از روز دوشنبه ۲۸ ژانویه ۲۰۰۸، سامانه جدیدی برای حواله پول بین ۳۱ کشور اروپایی به‌کار گرفته شد که نقل‌وانتقال پول از حسابی به حساب دیگر را در سطح بین کشورها بسیار ساده‌تر می‌کند. با ورود سامانه جدید که سامانه پرداخت یکپارچه اروپایی (SEPA) نام دارد، نقل‌وانتقال فرامرزی پول نیز به راحتی بین بانکی در داخل کشور می‌شود. به زبان ساده‌تر، یک فرد در آلمان به همان راحتی می‌تواند یک ویلا در پرتغال اجاره کند یا کالایی از طریق اینترنت در فرانسه خریداری کند که قبض برق خود را در آلمان پرداخت می‌کند.

یا شرکتی که دارای چند شعبه در نقاط مختلف اروپاست به‌راحتی خواهد توانست تمام معاملات خود را از طریق یک حساب در سراسر اروپا انجام دهد به جای این‌که مجبور باشد صورتحساب مالی خود را از چند بانک در چند کشور استعلام کند.

بیشترین تحول در حواله‌های بین‌المللی پیش‌تر در اروپا، حواله پول به حسابی در خارج از کشور، دست‌کم سه روز طول می‌کشید. علاوه بر این مشتری می‌باید هزینه این نقل و انتقال را نیز بپردازد که بسته به میزان حواله‌های بانکی بین‌المللی، هزینه بسیار هنگفتی بر کشورها تحمیل می‌شد، زیرا هر کشور دارای قوانین بانکی خاص خود بود. البته سامانه SEPA منحصر به افراد نخواهد بود بلکه شرکت‌ها و مؤسسات بزرگ تجاری نیز قادر خواهند بود حساب شرکت یا شخص دیگری را در هر نقطه در اروپا شارژ کنند؛ با این تفاوت که انتقال پول حداکثر یک روز به‌طول خواهد انجامید و امنیت نقل‌وانتقالات هم افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، هزینه حواله‌های بین‌المللی نیز تفاوتی با پرداخت‌های داخلی نخواهند داشت.

در این سامانه هر حساب بانکی دارای یک شماره حساب بین‌المللی (IBAN) می‌شود و هر بانک یا مؤسسه اعتباری نیز دارای یک کد بین‌المللی (BIC). برای انتقال پول کافی است این دو شماره در فرم وارد شود تا حساب و بانک مورد نظر به‌راحتی از مبدأ قابل شناسایی شوند. بانک‌ها و مؤسسات اعتباری از روش جدید استفاده خواهند کرد. لازم به ذکر است که سامانه پرداخت یکپارچه اروپا محدود به ۲۷ کشور اتحادیه اروپا نمی‌شود و کشورهای ایسلند، نروژ، لیختن‌اشتاین و سوئیس نیز شامل آن خواهند بود. در ضمن حواله پول به کشورهایی که یورو را به‌عنوان پول رسمی خود اعلام نکرده‌اند نیز امکان‌پذیر است.