قالیباف در گفتوگو با فایننشال تایمز:
بزرگترین کار سیاسی خدمت خوب به مردم است
محمد باقر قالیباف، شهردار تهران در گفتوگو با روزنامه فایننشال تایمز که خبرگزاری مهر آن را روی خروجی خود قرار داده است، از پاسخ صریح به پرسشی در خصوص کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری خودداری کرد و تنها گفت: «فکر میکنم حرفهای لازم را گفتم». قالیباف در خصوص اینکه تهران امروز با تهران سالها پیش چه تفاوتی دارد؟ گفت: قضاوت منصفانه این است که نقاط قوت یک شبه حادث نمیشود و نتیجه یک فرآیند تدریجی است، اما میتوانم به طور قطع بگویم که فعالیتهای توسعه شهری، هم از یک نقطه نظر مالی و هم فیزیکی در دو سال گذشته از سوی شهرداری تهران انجام شده و به رغم مشکلات از تمام کارهای صورت گرفته طی ۷ سال گذشته موفقتر بوده است. ما سیاست ویژهای داریم. هیچ پروژه مربوط به توسعه تهران را به تاخیر نیانداختهایم و ترجیح میدهیم به جای چند پروژه نیمه تمام، یک پروژه را کامل و در زمان وعده داده شده به مردم تحویل دهیم.
شهردار تهران در پاسخ به اینکه بودجه شهرداری از کجا میآید، گفت: روزی که من به شهرداری آمدم؛ بودجه شهرداری درمجموع ۹۹۰میلیارد تومان بود، اما بودجه سال جاری به سههزار و دویستمیلیارد تومان رسیده است. این تقریباً سه برابر، افزایش را نشان میدهد و ما انتظار داریم تا سال آینده به پنجهزارمیلیارد تومان برسد.
قالیباف درباره بدهی دولت به شهرداری نیز افزود: عموم دولتها در دو زمینه به شهرداری بدهی دارند. دولت مانند مردم، باید برای ساختمانهایش مانند وزارتخانهها، پول بپردازد. به خاطر اینکه آنها هزینههایی را بر شهر تحمیل میکنند که این بخش را دولت انجام نمیدهد. دولت به ما ۵۰۰میلیارد تومان در این زمینه بدهکار است که در برخی موارد به ۵ یا ۷ سال قبل باز میگردد؛ متاسفانه بدهیهای دولت رو به افزایش هستند. دیگر بخش بدهی دولت، مربوط به تعهدات مالی و کمک به شهرداری در حملونقل عمومی است. خبرنگار از قالیباف پرسید که آیا به خاطر تحریمها، روند اجرای پروژههای تهران کند نشده است؟ که وی گفت: بله بیتاثیر نیست. برای مثال ما برای برج میلاد که پروژه بینظیری بوده و نیازمند شیشههای خاصی برای نوعی از آلومینیوم برای چارچوبهای آن است؛ با مشکلاتی روبهروشدیم. همین طور محدودیتهای بانکی بخشی از دلایل تاخیر در کارهای ساخت این برج بود. همان طور که میدانید بر اساس شرایط تحمیلی غیر منصفانه قدرتها مشکلاتی برای بازگشایی اعتبارنامههای بین بانکها وجود دارد و این امور با مشکلاتی به پیش میرود.
قالیباف همچنین در خصوص اینکه در مدیریت شهری شما آیا شهری در دنیا وجود دارد که از آن مدل و الگو گرفته باشید؟ گفت: من در مدیریتم از رویکرد تطبیقی، تجربی و علمی پیروی میکنم و اکنون ۴۰ شهر وجود دارد که ما انتخاب کردهایم و به طور کامل فعالیتهای آنها را هم از طریق اینترنت و هم با اعزام گروههای فنی برای داشتن حوزه تحقیق و جستوجو تمامی ایدهها و کارها پیگیری میکنیم.برای نمونه، ما حتی برخی شهرها را در آمریکای لاتین مانند برازیلیا انتخاب کردهایم. در حملونقل عمومی و BRT آنها از پاریس جلوتر هستند. ما سئول را در جنوب شرقی آسیا، توکیو و پکن را در شرق آسیا، دبی، تورنتو، ونکوور، کراچی و آنکارا را به دلایل مختلف تحت نظر داریم. ما توسعه شهری مثل پاریس را که از نظر حملونقل و ساختمانهای فرهنگی مانند سینماها، تئاترها و سالنهای ورزشی بسیار به شهر ما شباهت دارد، ارزیابی میکنیم.در مورد شهرهای آمریکایی نیز به تازگی زمانی که ما نیویورک را رصد میکردیم متوجه شدیم که یک ایرانی برای شهرداری نیویورک کارهای خوبی انجام میدهد. در دیدار وی از تهران من دو ساعت با او صحبت کردم و حملونقلآنرا مورد بحث قرار دادیم.
ویافزود: یکی از مهمترین مسائل کشور ما مدیریت و اجرای مسائلی هستند که به طور اساسی با مسائل سیاسی گره خوردهاند. این کاملا اشتباه است. مردم از ما میخواهند مترو بسازیم و ما باید چنین کنیم. ما میتوانیم حتی به لحاظ سیاسی هم از آن سودمند شویم. خدمت خوب به مردم بزرگترین کار سیاسی است.
خبرنگاران فایننشال تایمز از قالیباف پرسید که شهرداران تهران در این دفتر سرنوشتهای متفاوتی داشتند. غلامحسین کرباسچی به زندان رفت در حالیکه محمود احمدینژاد رییسجمهوری شد. شما فکر میکنید که سرنوشت شما کدامیک از این دو خواهد بود؟ که او پاسخ داد: این سوال از من خیلی پرسش شده و من یک تحلیل کلی درباره آن دارم. شهرداران تهران قبل و بعد از انقلاب به ۲ گروه تقسیم میشوند و فکر میکنم که گروه سومی وجود ندارد. یک گروه شهرداران بیکفایت هستند؛ آنها به راس کار آمدند کار نکردند و هیچ اتفاقی هم برای آنها نیافتاد و هر شهرداری که به اینجا آمد و یک کار جدی انجام داد و اینجا را ترک کرد به یکی از دو سرنوشت خوب یا بد دچار شد. فکر میکنم که هر کسی که در اینجا خوب کار میکند با یکی از دو سرنوشت خوب یا بد مواجه خواهد شد.
او در پاسخ به اینکه آیا برای ریاست جمهوری نامزد خواهی شد؟ گفت: فکر میکنم حرفهای لازم را گفتم.
ارسال نظر