در ادامه این مطلب با اشاره به قطعنامه تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی که در شورای امنیت به مذاکره گذاشته شده به نقل از جورج پرکوویچ، عضو موسسه کارنگی آمده است: فکر نمی‌کنم دولت بتواند برای تغییر این سناریو کار زیادی انجام دهد. این قطعنامه چیزی خواهد بود که تقریبا «هیچ چیز» است.