قائم‌مقام وزیر امور خارجه هدف از سفر البرادعی را پیگیری و حل سوالات باقی‌مانده آژانس درباره فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران عنوان کرد و گفت: این سفر قطعی‌شده و برنامه‌هایی نیز برای دیدار او با مقامات کشور تدارک دیده شده است. علیرضا شیخ عطار در حاشیه نشست هیات دولت در پاسخ به سوال خبرگزاری مهر، درباره سفر محمد البرادعی، مدیر‌کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران اظهار کرد: نهایی کردن سوالات باقی‌مانده و چگونگی پاسخ‌دهی به آن از دیگر مسائلی است که در جریان سفر البرادعی به تهران بررسی خواهد شد و به هر حال انجام این سفر قطعی شده و برنامه‌هایی نیز برای دیدار او با مقامات کشور تدارک دیده شده است.

از سوی دیگر، سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد: محمد البرادعی، مدیر‌کل این آژانس امیدوار است همه مسائل باقی‌مانده درباره برنامه هسته‌ای ایران حل شود. دستیار ملیسا فلمینگ و یک سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، تصریح کرد: وی امیدوار است آژانس قادر به ایجاد اطمینان درباره فعالیت‌های هسته‌ای کنونی و گذشته ایران باشد. وی درباره زمان دقیق سفر البرادعی به ایران گفت: وی روز جمعه در ایران خواهد بود و سفرش تا روز شنبه نیز ادامه پیدا می‌کند.

این سخنگو با اعلام اینکه مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با برخی مقامات بلندپایه ایرانی گفت‌وگو خواهد کرد، درباره اسامی این افراد ابراز بی‌اطلاعی کرد. وی افزود: مدیر کل امیدوار است در این سفر راه‌هایی را برای ارتقای اجرای هرچه بیشتر پادمان‌ها در ایران بیابد.

در عین حال، گرگوری شولت،‌ نماینده آمریکا در آژانس روز سه‌شنبه در پاسخ به خبرنگاران گفت که معتقد است البرادعی به تهران سفر می‌کند تا شفافیت کامل برنامه هسته‌ای ایران را به دست آورد. وی با متهم کردن مجدد ایران به دنبال کردن برنامه تسلیحات هسته‌ای گفت: از نظر واشنگتن مساله اصلی به دست آوردن جزئیات کامل برنامه تسلیحات هسته‌ای این کشور و راستی آزمایی مبنی بر اینکه این برنامه متوقف شده است.

شولت گفت که سفر به تعویق افتاده البرادعی به تهران فرصتی است برای اعمال فشار برای اعتراف کامل ایران و راستی‌آزمایی بدون تاخیر در پی آن.

شولت ادامه داد: آمریکا و دیگر کشورهای دارای کرسی دائم شورای امنیت به اتخاذ تدابیر بیشتر برای اعمال فشار بر روی ایران به منظور پاسخگویی به الزامات هسته‌ای بین‌المللی این کشور به ویژه درخواست از ایران برای تعلیق غنی‌سازی اورانیوم و دیگر فعالیت‌های هسته‌ای حساس از نظر اشاعه هستند.