سخنگوی وزارت امور خارجه:
آمریکا باید از ایران عذرخواهی کند
سیدمحمد علی حسینی، روز گذشته در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره جنجالسازیهای اخیر ایالات متحده درباره برخورد میان قایقهای گشتی سپاه و ناوهای آمریکایی در تنگه هرمز گفت: برخی جناحهای داخلی آمریکا همچنان به دنبال سیاست ماجراجویی در منطقه هستند و در آغاز سال میلادی رسوایی دیگری را برای واشنگتن ایجاد کردند.
دنیای اقتصاد- سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان از آمریکا خواست که از ایران عذرخواهی کند.
سیدمحمد علی حسینی، روز گذشته در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره جنجالسازیهای اخیر ایالات متحده درباره برخورد میان قایقهای گشتی سپاه و ناوهای آمریکایی در تنگه هرمز گفت: برخی جناحهای داخلی آمریکا همچنان به دنبال سیاست ماجراجویی در منطقه هستند و در آغاز سال میلادی رسوایی دیگری را برای واشنگتن ایجاد کردند. وی ادامه داد: آنها با جنجالسازی سعی کردهاند کمکی به بوش کنند که سفر خود به منطقه را آغاز کرده بود. سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین تاکید کرد: آمریکا در این باره باید از ایران، کشورهای منطقه و ملت آمریکا عذرخواهی کند.
خبرنگاری به حسینی گفت: آمریکا تهدید کرده است که اگر این برخورد ایران با ناوهای آمریکایی تکرار شود با واکنش جدی آن طرف مواجه خواهد شد. پاسخ ایران به این تهدید چیست؟
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران پاسخ داد: تهدید هیچ وقت تاثیری بر انجام وظایف قانونی و تعهدات بینالمللی ما نخواهد داشت.
وی با اشاره به سفر خاورمیانهای بوش، هدف اصلی سفر رییسجمهوری آمریکا را گسترش «ایران هراسی» توصیف کرد و به بوش توصیه کرد که از فرصت باقی مانده ریاستجمهوری خود استفاده کند و با تصحیح و بازنگری سیاستهای خود، فشار بر مردم آمریکا را کم کند.
حسینی بوش را در ایجاد موج ایران هراسی در منطقه، ناکام توصیف کرد و گفت: تلاشهای بوش با بی اعتنایی کشورهای منطقه مواجه شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره دور آتی مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق گفت که آمریکا پیامها و ملاحظات تهران را در این زمینه، از طریق مسوولان عراقی دریافت کرده است.
حسینی در این مورد تصریح کرد: زمانی که آمریکاییها به این پیامها و ملاحظات پاسخ بدهند، در زمینه زمان و سطح دور آتی گفتوگوها تصمیمگیری خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این که ملاحظات ایران در این زمینه چیست، اظهار کرد: مساله برخورد جدی با گروههای تروریستی در عراق و همچنین واگذاری امور امنیتی به مسوولان عراقی مورد تاکید ایران است و آمریکا نباید سیاستهایی اعمال کند که موجب بیثباتی عراق در آینده شده یا این بیثباتیها را نهادینه کند.
حسینی با اشاره به تصمیم جدی ایران برای حل مشکلات امنیتی عراق گفت: جمهوری اسلامی ایران درباره اصل گفتوگوها با آمریکا درباره امنیت عراق مخالفتی ندارد.
حسینی با اشاره به اوضاع اسفبار زندان گوآنتانامو، وضعیت زندانیان این بازداشتگاه را تکان دهنده توصیف کرد و خواستار برخورد صادقانه مجامع حقوق بشری با این موضوع شد. سخنگوی وزارت خارجه افزود: متاسفانه کشورهای مدعی حقوق بشر در مورد این مساله سکوت کردهاند و اقدام قابل ملاحظهای انجام ندادهاند.
حسینی تصریح کرد: ایران با محکومکردن نقض حقوق بشر توسط آمریکا، خواستار اقدام بینالمللی برای پایان حیات زندان گوآنتانامو است.
حسینی با اشاره به سفر اخیر البرادعی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران گفت: ما آژانس را مسوول و خود را در چارچوب معاهده ان.پی.تی متعهد و پاسخگو میدانیم.
وی افزود: ما آمادگی داریم تا اسفندماه، ابهامات باقی مانده را پاسخ دهیم و از آن به بعد باید پرونده هستهای کشورمان روند عادی خود را در آژانس طی کند؛ چرا که ماندن آن در شورای امنیت فاقد هرگونه توجیه منطقی است.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درباره گزارش ماه مارس مدیرکل آژانس درباره پرونده هستهای کشورمان اظهار کرد: ما پیش داوری نمیکنیم و بر اساس طرح اقدام که با آژانس درباره آن به توافق رسیدهایم، روند را ادامه میدهیم که تاکنون سرعت مناسبی داشته و ایران در آن فعال عمل کرده است.
حسینی درباره آغاز مذاکرات هستهای با سولانا گفت: اکنون در همکاریها با آژانس مصمم هستیم و در برابر ابهاماتی که مطرح میشود خود را پاسخگو میدانیم و انتظار ما از سایر طرفها این است که از روندی که نتایج سازندهای را در برداشته است، حمایت کنند؛ ضمن اینکه مخالفتی با ادامه گفتوگوها در زمینههای مختلف نداریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان بار دیگر تاکید کرد: مبنای همکاری ما با آژانس معاهده ان.پی.تی است که حقوقی و فنی میباشد؛ ضمن اینکه ما آژانس را مسوول اصلی بینالمللی در این خصوص میدانیم، نظر نهایی آژانس برای ما مبنای عمل خواهد بود و رویکردهای سیاسی و غیرمنطقی را نپذیرفته و نخواهیم پذیرفت.
حسینی در ادامه این نشست خبری، کندی سرعت همکاری ایران و آژانس را رد کرد و گفت: همکاریهای ایران و آژانس سرعت مناسبی داشته است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات محمد البرادعی مبنی بر ضرورت گسترش و سرعت همکاریهای ایران با آژانس سخن میگفت، افزود: همکاریهای ایران و آژانس در جهت رفع ابهامات و در چارچوب طرح اقدام است.
حسینی خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران در این زمینه فعال برخورد کرده و حتی قبل از زمان پیشبینی شده در خصوص اصل طرح، به توافق با آژانس دست یافته است. حسینی اضافه کرد که موضوعاتی که تاکنون بین ایران و آژانس حل و فصل شده در چارچوب زمان بندی مشخص بوده است.
حسینی درباره قطع صدور گاز ترکمنستان به ایران گفت: ما در مورد دریافت گاز با ترکمنستان قرارداد ۲۵ساله داریم و آنچه موجب قطع گاز شده، مساله فنی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در عین حال گفت: مباحثی کهدر خصوص قیمت گاز مطرح میشود، قابل بررسی و مذاکره است.
وی با اشاره به مذاکره وزرای خارجه دو کشور در این زمینه، ابراز امیدواری کرد که با تلاش طرفین این مشکل فنی حل شود.
ارسال نظر